Н У Х Т

Євроінтеграційні перспективи досліджень у галузях харчових виробництв і промислової біотехнології оцінили науковці

27 november 2025

Євроінтеграційні перспективи досліджень у галузях харчових виробництв і промислової біотехнології оцінили науковці

25 листопада відповідно до тематичного напряму Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті відбулася ХІV Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції».

Відкрив конференцію проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук, який відзначив позитивну динаміку розширення кола молодих науковців і закладів освіти, які репрезентують свої здобутки  та інновації в контексті сталого розвитку наукових шкіл й сприяють об’єднанню зусиль вітчизняних і закордонних науковців з євроінтеграції вітчизняної науки у світовий науковий простір.

Стратегічною метою цієї науково-практичної конференції є підвищення рівня проведення експертиз проєктів, що подаються на конкурси для отримання грантів і фінансуються за кошти державного бюджету, сприяння розширенню тематики наукових проєктів для поглиблення співпраці науковців у міжнародній науковій спільноті.

До роботи чотирьох секцій, які очолили професори Віктор Стабніков, Володимир Ковбаса, Василь Пасічний та Тамара Носенко, долучилося понад 250 учасників, які заслухавши і обговоривши представлені в доповідях конференції результати досліджень, оцінили наукові здобутки науковців, стейкхолдерів і закладів вищої освіти та наукових установ, розглянули проблематику, тенденції і перспективи впровадження сучасних технологічних рішень у галузі харчових виробництв і промислової біотехнології.

Представлені в доповідях результати підтверджують, що вітчизняна наука в галузях харчових виробництв і промислової біотехнології за підтримки держави має реальні євроінтеграційні перспективи.

Published on: 27-11-2025
Read also:
Перший пріоритет – здорове харчування від дитинства до довголіття

23-24 жовтня 2025 року в нашому університеті уже вп’яте відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи». Жодні виклики сьогодення не стають на заваді науковцям-харчовикам, медикам, виробникам харчової продукції, громадським діячам, іноземним колегам і парт...

READ YOURSELF

Перший пріоритет – здорове харчування від дитинства до довголіття 27 october 2025

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

У магістрантів-біотехнологів другого року навчання освітньо-професійних програм «Фармацевтична біотехнологія» та «Промислова біотехнологія» настала довгоочікувана переддипломна практика, яка є ключовою частиною випускної кваліфікаційної роботи. Завдяки багаторічній дружній співпраці нашого університету з Інститутом мікробіології і вірусології ім. ...

READ YOURSELF

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології 13 september 2022

Підручник авторського колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентовано у рамках проєкту «Книга від вченого»

Колектив авторів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка гордий презентувати підручник «Кулінарна ЕТНОЛОГІЯ» у рамках проєкту «Книга від вченого». Метою проєкту є підтримка талановитих вчених, сприяння їхній самореалізації та стимулювання подальшої творчої наукової діяльності шляхом популяризації професійн...

READ YOURSELF

Підручник авторського колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентовано у рамках проєкту «Книга від вченого» 17 february 2023

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

Представники НУХТ, експерти НАЗЯВО: директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, доцентка, к.т.н. Олена Подобій, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка, к.т.н. Лариса Шаран, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н. Олег Кузьмін, асистентка цієї ж кафедри Мар...

READ YOURSELF

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024 30 september 2024