Н У Х Т

Як у НУХТі День вишиванки відзначали…

19 may 2023

Як у НУХТі День вишиванки відзначали…

18 травня українці відзначили День вишиванки-2023. У нашому університеті це чи не найулюбленіше свято. Різнобарв’ям кольорів, орнаментів і візерунків заповнилися навчальні корпуси, тепла атмосфера і щирі посмішки, флешмоби і фотосесії і, звичайно ж, святковий концерт, підготовлений фахівцями Студентського центру патріотичного виховання та розвитку спільно зі здобувачами освіти усіх інститутів і факультетів, – таким був День вишиванки у НУХТі в 2023-му.

Святкування розпочав ректор університету Олександр Шевченко, який тепло привітав присутніх, зазначивши, що вишиванка – гордість українського народу, традиції якої передаються з покоління в покоління нашої України, яка зараз переживає нелегкі часи. Наші українські воїни мужньо відстоюють незалежність нашої Батьківщини, а ми, кожний на своєму місці, усіма силами допомагаємо наближати перемогу. Народ, який має такі славні традиції, такий сильний і мужній характер, такий потужний оберіг – нездоланний! І у цьому пересвідчився весь світ.

Ведучі концерту Вікторія Доктор і Артем Цебета дуже цікаво розповідали про історію української вишиванки й традиції вишивання, притаманні різним регіонам України. А солісти Студії естрадного співу подарували розкішні вокальні подарунки: «Наша земля» (Вікторія Доктор), «Вишиванка» (Тетяна Машовець), «Два кольори» (Анастасія Костіна), «Україно моя» (Дар’я Комаровських), «Козацький дух» (Ольга Орендарчук), «Вишиванка» (Ілона Задесенська), «Україна-вишиванка» (Ольга Ластовецька).

Крізь віки мандрували традиції вишивання. Їх продовжували, розширювали та шанували. Вишиванка змогла водночас осучаснитись і залишитись такою, як тисячу років тому. Саме з нею уособлюють найкращі емоції та думки, адже вона увібрала в себе віковічну історію.

Останніми роками популярність вишиванок значно зросла. Наш національний одяг став трендом у світі – вишиванки залюбки носять медійні особи й зірки культури та спорту різних країн, усе частіше вишиванка стає вбранням червоних доріжок урочистих церемоній.

Вишиванка пройшла тернистий шлях крізь віки, щоб залишитись взірцем патріотизму для мільйонів українців зараз!

Published on: 19-05-2023
Read also:
На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України

5 березня на базі нашого університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України, присвячений роботі Центрів колективного користування науковим обладнанням. Нагадаємо, що у травні 2018 року МОН підтримало пропозиції закладів вищої освіти щодо створення на засадах експерименту центрів колективного користування науковим обладнанням за раху...

READ YOURSELF

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України 05 march 2019

Наукова студентська перемога на кафедрі експертизи харчових продуктів

Студентка 4 курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Анастасія Божко (науковий керівник – к.т.н. Анастасія Чорна) виборола призове 3 місце на Міжнародному конкурсі наукових робіт «Black Sea Science». Цей конкурс щорічно проводиться на базі Одеської національної академії харчових технологій за підтримки Міністерст...

READ YOURSELF

Наукова студентська перемога на кафедрі експертизи харчових продуктів 14 april 2020

Нашим науковцям присвоєно вчені звання та наукові ступені

Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки України розглянула звернення закладів вищої освіти й затвердила рішення вчених рад і спеціалізованих вчених рад про присудження наукових ступенів та присвоєння вчених звань.  Наказом МОН №320 від 7 квітня 2022 року затверджені: - рішення спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.015 про присудження ступ...

READ YOURSELF

Нашим науковцям присвоєно вчені звання та наукові ступені 19 april 2022

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

У рамках співпраці між ТОВ «Сільпо-Фуд» та Навчально-науковим інститутом харчових технологій НУХТ, 20 лютого 2019 року відбувся захист магістерських робіт у Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо». Кращі студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, які навчалися за освітньою програмою «Технології зберігання, консервув...

READ YOURSELF

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 22 february 2019