Н У Х Т

До освітнього проекту #Farmak_Lab долучилися магістри-хімтехнологи і біотехнологи

26 march 2019

До освітнього проекту #Farmak_Lab долучилися магістри-хімтехнологи і біотехнологи

Студенти ОС «магістр» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» разом із доцентом кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталією Сабадаш відвідали ПАТ «Фармак» у рамках освітнього проекту #Farmak_Lab.

Проект вже втретє завойовує серця молоді, тим що дає змогу заглянути всередину інноваційного фармацевтичного підприємства, побачити на власні очі, як працюють спеціалісти на найсучаснішому обладнанні світових виробників. У студентів з’явилося розуміння того, що двері підприємства їм завжди відчинені, адже ПАТ «Фармак» чекає на молодих і цілеспрямованих людей. Цьогоріч проект був проведений для 20 студентів і викладачів із чотирьох університетів.

Своїм багатим досвідом і знаннями з молоддю поділилась команда відділу фармаконагляду, які розповіли студентам про аспекти безпеки лікарських засобів та основні ризики при їх застосуванні. Начальник відділу фармаконагляду Галина Кардеро розповіла про всі перипетії, які пов’язані з роботою клінічної фармакопеї. Після доповіді вона відповіла на питання у жвавій дискусійній формі, що особливо відзначили студенти. Начальник сектору з оцінювання сигналів і ризиків відділу фармаконагляду Владислав Весна у своїй доповіді зосередив увагу на проблемах якості готової продукції.

Для майбутніх хіміків-технологів, біотехнологів і фармацевтів провели екскурсію й показали, як працює лідер фармацевтичної галузі на прикладі двох цехів: із виготовлення м’яких желатинових капсул та інсулінів. Студенти мали змогу побачити лінію виробництва назальних крапель «Евказолін», «Нафтизин» (в скляному та поліетиленовому флаконах), очних крапель «Візин», сиропу «Едем», а також інсуліну, зокрема підготовку флаконів, розлив стерильного розчину інсуліну та закупорку і контроль на включення. Також показали систему Bottle-pack – виготовлення і заповнення пластикових флаконів для рідких лікарських засобів та окрему установку для заповнення скляної тари водними та масляними розчинами. Процес упаковки наче загіпнотизував учасників екскурсії. Те, що побачити не змогли, допитливі студенти дізнавалися у представників цеху протягом екскурсії. Загалом, студенти були приємно вражені та захоплені рівнем організації виробництва, і що, нарешті, побачили вживу те, про що їм розповідали на лекціях.

Зустріч завершилась урочистим врученням сертифікатів і маленьких подаруночків на згадку. Студенти залишилися під враженням від побаченого та почутого і були дуже вдячні представникам ПАТ «Фармак» за можливість заглянути в майбутню професію.

«Ми хочемо, щоб рівень професійної підготовки студентів був на високому рівні. Від цього залежить майбутнє нашої країни та розвиток галузі, саме тому ми продовжуємо проект #Farmak_Lab», – зазначила директор з персоналу Вікторія Кондрашихіна. 

Published on: 26-03-2019
Read also:
Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

14-15 листопада 2019 року в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки». Науковий захід за підтримки Асоціації виробників мінеральних та питних вод України організував і провів колектив кафедри технології цукру та підготовки води з нагоди 135-річчя Н...

READ YOURSELF

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції 18 november 2019

У НУХТ відбулися Міжнародна осіння школа та конференція щодо використання харчових добавок

У рамках реалізації проєкту програми Еразмус+ Модуль Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції» (№#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) освітнього процесу за освітніми програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоко...

READ YOURSELF

У НУХТ відбулися Міжнародна осіння школа та конференція щодо використання харчових добавок 02 december 2021

Розпочалося стажування у Франції професорки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Наші викладачі не втрачають нагоди підвищити свою кваліфікацію. Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноградарсько-виноробної галузі, організованого корпорацією «Укрвинпром» спільно з Міжпрофесійним комітетом ша...

READ YOURSELF

Розпочалося стажування у Франції професорки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 01 december 2022

Підкорюємо uniRank!

Згідно з черговим uniRank University Ranking (4 International Colleges&Universities) наш навчальний заклад у 2025 році посідає 12 місце серед столичних університетів (41 – серед українських, 5011 – у світі). Рейтинг оцінює показники цитованості та відвідуваності офіційних веб-ресурсів понад 11 тисяч закладів вищої освіти світу, щоб допомогти м...

READ YOURSELF

Підкорюємо uniRank! 28 august 2025