Н У Х Т

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

26 march 2019

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Чергове заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства, кафе-кав’ярні «Шалений єнот».

Воркшоп із технології кавоваріння для студентів провів досвідчений бариста Ілля Грушевий, який відкрив їм двері у світ кави. Під час теоретичної частини слухачі дізналися про відмінності сортів кави Арабіка і Робуста, ступені обсмажування (слабкий, середній, сильний), каппінг – професійну дегустацію кави. Бариста допоміг присутнім визначитися з вибором – моносорт чи бленд, ознайомив із устаткуванням – автоматичними кавомашинами, інвентарем і посудом, які використовують у кафе «Шалений єнот». Слухачі дізналися, як розробити кавове меню для різних типів закладів ресторанного господарства, яке зможе здивувати найвибагливіших поціновувачів кави.

Професійний бариста Ілля Грушевий приділив увагу найголовнішому – секретам приготування найароматнішої кави, розпочавши з еспресо як основи для інших кавових напоїв. Слухачі сертифікатної освітньої програми дізналися про етапи його приготування, особливості роботи з холдером, підготовку устаткування, екстрагування смако-ароматичних речовин із мелених зерен кави.

Після теоретичної частини розпочався практикум на професійному устаткуванні. Слухачі опанували техніку приготування ТОП-кавових напоїв – еспресо, американо, капучино, лате, флет-вайт, а також виконання основних фігур лате-арту.

У приємній дружній атмосфері студенти поглибили теоретичні знання і набули практичних навичок із технології кавоваріння, а також отримали естетичне задоволення від професійної дегустації. Менеджер програми, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук подякувала баристі Іллі Грушевому за високу професійну компетентність.

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» під час воркшопу занурилися у кавову культуру, відчули «хімію» кави і насолодилися божественним ароматом напою.

Published on: 27-03-2019
Read also:
Перше місце в хакатоні #Green4Europe у Німеччині виборола команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

8 грудня 2021 року в Берліні відбувся фінальний етап серії онлайн-хакатонів #Green4Europe. Технологічні рішення для сталого розвитку людства представили учасники з України, Грузії та Німеччини. Організатори #Green4Europe – Енергійна Країна, берлінський технічний центр N3XTCODER та Асоціація сталого розвитку Грузії за підтримки Міністерства закордо...

READ YOURSELF

Перше місце в хакатоні #Green4Europe у Німеччині виборола команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 13 december 2021

Вітаємо асистентку кафедри біотехнології і мікробіології на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

Днями у форматі відеоконференції відбувся попередній розгляд кандидатської дисертації асистентки кафедри біотехнології і мікробіології, здобувачки вищої освіти третього рівня кафедри технології молока і молочних продуктів Тетяни Белемець. Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технологій продуктів молоковмісних кисломолочних з поліфункціональни...

READ YOURSELF

Вітаємо асистентку кафедри біотехнології і мікробіології на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи! 18 march 2021

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя»

Наші викладачі і науковці тісно й плідно співпрацюють із вітчизняними та зарубіжними колегами не лише харчової, але й інших галузей, а також із провідними медичними установами. У рамках договору про співпрацю між нашим університетом і ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» МОЗ України директ...

READ YOURSELF

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» 31 january 2022

Співпраця кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування та ПрАТ «МХП» з розвитку дуальної освіти

12 червня 2023 року відбулася зустріч колективу кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування з фахівцями ПрАТ «МХП», на якій обговорювали перспективи розвитку дуальної освіти за спеціальністю «Галузеве машинобудування». З привітальним словом до гостей звернулися проректорка з науково-педагогічної роботи Лариса Арсеньєв...

READ YOURSELF

Співпраця кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування та ПрАТ «МХП» з розвитку дуальної освіти 19 june 2023