Н У Х Т

Наукові видання університету входять до переліку наукових фахових видань України

02 august 2021

Наукові видання університету входять до переліку наукових фахових видань України

У нашому університеті від самого створення один із пріоритетних напрямків – розвиток наукових досліджень. А де дослідження – там і оприлюднення їх результатів. Тож наукові видання завжди були невід’ємною частиною наукового процесу. Вступникам, що вже зараз задумуються не лише про вибір спеціальності, але й про своє можливе наукове майбутнє, безперечно, цікаво дізнатися, що в НУХТ є власні фахові наукові видання.

Станом на 27 липня до затвердженого Міністерством освіти і науки України переліку наукових фахових видань України, входять усі наукові видання, засновником яких є наш університет і низка видань, де він виступає співзасновником.

Зокрема, до категорії А віднесений «Ukrainian Food Journal», де публікуються праці за технічними спеціальностями. У ньому можуть бути оприлюднені результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук і ступеня доктора філософії.

До категорії «А» включаються наукові періодичні видання України, що увійшли до наукометричних баз даних Scopus та/або Web of Science Core Collection. Потрапити до цих баз даних досить складно, адже ці наукометричні платформи висувають ряд своїх вимог, які журнали мають виконати.

Крім того, «Ukrainian Food Journal» індексується наукометричними базами даних Index Copernicus, EBSCO, Google Scholar, UlrichsWeb, CABI full text, Online Library of University of Southern Denmark, Directory of Research Journals Indexing, Directory of Open Access scholarly Resources, European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences, Directory of Open Access Journals, InfoBase Index, Chemical Abstracts Service Source Index, FSTA (Food Science and Technology Abstracts).

У категорії Б – «Ukrainian Journal of Food Science» і «Наукові праці Національного університету харчових технологій» (обидва публікують статті за технічними і економічними спеціальностями), «Харчова промисловість» (технічні спеціальності), а також «Інтелект ХХІ», що видається спільно з Громадською організацією «Інститут проблем конкуренції» і публікує праці з економічних спеціальностей, та «Облік і фінанси», де НУХТ виступає співзасновником разом із Федерацією аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, ННЦ «Інститут аграрної економіки» та низкою вишів.

Ці журнали відомі не лише в Україні, але й за її межами. У складі їх редакційних колегій – відомі науковці з Нідерландів, Австрії, Франції, Португалії, Італії, Ірландії, Бразилії, Польщі, Туреччини, Болгарії, Румунії, Литви, Молдови, Білорусі, а публікації охоплюють всі спеціальності, за якими наш університет здійснює навчання.

Наші здобувачі вищої освіти можуть бути у числі перших читачів кожного випуску, а також публікувати й власні статті на їх сторінках.

Широкий спектр наукових видань університету свідчить про високий рівень наших викладачів. Вступники можуть бути впевнені – у Національному університеті харчових технологій є кому навчати їх професійній майстерності, щоб стати конкурентними у сучасному світі!

Published on: 02-08-2021
Read also:
Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН

14 листопада 2023 року відбулася зустріч викладачок кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Вашеки та Світлани Усатюк із преставниками «Wordl Food Programme» Організації Об’єднаних Націй – керівником ланцюга постачання Всесвітньої продовольчої програми в Україні Стефано Певері та спеціалістом з безпеки та якості харчових продуктів Анатолієм Зв...

READ YOURSELF

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН 16 november 2023

Біоенерготехнологи – фахівці майбутнього!

А чи знаєте ви, що за історію розвитку людського суспільства споживання енергії з розрахунку на одну людину зросло більше ніж у 100 разів? Нині кожні 10-15 років світовий рівень споживання енергії практично подвоюється. Водночас запаси традиційних джерел енергії: нафти, вугілля, природного газу виснажуються, а спалювання викопних видів палива все б...

READ YOURSELF

Біоенерготехнологи – фахівці майбутнього! 17 may 2022

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters»

21 січня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Олена Павлюченко, Ольга Коваль, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, старший викладач Володимир Захаров, асистенти Ганна Березова, Марина Гулевата, Володимир Польовик відвідали перший в історії України націо...

READ YOURSELF

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters» 22 january 2022

Відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

9 квітня 2019 року відбулася конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за результатами роботи 2018-2019 навчального року. Конференцію відкрив голова студентської ради факультету Віталій Євстаф’єв, який повідомив, що за результатами реєстрації делегатів кворум є. Це старости, їх заступники, ку...

READ YOURSELF

Відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 12 april 2019