Н У Х Т

Голос молодої науки

08 july 2020

Голос молодої науки

Закінчення кожного навчального року – привід підвести підсумки, визначити проблемні моменти, окреслити плани на майбутнє. На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв підсумували здобутки молодих і творчих науковців і студентів, які нині гідно представляють наш університет і наукові напрямки кафедри на міжнародному рівні.

Отже, цього року молоді науковці та студенти взяли участь у: Міжнародному науковому семінарі «Світова економіка і бізнес-адміністрування малих та середніх підприємств» (м. Мінськ, Білоруський національний технічних університет), Міжнародній науковій конференції «Наука – освіті, виробництву, економіці» (м. Мінськ, Білоруський національний технічних університет), Міжнародній науково-технічній конференції «Технічне і кадрове забезпечення інноваційних технологій у сільському господарстві» (м. Мінськ, Білоруський державний аграрний технічний університет), 58-й Міжнародній науковій конференції Русенського університету «Нові індустрії, цифрова економіка, суспільство – проекції майбутнього» (м. Русе, м. Разград, м. Сілістра, Русенський університет, Болгарія), Міжнародній науково-технічній конференції «Техніка і технологія харчових виробництв» (м. Могильов, Могилівський державний університет продовольства, Білорусь).

Понад 50 тез доповідей (із них 10 – англомовних) опубліковані і у збірниках конференцій НУХТ, вже визнаних у світі, у яких щорічно беруть участь вчені із 10 держав: Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», VІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності».

Крім того, наукова молодь кафедри активно долучилася до міжнародних заходів: Міжнародного семінару «Змішане навчання – основна освітня модель після пандемії» (Болгарія, Україна, Киргизстан, Білорусь), «Кулінарного Марафону», присвяченого Дню Європи (Разградська філія Русенського університету, Болгарія).

Те, що молодими науковцями видані всього 7 англомовних статей у закордонних наукових журналах, і всього 3 статті у виданнях, що індексуються базами Scopus і Web of Science, на кафедрі не списують на карантин, а сподіваються у наступному році надолужити втрачене.

Старші колеги безмежно вдячні всім молодим науковцям і студентам, що зробили свій внесок у розвиток науки і гідно представили наш університет на світовій арені.

Подяка висловлюється студентам і магістрантам: Валентину Червоному, Андрію Анісімову, Олексію Литовченку, Руслану Гордейчуку, Святославу Михайлишину, Василю Середюку, Дмитру Пупкову, Марії Аліпатовій, Сергію Борисовцю, Сергію Линнику, Олександру Козаку, Андрію Тимчишину; молодим ученим та аспірантам: Віталію Рачку, Миколі Десику, Борису Михайлику, Катерині Грінінг, Владиславу Якимчуку.

Published on: 08-07-2020
Read also:
Холодильщиків Мінська (Білорусь) відвідали викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

20 травня 2019 року делегація Всеукраїнської громадської організації «Спілка холодильщиків України» у складі викладачів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, доцентів Валерія Возного і Олексія Пилипенка та асистента Романа Грищенка відвідала м. Мінськ (Республіка Біл...

READ YOURSELF

Холодильщиків Мінська (Білорусь) відвідали викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 23 may 2019

Усе про шоколад на черговому засіданні кіноклубу кафедри іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулося чергове засідання Movie Club зі студентами першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій. Модератором зустрічі була старша викладачка кафедри Ганна Бойко. На платформі Zoom була організована відеоконференція з метою перегляду фільмів «Where Does Chocolate Come and How is ...

READ YOURSELF

Усе про шоколад на черговому засіданні кіноклубу кафедри іноземних мов професійного спрямування 18 february 2022

Завершилося річне стажування нашої магістрантки в Іспанії

Завершилося річне стажування магістрантки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марії Аліпатової в Іспанії на підприємстві компанії Dow Chemical (місто Таррагона, Каталонія), яка є всесвітнім лідером із виробництва полімерів. Стажування проходило у лабораторіях і на виробничих потужностях підприємства, де Марія в...

READ YOURSELF

Завершилося річне стажування нашої магістрантки в Іспанії 25 august 2022

Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини!

30 липня відбулася знакова подія – 12 здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів успішно перетнули кордон із Європейським Союзом і прибули на м’ясопереробні підприємства компанії ТОВ «Алльфайн Файнкост» для проходження довготривалого високооплачуваного стажування на виробничих потужностях компанії. ТОВ «Альфайн Файнкост» є лідером сер...

READ YOURSELF

Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини! 12 august 2021