Н У Х Т

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка [ожидает перевода]

10 march 2023

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка [ожидает перевода]

Фінішував традиційний кулінарний конкурс Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ), який цього року відбувся під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо». Інтерактивний захід, який вперше відбувся у 2019 році, у сучасних реаліях змінив локацію з комплексу навчальних аудиторій на освітній діджитал-простір.

Простір гастроекспериментів і кулінарної творчості організувала з ініціативи деканки Віти Цирульнікової та заступниці деканки по роботі зі студентами Олени Тищенко дружня й велика родина факультету, а запросили долучитися не тільки активне студентство, а й здобувачів коледжів фахової передвищої освіти, сподіваємось, наших майбутніх вступників і студентів.

Конкурсний комітет отримав гастрономічні шедеври від учасників з усієї України і з-за кордону, об’єднаних захопленням кулінарним мистецтвом, бажанням професійної й творчої реалізації та вірою у нашу перемогу.

Напередодні масного тижня, який цьогоріч тривав 20-26 лютого, у соціальних мережах факультету проходив яскравий і апетитний марафон борошняних кулінарних виробів традиційних, автентичних, самобутніх та з різних країн світу: млинці, млинчики, панкейки, налисники, бендерики, млинцеві торти, рулети, роли та інші авторські інтерпретації. Учасники активно готували, знімали відео, публікували фото найапетитніших страв, приготованих із натхненням і любов’ю, а у відповідь отримували схвальні відгуки аудиторії.

Цього року було представлено 75 конкурсних робіт, серед яких роботи студентів усіх курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології», зокрема 14 робіт першокурсників, а також 23 роботи від здобувачів освіти фахових коледжів і 2 роботи від школярів української школи SchlaUA в Мюнхені (Німеччина), які тимчасово переміщені за кордон, але хочуть здобувати вищу освіту у рідній країні. З конкурсними роботами ІІ етапу можна ознайомитись у Телеграм-каналі конкурсу

До журі конкурсу увійшли компетентні викладачі випускових кафедр, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, доцентки цієї ж кафедри Ольга Пушка, Оксана Кирпіченкова, доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олена Павлюченко, Людмила Мамченко, Наталія Стукальська. На запрошення заступника декана факультету по роботі зі студентами Олени Тищенко до журі долучився стейкхолдер, шеф-кухар, бренд-шеф, гастроентузіаст, промоутер високої української кухні в стилі Modern Gastro Nostalgiaі, випускник факультету Андрій Клюс, який наразі організовує благодійні гастровечері високої української кухні на підтримку ЗСУ.

Члени журі отримали естетичне і гастрономічне задоволення, довго радилися, сперечалися, але визначились з призерами і номінантами конкурсу.

Переможці конкурсу Масниця-FEST 2023:

І місце – Марія Омельченко (група ТР-1-1М). Млинцевий торт від магістрантки спеціальності «Харчові технології» підкорив всіх членів журі: соковита вишня, пікантний мак, пряний сир у ніжних обіймах вершкового крему, вкриті тоненькими млинчиками.

ІІ місце – Катерина Пересада (група ГС-3-8)з креативними міні-панкейками з шоколадом.

ІІІ місце – Анна Огієнко (група ГС-2-8) зі шпинатним млинцевим рулетом із сирно-томатною начинкою і Денис Фефелов (група ХЧ-3-2) зі Crêpes Suzette (Креп Сюзетт), який він обрав «за дуже ніжний, навіть вишуканий, і такий солодкий, неначе з дитинства смак».

Переможці у номінаціях:

Номінація «Солодкі млинці» – Софія Боровко (група ХЧ-3-1) з пишними та ніжними японськими повітряними млинцями, Діана Макарівська (група ГС-3-4) з панкейками з солоною карамеллю та замороженими фруктами.

Номінація «Авторська інтерпретація страви» – Яна Захарчук (група ГС-3-5) зі шпинатними млинцями «Хінкалі» з лососем і вершковим сиром.

Номінація «Дебют першокурсника»:

І місце – Євгенія Радько (група ХЧ-1-4) із модерновими та креативними чорними млинцями з морозивом із синього чаю «Анчан».
ІІ місце – Денис Шаравара (ХЧ-1-3) із апетитними панкейками зі солоною карамеллю і фруктами.

Переможці та номінанти отримають пам’ятні грамоти та приємні подарунки у вигляді брендованої продукції факультету та університету. Оргкомітет конкурсу висловлює подяку студентській раді університету за підтримку ініціатив факультету і сприяння зміцненню бренду НУХТ і факультету ГРТБ у вітчизняному освітньому просторі.

Організатори вдячні всім учасникам за їхні неймовірні роботи, інтерес до конкурсу, мотивацію до навчання, кулінарне натхнення і зацікавленість у професійному становленні, всесторонньому та гармонійному розвитку особистості, всім викладачам факультету, кураторам студентських академічних груп за допомогу з організацією, підтримку і наставництво конкурсантів.

Масниця-FEST факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – це чудові гастрономічні та естетичні враження, нові знання та студентський креатив.

Наша сучасна молодь навчається, займає проактивну позицію і спрямовує свій життєвих шлях до особистих і професійних перемог, непохитно вірить у ПЕРЕМОГУ нашої країни і наближає її спільними зусиллями.

Освічена талановита молодь – майбутнє нашої вільної, сильної, мирної країни.

Все буде Україна!

Published on: 10-03-2023
Read also:
Eat What You Want Day на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

8 травня 2019 року студенти збірної групи з англійської мови ТІ 1-2 та ТІ 1-3 разом із викладачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Олесею Старковою провели захід, присвячений події Eat What You Want Day (Їж, що забажаєш), яка відбудеться 11 травня в різних країнах світу. Майбутнім харчовим технологам було дуже цікаво провести своє до...

READ YOURSELF

Eat What You Want Day на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 10 may 2019

Гостьова лекція для маркетологів від лауреатки Еffie awards

Відбулася онлайн-лекція менеджерки національної торговельної марки «Львівське» ПрАТ «Карлсберг Україна», лауреатки найавторитетнішої нагороди в галузі маркетингових комунікацій в Україні Effie Awards Анастасії Долюк. Говорили на тему «Сучасні інструменти просування брендів: спонсорство та спеціальні проєкти». Спікерка розповіла про формування брен...

READ YOURSELF

Гостьова лекція для маркетологів від лауреатки Еffie awards 17 february 2023

Безпека – понад усе!

У понеділок в університеті розпочинається навчальний процес. Ми всі дуже чекали можливості повернутися до навчальних аудиторій і лабораторій і, нарешті, це стало можливим. Сьогоднішнє наше першочергове завдання – зберегти життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу, тому адміністрація і господарські служби університету зробили все можливе, ...

READ YOURSELF

Безпека – понад усе! 01 september 2023

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів

У рамках академічної мобільності за програмою Еразмус+ здобувачка третього курсу освітнього ступеня «бакалавр» кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Анна Гончар успішно завершила літній семестр навчання в Жешувському Університеті (м. Жешув, Польща). Протягом весняно-літнього семестру 2022-...

READ YOURSELF

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів 01 august 2023