Н У Х Т

Науковиця кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів поділилася напрацюваннями зі словацькими колегами

02 july 2025

Науковиця кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів поділилася напрацюваннями зі словацькими колегами

1 липня 2025 року на запрошення докторки Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі Єви Іванісової доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, докторка технічних наук Анастасія Шевченко в рамках міжнародного співробітництва прочитала онлайн-лекцію «Peculiarities of the use of pumpkin by-products in bread technology as products of high nutritional value with health-promoting properties» для учасників Міжнародної літньої школи – DAFM Summer School 30 червня – 4 липня 2025 «Foods for health in 21st century». Захід відбувся під патронатом ректорки Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі Клаудії Галашової.

Анастасія Шевченко ознайомила закордонних колег із оздоровчими властивостями продуктів перероблення гарбуза та особливостями їхнього застосування в технології хлібобулочних виробів. Лекторка представила результати власних досліджень щодо впливу продуктів перероблення гарбуза на перебіг процесів у тісті, якість готових хлібобулочних виробів, їхню харчову цінність та можливість подовження терміну збереження хлібом свіжості.

Слухачі зацікавилися представленими розробками і наприкінці лекції задали запитання, на які лекторка надала вичерпні відповіді.

Лекція спонукає до подальшого професійного розвитку, обміну досвідом і укріплення партнерських відносин у науковій спільноті в європейському освітньому просторі. Вдячні колегам зі Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі за багаторічну плідну співпрацю.

Published on: 02-07-2025
Read also:
Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

Студенти-екологи 3 курсу разом із доцентом кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксаною Салавор відвідали ПраТ «Оболонь». У рамках дисципліни «Екологія харчових виробництв»  майбутні спеціалісти ознайомилися з технологією виробництва солоду та пива, а також екологічними проблемами даної галузі. Звичайно, всі багато чули про передовий досвід...

READ YOURSELF

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь» 13 may 2019

Теорія та більше практики: сучасне бачення роботодавцями майбутнього фахівця

Формування національних освітніх тенденцій відповідно до сучасних реалій розвитку світової спільноти вимагає від закладів вищої освіти значних зусиль у створенні ефективних моделей підготовки спеціалістів різних рівнів і спрямувань. Адже якість освіти – це, перш за все, мобільність і престиж закладу вищої освіти в освітньому просторі будь якої краї...

READ YOURSELF

Теорія та більше практики: сучасне бачення роботодавцями майбутнього фахівця 24 february 2021

Про оздоровче харчування дізналися київські гімназисти від викладача кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладач кафедри технології оздоровчих продуктів, доцент Світлана Бажай-Жежерун за сприяння керівництва гімназії №59 ім. О.М. Бойченка м. Києва прочитала для учнів гімназії лекцію «Оздоровче харчування як розвиток уявлень про ідеальну їжу». Викладач акцентувала увагу слухачів на взаємозв'язку здоров'я і харчування, актуальності створення інновацій...

READ YOURSELF

Про оздоровче харчування дізналися київські гімназисти від викладача кафедри технології оздоровчих продуктів 10 may 2019

Як експерт від України виступив доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки на семінарі-практикумі у Киргизстані

К.т.н., доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко як експерт від України взяв участь у Міжнародному семінарі-практикумі «Инновации для энергоэффективных зданий: современные практики за рубежом и в Кыргызстане», де виступив із доповіддю «Вопросы проектирования инженерного оборудования в энергоэффективных зданиях». Семі...

READ YOURSELF

Як експерт від України виступив доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки на семінарі-практикумі у Киргизстані 08 november 2019