Н У Х Т

Дизайнерська інноваційність, екологічність і практична зручність: наші здобувачі – на п’єдесталі «Золотого каштану-2025»!

01 december 2025

Дизайнерська інноваційність, екологічність і практична зручність: наші здобувачі – на п’єдесталі «Золотого каштану-2025»!

Здобувачі освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Дар’я Гусакова і Владислав Бутенко стали переможцями XХVІ Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», який проводився Клубом пакувальників України за підтримки компанії ТОВ «Компанія «Юнівест Маркетинг», представництв компаній Windmoller&Holscher в Україні та DOW Europe GmbH в Україні.

Наші студенти вибороли перемоги у складній конкурентній боротьбі – всього на конкурс було подано 19 робіт із семи закладів вищої освіти з чотирьох міст України.

До складу галузевої конкурсної комісії увійшли к.х.н., головний редактор журналу «Упаковка», почесний президент Клубу пакувальників Валерій Кривошей (голова конкурсної комісії), директор представництва Dow Europe GmbH в Україні Олександр Александров і керівниця відділу маркетингу ТОВ «Компанія «Юнівест Маркетинг» Тетяна Власова.

Дар’я Гусакова представила на конкурс роботу «Проєктування упаковки для кондитерської пасти» (науковий керівник – д.т.н., завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, професор Олександр Гавва), у якій розробила конструкцію та технологію виготовлення полімерної упаковки типу туба-шприц для фісташкової кондитерської пасти. Розроблена Дар’єю упаковка забезпечує герметичність і захист від зовнішніх факторів; зручність дозування пасти; багаторазовість і можливість повторного наповнення; екологічну безпечність та економічну доцільність виробництва. Отримані результати підтверджують перспективність упровадження туби-шприца з HDPE у серійне виробництво як інноваційного рішення для пакування кондитерських паст.

У основі роботи Владислава Бутенка «Проєктування упаковки для шоколаду з ігровою функцією» (наукова керівниця – старша викладачка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Леся Марцинкевич) – поєднання дизайнерської інноваційності, екологічної доцільності та практичної зручності. Однією з ключових конструктивних відмінностей розробленого ним пакування є його багатофункціональність – картонний чохол виконує не лише захисну й презентаційну роль, але й перетворюється на ігрове поле, що підвищує зацікавленість споживача, стимулює повторне використання упаковки та сприяє зменшенню обсягів побутових відходів.

Конкурсне журі відзначило, що роботи наших студентів, крім розроблення дизайну, містять весь цикл проєктування і виготовлення упаковки, починаючи від маркетингових досліджень, вибору матеріалів і закінчуючи підбором обладнання та розробленням схеми виробництва.

До речі, всі наші здобувачі освіти, що вивчають дизайн і виготовлення упаковки, мають ці компетенції й користуються авторитетом у роботодавців.

Докладніше з конкурсними роботами можна ознайомитися у збірнику матеріалів, оприлюдненому на сайті Клубу пакувальників.

Пишаємося нашою творчою молоддю! Вітаємо Дар’ю і Владислава з цим здобутком! Бажаємо натхнення й ще багато професійних досягнень у мирній Україні!

Published on: 01-12-2025
Read also:
Новий гастрономічний досвід для гостей Дня відкритих дверей від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv»

30 листопада у рамках Дня відкритих дверей відбувся майстер-клас для вступників «Французькі макаронс – секрети технології» від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Ексклюзивний майстер-клас провела кондитер ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» 5-зіркового готелю міжнародної мережі «Hilton Kyiv» і випускниця...

READ YOURSELF

Новий гастрономічний досвід для гостей Дня відкритих дверей від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv» 03 december 2019

У добру путь, бакалаври-2020!

2019-2020 навчальний рік добіг свого кінця. Він був дуже складним і, в першу чергу, для здобувачів четвертих курсів. Адже їм, на відміну від усіх інших, довелося не лише дистанційно завершувати навчання, але й дистанційно проходити переддипломну практику, дипломне проєктування і захищати свої кваліфікаційні бакалаврські роботи також дистанційно. С...

READ YOURSELF

У добру путь, бакалаври-2020! 08 july 2020

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

«Після звільнення Трьохізбенки до військовослужбовців нашої бригади підходили мешканці села і жалілися, що вже понад 6 днів їхні діти не їли хліба. І, на жаль, наші підрозділи тилового матеріального забезпечення не в змозі були допомогти…». Так обґрунтував актуальність теми свого дипломного проекту випускник Львівської філії нашого університету Ко...

READ YOURSELF

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях 27 february 2019

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень на науковому семінарі

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням природних матеріалів». Доповідач – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Дулька. Ольга Дулька ...

READ YOURSELF

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень на науковому семінарі 10 april 2019