Н У Х Т

Наш центр колективного користування науковим обладнанням може отримати фінансування від держави на модернізацію

13 august 2024

Наш центр колективного користування науковим обладнанням може отримати фінансування від держави на модернізацію

Міністерство освіти і науки України розпочинає добір заявок на фінансову допомогу з підтримки діяльності та модернізації центрів колективного користування науковим обладнанням. Його мета – забезпечити енергетичну стійкість, незалежність і розвиток матеріально-технічної бази дослідницької інфраструктури країни.

МОН планує оснастити 20 провідних центрів сонячними електростанціями потужністю до 40 кВт; модернізувати наукове обладнання; забезпечити сталий розвиток і відповідність міжнародним стандартам.

У першій черзі добору можуть узяти участь центри колективного користування науковим обладнанням, що були створені в Україні першими, і серед них центр «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування», засновником якого є наш університет.

Долучившись до цього проєкту, ми зможемо придбати відновлювальні, альтернативні системи електроживлення та інші матеріали, необхідні для встановлення та безперебійного і безпечного функціонування таких систем; модернізувати обладнання та устаткування; провести ремонти й сервісне і спеціалізоване технічне обслуговування, калібрування та юстування устаткування і обладнання, закупити технічно зношені складові устаткування та обладнання; придбати додаткове допоміжне обладнання у тому числі мережеве для забезпечення ефективної і безперебійної роботи нашого центру.

Завдяки такій модернізації центр колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» зможе стати енергонезалежним, що особливо важливо в сучасних умовах. А відповідність міжнародним стандартам відкриє нові перспективи для співпраці із закордонними партнерами.

Published on: 13-08-2024
Read also:
Корисні інсайти готельного бізнесу для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Лекцію для студентів 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прочитала менеджер фронт-офісу 5-зіркового готелю «Hilton Kyiv» Ірина Кудрявченко, яка поділилася з майбутніми готельєрами своїми знаннями та досвідом. Лектор розповіла історію готелю «Hilton Kyiv» і особливості його структури. Важливим питанням лекції також було висвітлен...

READ YOURSELF

Корисні інсайти готельного бізнесу для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 25 april 2019

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка працювала у нашому університеті 11-12 квітня. Це наукове свято ще раз нагадало про славні наукові і освітні традиції НУХТ, про роль творчої молоді у ст...

READ YOURSELF

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 12 april 2019

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 листопада 2023 року відбувся успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» асистенткою кафедри готельно-ресторанної справи Анастасією Різник. Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технології хліба з вівсяного...

READ YOURSELF

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи 28 november 2023

Чергове поповнення книжкової полички науковців

Визначальним елементом повноцінного харчування є білок. Його кількість і якість є фундаментальним чинником нормального функціонування організму людини та збереження її здоров’я протягом усього життя. Тому питанням встановлення рекомендованих і мінімальних норм споживання білка, а також методам оцінювання його якості присвячено багато наукових праць...

READ YOURSELF

Чергове поповнення книжкової полички науковців 24 may 2024