Н У Х Т

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві

11 september 2019

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві

10 вересня в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», присвячена 135-річчю заснування нашого університету та 70-річчю кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Відкрив конференцію проректор нашого університету з наукової роботи Олександр Шевченко. Від ректора університету, професора Анатолія Українця та від себе особисто він тепло привітав учасників наукового зібрання й наголосив на важливості питань, що винесені на обговорення у рамках форуму. Також проректор відзначив зростаючий інтерес до участі у конференції молодих науковців і студентів, що свідчить про те, що галузь у надійних руках, й дає надію на якісний поступ у її розвитку.

Про 70-річний ювілей кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету та її наукові здобутки йшлося у виступі завідувача кафедри Володимира Ковбаси.

Стану хлібопекарської галузі України та її забезпеченню сировиною присвятив свою доповідь генеральний директор, голова Ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко.

Цікавими для присутніх були виступи професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Віри Дробот щодо збагачення хлібобулочних виробів харчовими волокнами, доцента кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Тетяни Лебеденко про відродження давніх національних технологій, що можуть стати альтернативною стратегією розвитку сучасного хлібопечення, доцента кафедри загальних харчових технологій та харчування людини Жешувського університету (Польща) Грети Адамчук щодо методів, які використовуються при вивченні процесів, що відбуваються з їжею у ротовій порожнині, в інноваційних технологіях хлібопекарського виробництва, головного редактора журналу «Пекарь&Кондитер» (Білорусь) Людмили Овсяннікової про тенденції й перспективи розвитку хлібопечення в Білорусі.

У рамках конференції обговорювали також вплив різних видів рослинної сировини на технологічні властивості житнього та пшеничного борошна, використання продуктів сублімаційного сушіння в хлібопеченні та у виробництві снеків, інгредієнти для корегування хлібопекарських властивостей пшеничного борошна та інші актуальні питання галузі.

Published on: 11-09-2019
Read also:
The internship in Finland of students of the Engineering-Technical Institute

The internship in Finland of students of the Engineering-Technical Institute, who are studying computer technologies for packaging design and manufacturing is finished. For the second time, such a trip was made possible thanks to our partnership with the Berlin University of Applied Sciences and the personal efforts of Professor Stefan Junge, a tr...

READ YOURSELF

The internship in Finland of students of the Engineering-Technical Institute 06 september 2023

Тренінг-семінар «Підготовка до акредитації освітньої програми за новими вимогами»

21 лютого 2020 року на виконання рішення вченої ради щодо підготовки до проведення перегляду освітніх програм здобувачів ОС «бакалавр» і «магістр», працівниками Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету проведений тренінг-семінар «Підготовка до акредитації освітньої програми за новими вимогами» з фокус-групою науков...

READ YOURSELF

Тренінг-семінар «Підготовка до акредитації освітньої програми за новими вимогами» 24 february 2020

Університет покращив свої позиції у академічному рейтингу закладів вищої освіти «Топ-200 Україна»

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентував наступний, чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2020». При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів ...

READ YOURSELF

Університет покращив свої позиції у академічному рейтингу закладів вищої освіти «Топ-200 Україна» 07 july 2020

Відбулася позачергова Конференція трудового колективу НУХТ

30 вересня в актовій залі університету з дотриманням протиепідемічних санітарних норм відбулася позачергова Конференція трудового колективу НУХТ. Делегатів скликали, тому що виникла потреба внесення змін до Статуту університету. Зареєструвалися 100 осіб зі 116 обраних колективом делегатів, і оскільки необхідний кворум зібрався, голова Конференції...

READ YOURSELF

Відбулася позачергова Конференція трудового колективу НУХТ 30 september 2021