Н У Х Т

Як у НУХТі День вишиванки відзначали…

19 may 2023

Як у НУХТі День вишиванки відзначали…

18 травня українці відзначили День вишиванки-2023. У нашому університеті це чи не найулюбленіше свято. Різнобарв’ям кольорів, орнаментів і візерунків заповнилися навчальні корпуси, тепла атмосфера і щирі посмішки, флешмоби і фотосесії і, звичайно ж, святковий концерт, підготовлений фахівцями Студентського центру патріотичного виховання та розвитку спільно зі здобувачами освіти усіх інститутів і факультетів, – таким був День вишиванки у НУХТі в 2023-му.

Святкування розпочав ректор університету Олександр Шевченко, який тепло привітав присутніх, зазначивши, що вишиванка – гордість українського народу, традиції якої передаються з покоління в покоління нашої України, яка зараз переживає нелегкі часи. Наші українські воїни мужньо відстоюють незалежність нашої Батьківщини, а ми, кожний на своєму місці, усіма силами допомагаємо наближати перемогу. Народ, який має такі славні традиції, такий сильний і мужній характер, такий потужний оберіг – нездоланний! І у цьому пересвідчився весь світ.

Ведучі концерту Вікторія Доктор і Артем Цебета дуже цікаво розповідали про історію української вишиванки й традиції вишивання, притаманні різним регіонам України. А солісти Студії естрадного співу подарували розкішні вокальні подарунки: «Наша земля» (Вікторія Доктор), «Вишиванка» (Тетяна Машовець), «Два кольори» (Анастасія Костіна), «Україно моя» (Дар’я Комаровських), «Козацький дух» (Ольга Орендарчук), «Вишиванка» (Ілона Задесенська), «Україна-вишиванка» (Ольга Ластовецька).

Крізь віки мандрували традиції вишивання. Їх продовжували, розширювали та шанували. Вишиванка змогла водночас осучаснитись і залишитись такою, як тисячу років тому. Саме з нею уособлюють найкращі емоції та думки, адже вона увібрала в себе віковічну історію.

Останніми роками популярність вишиванок значно зросла. Наш національний одяг став трендом у світі – вишиванки залюбки носять медійні особи й зірки культури та спорту різних країн, усе частіше вишиванка стає вбранням червоних доріжок урочистих церемоній.

Вишиванка пройшла тернистий шлях крізь віки, щоб залишитись взірцем патріотизму для мільйонів українців зараз!

Published on: 19-05-2023
Read also:
Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

28 січня 2021 р. на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування електрофізичних способів оброблення молочної сироватки та їх використання в технологіях молочних продуктів» доцентки Оксани Кочубей-Литвиненко на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук. У розширеному...

READ YOURSELF

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 01 february 2021

Сформований збірник матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку»

11 червня 2021 р. в університеті працювала ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках реалізації проєктів програми ЕРАЗМУС+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та Жан Моне Підтримка Асоціацій  EUforUA (611278-...

READ YOURSELF

Сформований збірник матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку» 21 july 2021

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія)

За програмою підтримки науковців із України в Японії триває стажування асистентки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті. Університет заснований у 1877 році як перший Імператорський університет. У складі університету 12 факультетів, на яких навчаються близько 28 тисяч студентів. Токійський університет вхо...

READ YOURSELF

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія) 05 july 2022