Чергове заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства, кафе-кав’ярні «Шалений єнот».
Воркшоп із технології кавоваріння для студентів провів досвідчений бариста Ілля Грушевий, який відкрив їм двері у світ кави. Під час теоретичної частини слухачі дізналися про відмінності сортів кави Арабіка і Робуста, ступені обсмажування (слабкий, середній, сильний), каппінг – професійну дегустацію кави. Бариста допоміг присутнім визначитися з вибором – моносорт чи бленд, ознайомив із устаткуванням – автоматичними кавомашинами, інвентарем і посудом, які використовують у кафе «Шалений єнот». Слухачі дізналися, як розробити кавове меню для різних типів закладів ресторанного господарства, яке зможе здивувати найвибагливіших поціновувачів кави.
Професійний бариста Ілля Грушевий приділив увагу найголовнішому – секретам приготування найароматнішої кави, розпочавши з еспресо як основи для інших кавових напоїв. Слухачі сертифікатної освітньої програми дізналися про етапи його приготування, особливості роботи з холдером, підготовку устаткування, екстрагування смако-ароматичних речовин із мелених зерен кави.
Після теоретичної частини розпочався практикум на професійному устаткуванні. Слухачі опанували техніку приготування ТОП-кавових напоїв – еспресо, американо, капучино, лате, флет-вайт, а також виконання основних фігур лате-арту.
У приємній дружній атмосфері студенти поглибили теоретичні знання і набули практичних навичок із технології кавоваріння, а також отримали естетичне задоволення від професійної дегустації. Менеджер програми, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук подякувала баристі Іллі Грушевому за високу професійну компетентність.
Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» під час воркшопу занурилися у кавову культуру, відчули «хімію» кави і насолодилися божественним ароматом напою.