Н У Х Т

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи

04 june 2019

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи

Напевно, немає нічого цікавішого, ніж мати нагоду спостерігати за виробництвом продуктів, які щодня бачимо на полицях магазинів. Тож студентам-біотехнологам із груп БТ-1-1 та БТ-3-2 поталанило відвідати найбільшу пивоварню в Європі ПрАТ «Оболонь» у супроводі асистента кафедри біотехнології і мікробіології Віктора Удимовича.

На початку студентів ознайомили з 40-річною історією компанії. Відразу ж хочеться відзначити надзвичайні масштаби підприємства – 5 цехів, де працює близько 2500 робітників! І не менш вражаючим було те, що ПрАТ «Оболонь» співпрацює з 52 країнами світу, а найбільшими експортерами продукції є Ліван, Алжир і Китай. До речі, одного разу «Оболонь» цілих 7 днів виготовляв напої на експорт тільки одному замовнику – Алжиру! Уже з перших слів стало зрозумілим, що візит буде незабутнім.

Міні-подорож студентів розпочалася із варильного цеху. Студентам детально розповіли всі етапи приготування пивного сусла: затирання солоду, реакції гідролізу крохмалю під дією ферментів. Варто відзначити, що якість отриманого продукту перевіряється шляхом проведення якісних реакцій на крохмаль. А фільтраційний апарат відфільтровує оболонки й інші непотрібні залишки ячмінного зерна від сусла. Потім освітлене сусло перекачується через холодильне відділення в циліндрично-конічні танки, які видно з вулиці.

Далі студенти побували у другому та третьому цехах, де працюють варильні чани, що забезпечують бродіння сусла під дією дріжджів. Цікаво те, що дріжджі використовуються декілька разів, попередньо пройшовши перевірку у мікробіологічній лабораторії, де визначають кількість життєздатних мікроорганізмів. Відпрацьовані та нежиттєздатні дріжджі йдуть на виготовлення кормів для тварин.

Потім всіх запросили у цех безпосереднього розливу пива, а родзинкою стала лінія упакування та маркування готової продукції.

Студенти-біотехнологи з груп БТ-1-1 та БТ-3-2 вперше побували на підприємстві таких масштабів, отримали незабутні враження від почутого та побаченого. Всі вони щиро вдячні своїм кураторам, асистентам кафедри біотехнології і мікробіології Віктору Удимовичу та Тетяні Белемець. А колектив кафедри висловлює подяку за співпрацю адміністрації ПрАТ «Оболонь».

Published on: 04-06-2019
Read also:
53 випускники кафедри фінансів успішно захистили дипломні роботи

Перший семестр 2018-2019 навчального року завершився для випускників кафедри фінансів за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» вдалим захистом 14-ти дипломних робіт на здобуття освітнього ступеню «Бакалавр» заочної форми навчання та 39-ти дипломних робіт на здобуття освітнього ступеню «Магістр» денної та заочної форм навчанн...

READ YOURSELF

53 випускники кафедри фінансів успішно захистили дипломні роботи 22 february 2019

Знайомляться з вітчизняним готельним господарством першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Випускова кафедра готельно-ресторанної справи організовує знайомство першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з діяльністю кращих вітчизняних готельних підприємств. Цьогоріч своє знайомство з національним готельним господарством вони розпочали з мережі Optima Hotels&Resorts. Це найбільша в Україні готельно-ресторанна компа...

READ YOURSELF

Знайомляться з вітчизняним готельним господарством першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 18 september 2024

Відбулося жовтневе засідання вченої ради університету

28 жовтня 2021 року в актовій залі з дотриманням санітарних протиепідемічних заходів відбулося засідання вченої ради університету. Розпочали за традицією з урочистостей: вручення відзнак і вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Також ректор Олександр Шевченко привітав присутніх з Днем працівників харчової промисловос...

READ YOURSELF

Відбулося жовтневе засідання вченої ради університету 28 october 2021