Н У Х Т

Гурток «BIOTECH» знову працює

19 october 2022

Гурток «BIOTECH» знову працює

Вік біотехнології ще тільки починається. Уже зараз біотехнологія має величезний потенціал, користуючись можливостями генетики, біології, біохімії, а також робототехніки, хімічних та інформаційних технологій, вивчаючи живі організми в пошуках нових способів для забезпечення людських потреб. Наприклад, це і генна та клітинна інженерія, біомедицина та фармакологія, і харчова біотехнологія, за допомогою якої отримують йогурти, закваски, пиво, вино, хлібобулочні вироби.

Саме такими цікавими, актуальними та практичними темами можуть займатись здобувачі-біотехнологи, учасники гуртка «BIOTECH» у дослідній лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, а дружелюбний колектив кафедри обов’язково допоможе зацікавленим студентам у науковій сфері.

Наприклад, для Марії Парфенюк одним із аргументів на користь продовження навчання у магістратурі було поновлення роботи у дослідній лабораторії, у гуртку «BIOTECH». Напрямом її наукової роботи є дослідження впливу дріжджового індуктора на синтез і біологічні властивості поверхнево-активних речовин (ПАР), які завдяки ряду своїх переваг знаходять у нашому повсякденному житті безліч різноманітних застосувань. Тому молода науковиця продовжує плідну працю над дослідженням основних властивостей ПАР, зокрема їх антимікробної та антиадгезивної дії і здатності до руйнування мікробних біоплівок.

Здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» Дар’я Благодир уже два роки займається дослідженнями у «BIOTECH», де працює з поверхнево-активними речовинами, адже саме мікробні ПАР розглядаються як альтернативна заміна хімічно-синтезованих речовин, тому що їм притаманні ряд переваг (біодеградабельність, нетоксичність, стабільні фізико-хімічні властивості, низький ризик появи резистентних мікроорганізмів).

Завдання четвертокурсниці полягає у дослідженні біологічних властивостей ПАР за наявності у середовищі культивування біологічних індукторів. Метою цієї роботи є підвищення та регуляція біологічної активності ПАР, використовуючи при цьому дешеві субстрати (вторинну сировину), що відповідно приведе до здешевлення виробництва препаратів поверхнево-активних речовин.

Не відстають від дівчат й інші учасники гуртка. Їх дослідження не менш цікаві й важливі.

Варто додати, що особливістю цього гуртка є його товариська атмосфера, учасники завжди можуть покластися один на одного, попросити допомоги та підказки у колег, які завжди підтримають, а також знайти друзів по духу, тому час присвячений науковим дослідженням, у гуртківців сповнений не лише творчим азартом, але й нотками веселощів і жартів.

Бажаємо юним науковцям, щоб їх мрії успішно втілювались у життя!

Published on: 19-10-2022
Read also:
Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею

На запрошення викладачок кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик та Юлії Бондаренко лабораторне заняття з дисципліни «Науково-дослідницький практикум» для магістрантів освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів» провела постд...

READ YOURSELF

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею 14 march 2025

Завершили навчання бакалаври та магістри заочної форми спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

Завершили навчання студенти заочної форми – бакалаври та магістри спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». У цьому навчальному році кафедра фінансів випустила 21-го магістра та 17 бакалаврів. Комісії зацікавили ґрунтовні доповіді дипломників, які були підготовлені на актуальні теми. Здобувачі пропонували в своїх роботах розв’язан...

READ YOURSELF

Завершили навчання бакалаври та магістри заочної форми спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 25 february 2020

Ще один шанс для вступників у магістратуру скласти ЄВІ з іноземної мови

Для вступників у магістратуру, які не змогли з тих чи інших причин скласти чи бажають перескласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови, 27 липня 2021 року розпочалася реєстрація для проходження спеціально організованої сесії єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Вона триватиме до 5 серпня. Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з закладів...

READ YOURSELF

Ще один шанс для вступників у магістратуру скласти ЄВІ з іноземної мови 29 july 2021