Н У Х Т

Голос молодої науки

08 july 2020

Голос молодої науки

Закінчення кожного навчального року – привід підвести підсумки, визначити проблемні моменти, окреслити плани на майбутнє. На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв підсумували здобутки молодих і творчих науковців і студентів, які нині гідно представляють наш університет і наукові напрямки кафедри на міжнародному рівні.

Отже, цього року молоді науковці та студенти взяли участь у: Міжнародному науковому семінарі «Світова економіка і бізнес-адміністрування малих та середніх підприємств» (м. Мінськ, Білоруський національний технічних університет), Міжнародній науковій конференції «Наука – освіті, виробництву, економіці» (м. Мінськ, Білоруський національний технічних університет), Міжнародній науково-технічній конференції «Технічне і кадрове забезпечення інноваційних технологій у сільському господарстві» (м. Мінськ, Білоруський державний аграрний технічний університет), 58-й Міжнародній науковій конференції Русенського університету «Нові індустрії, цифрова економіка, суспільство – проекції майбутнього» (м. Русе, м. Разград, м. Сілістра, Русенський університет, Болгарія), Міжнародній науково-технічній конференції «Техніка і технологія харчових виробництв» (м. Могильов, Могилівський державний університет продовольства, Білорусь).

Понад 50 тез доповідей (із них 10 – англомовних) опубліковані і у збірниках конференцій НУХТ, вже визнаних у світі, у яких щорічно беруть участь вчені із 10 держав: Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», VІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності».

Крім того, наукова молодь кафедри активно долучилася до міжнародних заходів: Міжнародного семінару «Змішане навчання – основна освітня модель після пандемії» (Болгарія, Україна, Киргизстан, Білорусь), «Кулінарного Марафону», присвяченого Дню Європи (Разградська філія Русенського університету, Болгарія).

Те, що молодими науковцями видані всього 7 англомовних статей у закордонних наукових журналах, і всього 3 статті у виданнях, що індексуються базами Scopus і Web of Science, на кафедрі не списують на карантин, а сподіваються у наступному році надолужити втрачене.

Старші колеги безмежно вдячні всім молодим науковцям і студентам, що зробили свій внесок у розвиток науки і гідно представили наш університет на світовій арені.

Подяка висловлюється студентам і магістрантам: Валентину Червоному, Андрію Анісімову, Олексію Литовченку, Руслану Гордейчуку, Святославу Михайлишину, Василю Середюку, Дмитру Пупкову, Марії Аліпатовій, Сергію Борисовцю, Сергію Линнику, Олександру Козаку, Андрію Тимчишину; молодим ученим та аспірантам: Віталію Рачку, Миколі Десику, Борису Михайлику, Катерині Грінінг, Владиславу Якимчуку.

Published on: 08-07-2020
Read also:
Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада)

Колектив університету безупинно продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю зі St. Lawrence College. Ініціаторами стали завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний і доцентка кафедри Оксана Топчій. St. Lawrence College (SLC)...

READ YOURSELF

Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада) 17 january 2024

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»!

Днями відбулося засідання конкурсної комісії І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». Відповідно до рецензій провідних вчених університету та враховуючи актуальність, новизну і практичне значення наукових досліджень, було визначено переможців у трьох секціях. Секція «Промислова т...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»! 21 february 2025

Фахово, корисно та яскраво пройшла виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Останній рік навчання у бакалавраті для здобувачів четвертого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» розпочався з проходження виробничої практики. Понад 70 здобувачів були направлені кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції для проходження виробничої практики у закладах рес...

READ YOURSELF

Фахово, корисно та яскраво пройшла виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 october 2024

Чудові новини для студентів кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління

У кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління чудові новини від партнерів. По-перше, «Schneider Electric Україна» забезпечила кафедру комплектом ліцензій для рішення з доповненої реальності  EcoStruxure Augmented Operator Advisor. Тепер у комплекті кафедри по навчанню (НМК) у напрямку Індустрії 4.0 є ще одна технологія, яку ...

READ YOURSELF

Чудові новини для студентів кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління 24 june 2020