Н У Х Т

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

25 june 2019

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції рослинництва факультету біотехнології та харчових наук Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра впродовж тижня. Цей вищий заклад освіти є єдиним на території Словаччини, що здійснює підготовку спеціалістів у напрямку харчових технологій, а також посідає 3 місце в рейтингу університетів Словаччини.

Основними питаннями стажування були аспекти організації навчального процесу, змісту навчальних планів, програм дисциплін у сфері харчових технологій і харчової безпеки.

Окремою частиною стажування стали моменти наукових досліджень. Словацькі колеги ділилися досвідом участі у європейських програмах і грантах, продемонстрували зразки дипломних робіт бакалаврів і магістрантів. Eva Ivanisova провела екскурсію по навчальних і наукових лабораторіях кафедри і факультету.

Наших викладачів вразив сучасний підхід до сенсорного аналізу харчових продуктів із детектуванням роботи мозку споживача при оцінюванні продукту за допомогою енцефалограми.

Впродовж стажування викладачами опікувалися доцент кафедри технології і якості продуктів рослинництва Eva Ivanisova та завідувач цієї кафедри Jan Marecek.

Представники нашого університету також зустрілись із деканом факультету та обговорили перспективи подальшої тісної співпраці.

Published on: 25-06-2019
Read also:
20 перемог наших здобувачів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2020-2021 навчального року

Міністерство освіти і науки України підвело підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020-2021 навчальному році. Наказом МОН №865 від 28 липня 2021 року затверджений перелік переможців Конкурсу та рекомендовано керівникам закладів освіти відзначити студентів-переможців, їх наукових керівників...

READ YOURSELF

20 перемог наших здобувачів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2020-2021 навчального року 11 august 2021

Суспільне служіння університету – стратегічний вектор: НУХТ вивчає європейські підходи до взаємодії з громадою

Команда університету завершила вивчення змісту Сесій 6-9 Модуля 1 Програми професійного розвитку академічних менеджерів, присвяченого ролі університету у контексті суспільних трансформацій. Сесія 6 «Суспільне служіння університету» зосереджувалася на третій місії університету – служінні суспільству. Учасники досліджували концепцію «університету, щ...

READ YOURSELF

Суспільне служіння університету – стратегічний вектор: НУХТ вивчає європейські підходи до взаємодії з громадою 18 april 2025

Про оздоровче харчування дізналися київські гімназисти від викладача кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладач кафедри технології оздоровчих продуктів, доцент Світлана Бажай-Жежерун за сприяння керівництва гімназії №59 ім. О.М. Бойченка м. Києва прочитала для учнів гімназії лекцію «Оздоровче харчування як розвиток уявлень про ідеальну їжу». Викладач акцентувала увагу слухачів на взаємозв'язку здоров'я і харчування, актуальності створення інновацій...

READ YOURSELF

Про оздоровче харчування дізналися київські гімназисти від викладача кафедри технології оздоровчих продуктів 10 may 2019

Вперше і перший

Уперше наш університет долучився до програми COIL (Collaborative Online International Learning,), яка адмініструється командою EducationUSA Ukraine, за підтримки посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. І перший проєкт був реалізований на кафедрі інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки. Спільне міжнародне онлайн-навчання...

READ YOURSELF

Вперше і перший 10 april 2024