Н У Х Т

Захист курсової – важливий елемент виконання магістерської роботи

01 june 2022

Захист курсової – важливий елемент виконання магістерської роботи

Сьогодні відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень» здобувачами першого курсу магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». У проведенні захисту брали участь одночасно дві комісії. До складу однієї з комісій увійшли завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, доценти Вікторія Красінько, Юрій Резніченко та Олександр Воронцов. Вони уважно слухали доповіді здобувачів та ставили подекуди несподівані питання.

На захист були представлені цікаві, різнопланові науково-інженерні роботи, присвячені різним аспектам застосування біотехнологій: одержанню біопрепарату для очищення забруднених нафтою ґрунтів, інтегрованих мікробних біотехнологій, завдяки яким вдається отримати відразу декілька продуктів мікробного синтезу у ході однієї ферментації, одержанню високоефективних лікарських засобів на основі високоочищених мікробних метаболітів. Так, у рамках роботи «Сидерофори з антимікробними властивостями» було проаналізовано перспективу застосування сидерофору дефероксаміну. Ця сполука активно вивчається за кордоном і використовується при лікуванні анемій, що супроводжуються перевантаженням залізом. Дефероксамін використовують для виведення з організму надлишку заліза. Однак нещодавно, було встановлено, що ця сполука проявляє антимікробні властивості проти стафілококів, які є патогенними. Тож дефероксамін відкриває нові можливості для більш ефективного лікування пацієнтів і потребує детального вивчення та розроблення виробництва в Україні для забезпечення лікарським засобом власного виробництва нашого фармацевтичного ринку.

Завдяки влучним запитанням і слушним порадам викладачів здобувачі отримали можливість допрацювати роботи та виправити незначні помилки, для того, аби вдосконалити майбутню кваліфікаційну магістерську роботу.

Published on: 01-06-2022
Read also:
Захист англійською мовою – добра традиція!

Кафедра технології оздоровчих продуктів – одна з наймолодших в університеті. Вона – ровесниця випускників-магістрів 2024 року. І разом із тим, кафедра уже має і розвиває власні традиції, пов’язані з освітянською та науковою діяльністю. Одна з них – захист кваліфікаційних магістерських робіт англійською мовою. Така форма захисту водночас є і потребо...

READ YOURSELF

Захист англійською мовою – добра традиція! 05 december 2024

Виїзне практичне заняття четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За тісної співпраці відділу працевлаштування випускників НУХТ і кафедри готельно-ресторанної справи за ініціативи керівниці відділу Світлани Садокової було організовано виїзне заняття для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Практичне заняття з дисципліни «Організація заходів в галузі» для студентів четвертого курсу ві...

READ YOURSELF

Виїзне практичне заняття четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 march 2024

Оздоровче харчування – основа співпраці медицини та харчових технологій

Дедалі тіснішою стає співпраця нашого університету з медичними закладами та установами, набуває нових форм, нового контенту, нового звучання. Адже, незважаючи на різні сфери нашої діяльності, і у медиків, і у харчовиків мета одна – здоров’я кожного нашого громадянина, здоров’я української нації. До цієї мети ми йдемо різними шляхами: медики лікуют...

READ YOURSELF

Оздоровче харчування – основа співпраці медицини та харчових технологій 08 april 2024

Наша магістрантка стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal»

Магістрантка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Ольга Степанова стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal». У матеріалі розповідається про здобутки нашої здобувачки освіти, освітню програму «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв», за якою вона навчається в нашому університеті, та перем...

READ YOURSELF

Наша магістрантка стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal» 14 december 2022