Н У Х Т

Насичений порядок денний і радісна звістка – відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету

24 december 2020

Насичений порядок денний і радісна звістка – відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету

24 грудня 2020 року в дистанційному режимі відбулося останнє у цьому календарному році планове засідання вченої ради університету.

Голова ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його традиційно з привітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, й побажання усім членам нашого колективу міцного здоров’я.

А далі перейшли до розгляду питань порядку денного.

Про стан виконання Перспективного плану розвитку університету в 2020 році доповів перший проректор Володимир Яровий. Він наголосив, що попри всі складнощі цього року і, зокрема необхідність працювати переважно у дистанційному форматі, структурними підрозділами університету у 2020 році проведена значна робота з реалізації заходів Перспективного плану розвитку університету на 2016–2020 роки, які були направлені на удосконалення системи управління університетом, підвищення якості та ефективності освітньо-наукового та виховного процесів, розширення міжнародного співробітництва, розвиток матеріально-технічної бази, а також соціальний захист працівників університету та здобувачів вищої освіти. Проте, потребують активізації щодо виконання ряд заходів – запровадження в повній мірі внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності та Кодексу академічної етики, реалізація Цільової комплексної програми наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності університету на 2018-2022 роки та Стратегії інтернаціоналізації університету на 2019-2024 роки, удосконалення форм інформаційного забезпечення освітнього та наукового процесів, тісна співпраця зі стейкхолдерами для перегляду та покращення змісту освітніх програм, аналіз працевлаштування та кар’єрного зростання випускників університету, розвиток дуальної форми навчання.

Вислухавши та обговоривши доповідь, вчена рада прийняла рішення вважати Перспективний план розвитку Національного університету харчових технологій на 2016-2020 роки в основному виконаним.

Наступним розглянули  Стратегічний план розвитку університету на 2021-2025 роки. Його також представив перший проректор Володимир Яровий. Доповідач зауважив, що презентований план базується на аналізі сучасних проблем в університетській освіті й науці, які пов’язані з низкою зовнішніх і внутрішніх чинників. Він враховує зміни макроекономічних і соціальних умов, що відбулися за останні роки, ґрунтується на аналізі зовнішнього та внутрішнього середовища й орієнтований на інноваційний розвиток у процесі навчання та наукових досліджень.

Обговоривши Стратегічний план розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 роки, проєкт якого був розміщений для ознайомлення і внесення пропозицій, на сайті університету, вчена рада ухвалила схвалити його. Проректори, директори інститутів, декани факультетів, директори фахових коледжів, завідувачі кафедр, керівники структурних підрозділів отримали завдання розробити до 15 лютого 2021 року заходи щодо реалізації Стратегічного плану розвитку університету у 2021 році; забезпечити протягом року контроль за виконанням розроблених заходів і висвітлення результатів їх виконання у газеті «Промінь» та на сайті університету; подати до 15 грудня 2021 року першому проректору звіти про виконання заходів щодо реалізації Стратегічного плану розвитку університету у 2021 році. Також було вирішено заслухати у грудні 2021 року на засіданні вченої ради університету питання «Про стан виконання Стратегічного плану розвитку університету у 2021 році».

Директор Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету Ігор Житнецький доповів про стан підготовки проєктів освітніх програм до громадського обговорення, а також презентував на розгляд і затвердження Положення про гаранта освітньої програми.

До їх активного обговорення долучилися проректори Володимир Яровий, Лариса Арсеньєва, директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей Литвиненко, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк, заступник директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Михайло Масліков, завідувачі кафедр Володимир Ковбаса, Олександр Гавва, Тамара Березянко, Ольга Пеєтухова.

За результатами розгляду цих питань вчена рада прийняла низку рішень, серед яких: провести перегляд освітніх програм та подати проєкти освітніх програм і проєкт змін до освітніх програм до 25 лютого 2021 року для розміщення на сайті університету для громадського обговорення; забезпечити належне формування звітів із локального моніторингу та подати їх до Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету до 10 березня 2021 р.; директору Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету провести оцінку звітів із локального моніторингу по освітніх програмах і подати пропозиції по покращенню якості освітніх програм до 30 квітня 2021 р.; затвердити «Положення про гаранта освітньої програми в Національному університеті харчових технологій»; запланувати при формуванні навантаження на 2021/2022 н.р. зменшення індивідуального аудиторного навантаження для гаранта освітньої програми до 25% залежно від освітньої програми відповідного рівня без права внутрішньовузівського сумісництва для виконання навчальної роботи.

На затвердження ліміт стипендіатів і кандидатури на отримання іменних стипендій кращим студентам університету на 2-й семестр 2020-2021 н.р. представила проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва.

Вченою радою був затверджений ліміт стипендіатів у розмірі 45% і 9 кандидатур на отримання іменних стипендій – шести стипендій Президента України (розмір – 2720 грн. на місяць) і трьох стипендій Кабінету Міністрів України, з них дві – імені членів першого українського Уряду (розмір – 2480 грн. на місяць).

Далі затвердили Правила прийому до університету у 2021 року, які подала на розгляд відповідальний секретар Приймальної комісії Надія Івчук.

Наостанок вчена рада розглянула низку поточних питань.

Вчена секретарка Наталія Ткачук представила клопотання, що надійшли до вченої ради, щодо призначення рецензентів і визначення структурних підрозділів для проведення попередньої експертизи дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня доктора PhD, а також про призначення разової спеціалізованої ради для проведення захисту дисертації на здобуття ступеня доктора PhD.

Також до вченої ради звернулися два фахові коледжі НУХТ з клопотаннями про впровадження нових освітніх програм.

Крім того, розглянули і затвердили Положення про порядок переведення здобувачів, які навчаються за кошти фізичних та юридичних осіб, на вакантні місця державного замовлення. А проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб нагадав про необхідність дотримуватися вимог техніки безпеки під час свят.

На цьому порядок денний був вичерпаний.

Проте, голова ради Володимир Яровий зробив ще одне повідомлення. Упродовж засідання надійшов довгоочікуваний нашим колективом наказ Міністерства освіти і науки України про призначення з 24 грудня 2020 року ректором Національного університету харчових технологій професора Олександра Шевченка. Колеги привітали його щирими оплесками.

У свою чергу ректор тепло подякував за довіру й підтримку і запевнив, що робитиме усе від нього залежне для подальшого розвитку нашого навчально-наукового комплексу й виведення НУХТу на найвищі щаблі вітчизняних і міжнародних рейтингів. Він привітав присутніх із прийдешніми новорічними і різдвяними святами й побажав усього найкращого.

Привітанням зі святами, що наближаються, завершив засідання вченої ради і Володимир Яровий.

Published on: 24-12-2020
Read also:
Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції росл...

READ YOURSELF

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 june 2019

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти

12-13 лютого 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і Володимир Польовик на запрошення ГО «Ресторанна гільдія» взяли участь у дводенному інтенсиві «Перша домедична допомога», розрахованому на працівників HoReCa та закладів освіти. Захід був організований за сприяння PROFI CLUB. Курс проводили профес...

READ YOURSELF

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти 15 february 2022

Магістри-заочники спеціальності «Туризм» успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання зі спеціальності 242 «Туризм». Екзаменаційну комісію очолив д.г.н,  професор,  заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України Петро Масляк. До складу комісії також увійшли: завідувач кафедри туристи...

READ YOURSELF

Магістри-заочники спеціальності «Туризм» успішно захистили свої кваліфікаційні роботи 19 february 2019

Ступінь PhD – здобуто!

3 червня 2025 року відбувся успішний захист дисертації «Розроблення технології морозива ацидофільно-сироваткового низьколактозного» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» аспірантом кафедри технології молока і молочних продуктів Артуром Михалевичем. Наукова керів...

READ YOURSELF

Ступінь PhD – здобуто! 05 june 2025