Н У Х Т

Здобувачі освіти ознайомилися з екологічною складовою роботи фармацевтичної фірми «Дарниця»

05 november 2025

Здобувачі освіти ознайомилися з екологічною складовою роботи фармацевтичної фірми «Дарниця»

Здобувачі магістратури та бакалаврату спеціальності «Екологія» разом із доцентками кафедри екології та екоменеджменту Оксаною Салавор та Оксаною Ничик відвідали фармацевтичне підприємство «Дарниця». Екскурсію для майбутніх екологів організувала випускниця кафедри, а нині експертка з фармацевтичної регуляції у Департаменті української реєстрації ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» Оксана Плоднік.

Дарниця є одним із найбільших фармацевтичних виробників України, виробничі потужності якого сертифіковані за стандартами GMP. Студенти ознайомилися з потужностями підприємства, зокрема побували у цеху інфузійних розчинів, ампульному цеху та складських приміщеннях, відвідали технологічну лабораторію відділу фармацевтичних розробок і санітарно-екологічну лабораторію.

Компанія «Дарниця» дотримується принципів відповідального споживання та виробництва. Щорічно близько 70% відходів підприємство передає на перероблення, також організовані збір і подальша безпечна утилізація протермінованих лікарських засобів. На «Дарниці» проваджена утилізація та рекуперація тепла, що дало зниження питомого споживання води та газу на 5%. Компанія функціонує на засадах «Зеленого офісу»: встановлено системи очищення води, автоматичного контролю освітлення і теплопостачання, введений роздільний збір відходів.

Майбутнім фахівцям-екологам цей візит запам’ятається надовго – надзвичайно насичена екскурсійна програма, професійні та привітні спеціалісти компанії, які супроводжували групу у своїх цехах і відділах, багато цікавої інформації про технології виробництва фармацевтичних препаратів, екологічні й соціальні ініціативи компанії «Дарниця».

Колектив кафедри екології та екоменеджменту вдячний усім причетним до організації цього візиту, й особливо Оксані Плоднік, і сподівається на подальшу активну співпрацю з ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

Published on: 05-11-2025
Read also:
Профком співробітників НУХТ вітає з Новим роком і Різдвом Христовим

З Новим роком і Різдвом Христовим! Хай Новий рік увійде до ваших осель із радістю і добром, натхненням і надією, злагодою та достатком. Нехай Різдвяна зоря запалить у ваших серцях вогонь віри та надії у здійсненні бажань. Зичимо вам і вашим родинам миру та сімейного затишку. Нехай вас переповнює жага до нових звершень, енергія та щира радість в...

READ YOURSELF

Профком співробітників НУХТ вітає з Новим роком і Різдвом Христовим 27 december 2019

До Міжнародного дня волонтера: як здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка волонтерили...

Сьогодні, 5 грудня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. Студентська рада факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, очолювана Поліною Ляхович, і активні першокурсниці спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з початку навчального року неодноразово долучалася до волонтерської діяльності. Серед волонтерських проєктів, уч...

READ YOURSELF

До Міжнародного дня волонтера: як здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка волонтерили... 05 december 2024

Спортивне орієнтування на спринтерській дистанції: чергова медаль в нашій скарбничці

Здобувач групи БТ-2-1 факультету біотехнології т екологічного контролю Максим Клименко продовжує підкорювати спортивні висоти. Цього разу він посів ІІІ місце в особистому заліку по групі Ч19 за сумою балів на спринтерських дистанціях відкритого чемпіонату м. Києва зі спортивного орієнтування (бігом) на спринтерських дистанціях, присвяченого Дню фіз...

READ YOURSELF

Спортивне орієнтування на спринтерській дистанції: чергова медаль в нашій скарбничці 22 september 2023

Згадуючи історію, формуємо інновації

Традиційно восени кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів проводиться  Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», в якій активну участь беруть здобувачі освітнього ступеня «магістр» за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», освітніх ...

READ YOURSELF

Згадуючи історію, формуємо інновації 19 october 2022