Н У Х Т

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

03 february 2021

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках міжнародної програми організації SES (Senior Expert Service, Germany), заснованої за підтримки провідних бізнес-асоціацій та уряду Німеччини, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися лекції за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret.

Згідно з планом проєкту, розробленим на кафедрі, експерт прочитав дві лекції на тему «Acrylamide», під час яких детально розглянув питання утворення акриламіду внаслідок термічного оброблення продуктів і впливу цієї сполуки на організм людини.

Фахівець проаналізував вплив різних факторів на інтенсивність реакції, методи визначення вмісту цієї речовини та проблеми, пов’язані з нормуванням акриламіду в готовій продукції. Завдяки великому досвіду роботи на провідних хлібопекарських і кондитерських підприємствах харчової промисловості Німеччини, доктор Ehret навів практичні рекомендації по застосуванню технологічних заходів і харчових добавок, що сприяють зменшенню вмісту акриламіду в борошняних кондитерських виробах. Наприкінці експерт дав відповіді на запитання учасників.

На лекціях були також присутні директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри технології хліба кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Харківського державного університету харчування та торгівлі Ольга Самохвалова, викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна та кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету. Також лекції прослухали здобувачі наукового ступеня «Доктор філософії».

Учасники заходів щиро вдячні шановному експерту, Dr. Martin Ehret за змістовний аналіз теми, практичні рекомендації та чекають на наступні лекції, заплановані в проєкті. Матеріали, наведені експертом, будуть використані під час підготовки лекційних занять та здійснення наукових досліджень.

Published on: 03-02-2021
Read also:
Планове засідання вченої ради університету

Сьогодні у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Традиційно привітавши колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями, члени вченої ради приступили до роботи і відповідно до порядку денного розглянули кадрові питання, виховну роботу в університеті, стан забезпечення безпеки життєдіяльності колективу і відповід...

READ YOURSELF

Планове засідання вченої ради університету 29 may 2025

У ТОП-10 команд Європи!

Викладач кафедри фізичного виховання нашого університету Дмитро Гирич представляв Україну у складі збірної з пляжного тенісу на Чемпіонаті Європи, що відбувся на острові Кріт. Пляжний теніс активно розвивається у Києві та Одесі. В Україні регулярно проводяться чемпіонати, зростає кількість гравців і досягнення команд. Спорт, який тільки нещодавно...

READ YOURSELF

У ТОП-10 команд Європи! 03 october 2025

Відбулася Міжнародна науково-технічна конференція за тематикою 24-ї секції Наукової ради МОН

8 листопада в університеті вже в одинадцяте відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Цьогоріч науковий захід був присвячений 45-й річниці Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ і проводилася з метою ознайомлення експертів харчової промис...

READ YOURSELF

Відбулася Міжнародна науково-технічна конференція за тематикою 24-ї секції Наукової ради МОН 10 november 2022

Традиції здорових харчових звичок довголіття

В університеті за ініціативи та підтримки ректора Олександра Шевченка та голови київської міської організації Науково-технічного товариства харчової промисловості України Юрія Задніпряного відбувся спільний захід кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід» із...

READ YOURSELF

Традиції здорових харчових звичок довголіття 30 june 2025