Н У Х Т

Відбулося перше засідання Наглядової ради НУХТ

17 december 2019

Відбулося перше засідання Наглядової ради НУХТ

17 грудня відбулося перше засідання Наглядової ради НУХТ, участь у якому також взяли ректор Анатолій Українець, перший проректор Володимир Яровий, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, проректор з навчально-педагогічної діяльності та розвитку Олександр Бессараб, проректор з соціально-побутових питань Віктор Сташейко, директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергій Блаженко, директор Навчально-наукового інституту економіки і управління Олег Шеремет, декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк, декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, начальник навчально-методичного відділу Валерій Виговський.

На початку засідання ректор Анатолій Українець ознайомив членів Наглядової ради з історією заснування, становлення та розвитку нашого навчального закладу,  докладно розповів про сьогодення, усі аспекти діяльності вишу, здобутки, перспективи та плани розвитку. Його виступ доповнили проректори, зокрема Віктор Сташейко розповів про спортивні досягнення наших студентів і викладачів, а Олександр Бессараб – про систему забезпечення діяльності університету, структуру надходжень і видатків, капітальні й поточні ремонти, придбання меблів, обладнання, оргтехніки.

Зацікавили членів Наглядової ради освітні програми НУХТ, особливо інженерного спрямування, а також «Технологія оздоровчих продуктів» і унікальна для нашої країни «Технологія аюрведичних харчових продуктів». Увагу привернула наукова діяльність нашого колективу. Схвалення присутніх викликала інформація про те, що університет впродовж останніх років є беззаперечним лідером у системі вищої освіти України з винахідницької діяльності. Підтримали члени ради й ініціативи ректорату щодо поглибленого вивчення викладачами іноземних мов й європейських освітніх практик.

Голова Наглядової ради, перший віце-президент Національної академії аграрних наук України Михайло Гладій наголосив, що наразі країна – на старті серйозних змін, тож і в університеті деякі питання будуть розглядатися по-іншому. Спільне завдання колективу вишу і Наглядової ради він вбачає у підготовці фахівців, які б йшли працювати у харчову промисловість, щоб Україна перестала врешті бути сировинним придатком для інших країн. А для цього, не в останню чергу, потрібно мати фахівців, спроможних працювати у сфері високих технологій. На думку голови Ради, НУХТ йде правильним шляхом розвитку, він пообіцяв дружній контроль і дружню співпрацю, а також всебічну підтримку, зокрема щодо залучення інвестицій та трансферу технологій.

Заступник голови Ради, директор Центру розвитку ринкової економіки Ігор Гужва зазначив, що його перші враження від знайомства з нашим навчальним закладом дуже позитивні. Він вважає, що такий потужний виш може зайняти високі позиції у рейтингах кращих світових вишів. Фахівець вбачає завдання Наглядової ради у сприянні в загостренні конкурентних переваг, створенні й розвитку фондів студентських стартапів, залученні ресурсів для оновлення обладнання. Він акцентував увагу на тому, що відповідальність освітян не знімається ніколи, адже людина по-різному, але вчиться впродовж всього життя.

Мету й завдання Наглядової ради коротко сформулював її секретар, генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко. Він вбачає їх у незалежному оцінюванні результатів освітньої і наукової діяльності НУХТ і всебічному сприянні його розвитку. У виступі секретаря Ради йшлося про подальше укріплення позитивного іміджу університету, пропозиції щодо пріоритетних напрямків розвитку, безпосередню участь членів Ради у формуванні наукової тематики, про зв’язок освіти, науки і виробництва.

Члени Ради запевнили, що дбатимуть про інтереси університету та його колективу, дотримуватимуться лояльності й максимальної відкритості, прозорості та неупередженості у прийнятті рішень, будуть незалежними від політичних партій і релігійних організацій.

Крім того, на засіданні визначили регламент роботи Наглядової ради – вона збиратиметься не рідше одного разу у півріччя, та терміни формування чіткої програми роботи Наглядової ради на рік.

Наостанок члени Ради подякували за довіру й високу честь стати частиною потужного навчально-наукового комплексу, яким є Національний університет харчових технологій. 

Published on: 17-12-2019
Read also:
Наші викладачі працюватимуть над підвищенням енергоефективності систем кліматизації АТ «АНТОНОВ»

7 жовтня 2024 р. на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого завітали колеги з АТ «АНТОНОВ». Предметом візиту начальника відділу енергозбереження та енергоефективності Віталія Головченка та його колеги Андрія Костіна було обговорення співпраці між кафедрою та АТ «АНТОНО...

READ YOURSELF

Наші викладачі працюватимуть над підвищенням енергоефективності систем кліматизації АТ «АНТОНОВ» 11 october 2024

Маркетологи вчаться дистанційному управлінню

Студенти кафедри маркетингу відвідали майстер-клас «Як працювати з віддаленими командами», що відбувся в залі Loft KWINHALL за сприяння IT-консалтингової компанії «QUBIT LABS». Метою заходу було донести до слухачів, як оптимально самоорганізовуватися та ефективно керувати працівниками за умови дистанційних видів роботи. Спікери запевняли, що не важ...

READ YOURSELF

Маркетологи вчаться дистанційному управлінню 28 january 2019

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

Студенти-екологи 3 курсу разом із доцентом кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксаною Салавор відвідали ПраТ «Оболонь». У рамках дисципліни «Екологія харчових виробництв»  майбутні спеціалісти ознайомилися з технологією виробництва солоду та пива, а також екологічними проблемами даної галузі. Звичайно, всі багато чули про передовий досвід...

READ YOURSELF

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь» 13 may 2019

Успішно продовжують здобувати фахові компетентності магістри кафедри технології молока і молочних продуктів

Карантин не стає на заваді здобувачам освітнього ступеню «Магістр» кафедри технології молока і молочних продуктів успішно здобувати фахові компетентності. Згідно із завданням лабораторної роботи з навчальної дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів» (викладачі – доценти Оксана Кочубей-Литвиненко...

READ YOURSELF

Успішно продовжують здобувати фахові компетентності магістри кафедри технології молока і молочних продуктів 05 may 2020