Н У Х Т

Вітаємо першокурсників: відбулася урочиста церемонія посвяти в студенти Національного університету харчових технологій

23 september 2022

Вітаємо першокурсників: відбулася урочиста церемонія посвяти в студенти Національного університету харчових технологій

23 вересня 2022 року університет урочисто вітав цьогорічних першокурсників бакалаврату.

Традиційна посвята в студенти Національного університету харчових технологій розпочалася з Гімну України. Далі слово взяв ректор, доктор технічних наук, професор Олександр Шевченко. Він тепло привітав присутніх і побажав першокурсникам високих звершень і легких сесій. Зокрема, ректор зазначив: «Цьогорічна вступна кампанія була особливою, оскільки вступ в умовах воєнного стану є неабияким випробуванням для усіх – і для вступників, і для колективів навчальних закладів. Та усі разом ми успішно подолали і цей виклик. Жодному агресору не вдасться зломити дух українського народу, і тим більше стати на заваді нашій освіті. Навчання молодого покоління не втрачає актуальності в усі часи. Тож ми міцно тримаємо освітній фронт і щиро раді нашому новому поповненню, яке я сьогодні з приємністю вітаю! Бажаю, щоб ви, як і наш університет, завжди були на крок попереду! Хай реалізуються  найсміливіші плани й збудуться найзаповітніші мрії в ім’я великої Перемоги українського народу, відбудови і процвітання нашої України!».

Щиро вітали нове студентське поповнення й дали свої настанови друзі й партнери нашого університету – академік, президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський, переможець кулінарного шоу «МастерШеф 5», співвласник та бренд-шеф ресторану «100 років тому вперед» (Київ), бістро «Інші» (Львів) та закладу формату стріт-фуд «Інші. Парк» (Івано-Франківськ) Євген Клопотенко, випускниця факультету біотехнології та екологічного контролю, менеджерка з розвитку системи забезпечення якості Служби управління якістю та впливом на навколишнє середовище Корпорації «Артеріум» Анна Софілканич, випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, власник закладу «Львівська майстерня шоколаду» на бульварі Шевченка у Києві Олексій Собін, фронтмен групи «Kalush», цьогорічний переможець «Євробачення» Олег Псюк. Через відомі всім обставини гості не змогли долучитися до свята особисто, тому записали натхненні й мотивуючі відеозверення до першокурсників.

Своїм студентським досвідом поділилися й привітали першачків у студентській родині НУХТ заступник голови студентської ради університету Станіслав Усенко й випускник університету, голова студентської ради НУХТ у 2018-2021 роках Олександр Висоцький.

А далі настав хвилюючий момент вручення студентських атрибутів і виголошення клятви першокурсника НУХТ.

З рук ректора Олександра Шевченка символічний ключ до знань отримала першокурсниця факультету біотехнології та екологічного контрою Таїсія Морщ. Студентський квиток ректор вручив студенту першого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління Олександру Розумею. Клятву першокурсника зачитали здобувачки освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій Анна Гармаш і Маргарита Цалко.

На завершення урочистої частини прозвучав студентський гімн Гаудеамус.

Після урочистостей свято продовжилося концертом, підготовленим нашими старшокурсниками під керівництвом фахівців Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку. Вокальні вітання прозвучали від солістів студії естрадного співу Надії Магдин, Дарини Комаровських, Аліни Савченко, Вікторії Доктор, Дарини Лебедюк, Андрія Серединського, Ольги Ластовецької, Віолети Резнік. Запальним «Ча-Ча-Ча» привітала присутніх здобувачка освіти факультету автоматизації і комп’ютерних систем Марина Трофимченко. У фіналі у виконані всіх учасників концерту прозвучала «Червона калина».

Вітаємо наших першокурсників! Бажаємо натхнення в опануванні обраних спеціальностей, задоволення від навчання і яскравого студентського життя,!

Дякуємо нашим славним ЗСУ за можливість навчати, навчатися і відзначати важливі дати!

Published on: 24-09-2022
Read also:
Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів

У продовження співпраці НУХТ і Громадської організації «Хартфулнес Інститут» в Україні за ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася онлайн-лекція на тему «Як обирати серцем в часи всесвітньої невизначеності». Лекторами виступили тренерка медитації «Heartfulness», енергопрактикиня, РhD, доцентка Ольга Васянович та ї...

READ YOURSELF

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів 10 june 2025

Забезпечено високий рівень практичної підготовки здобувачів першого курсу

За підтримки керівництва ПрАТ «МХП» у рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти. Модуль 5» для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» протягом лютого-березня 2024 року було організовано проведення лабораторних робіт у Кулінарно...

READ YOURSELF

Забезпечено високий рівень практичної підготовки здобувачів першого курсу 18 march 2024

Мистецька мандрівка здобувачів

Сонячним вересневим днем здобувачі групи ТХ-3-5ск разом зі своєю  наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оленою Кохан відвідали виставковий простір PinchukArtCentre, що розташований в самому серці столиці України, неподалік від НУХТ. По дорозі до локації здобувачі натрапили на ще один арт-об’єкт – мініатю...

READ YOURSELF

Мистецька мандрівка здобувачів 25 september 2023

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування»

26 листопада 2019 року вперше в історії кафедри фізики НУХТ відбувся довгоочікуваний науково-практичний семінар із міжнародною участю «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування», присвячений 135-річчю заснування нашого університету. На захід були запрошені фахівці фірми «Bruker BioSpin GmbH» (Німеччина) з відділу АПК: док...

READ YOURSELF

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування» 29 november 2019