Н У Х Т

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН

04 november 2024

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН

1 листопада 2024р у межах Рамкової угоди про співпрацю університету з Всесвітньою продовольчою Програмою ООН за участі викладачів кафедри експертизи харчових продуктів відбувся Відкритий семінар для середніх та малих підприємств «Стандарти та тренди в сфері продовольчої безпеки».

Експерти та фахівці-практики харчової галузі із України та з-поза її меж, представники ООН зібралися широким колом для обговорення питань щодо змін вітчизняного законодавства, впровадження міжнародних стандартів безпечності харчових продуктів і кращих практик оптимізації бізнес-процесів. Налагодження нових партнерських відносин, обмін кейсами та власним успішним досвідом, рекомендації фахівців галузі та конструктивні дискусії згуртували учасників заходу навколо ключової мети – забезпечення населення країни якісними та безпечними продуктами та нарощення експортного потенціалу вітчизняних виробників.

Спільноту професіоналів харчової галузі привітали керівник відділу постачання Всесвітньої продовольчої програми ООН Мустафа Айдін і проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи університету Лариса Арсеньєва.

Відповідно до програми семінару обговорювалися питання сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів за ISO 22000, останні актуальні зміни вітчизняного законодавства, що стосуються операторів ринку харчових продуктів і проведення державного контролю за їх дотриманням, організації PEST-контролю на виробничих потужностях. Важливі практичні питання порушувались щодо міжнародного партнерства та ЕSG для українських компаній, Lean-менеджменту та оптимізації технологічних процесів, культури харчової безпечності.

На зустрічі з Катериною Онул, представницею Глобальної платформи IFC з питань безпечності харчових продуктів і запобігання харчових відходів, був презентований Посібник IFC з питань безпечності харчових продуктів, представлений на сайті Держпродспоживслужби, що містить корисні поради для операторів ринку щодо впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів.

Керівництво університету та колектив кафедри експертизи харчових продуктів виражають глибоку подяку співорганізаторам та учасникам зустрічі й мають надію на подальшу тривалу і плідну співпрацю.

Published on: 04-11-2024
Read also:
Представники НУХТ успішно опановують першу сесію Програми професійного розвитку академічних менеджерів

У межах реалізації Програми професійного розвитку академічних менеджерів за ініціативи Міністерства освіти і науки України, яка реалізується Британською Радою в рамках спільного проєкту МОН та Світового банку «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів», команда нашого університету успішно опановує першу сесію Модуля 1 «Роль університе...

READ YOURSELF

Представники НУХТ успішно опановують першу сесію Програми професійного розвитку академічних менеджерів 07 april 2025

Еко-біотехнології майбутнього: досвід від науковців Університету Ополе

15 квітня студенти-біотехнологи та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології долучилися до неймовірно цікавої лекції «Метаболічний потенціал мікроорганізмів для екологічних біотехнологій» доцентки Інституту інженерії навколишнього середовища та біотехнології Університету Ополе (Польща), докторки Віри Говорухи. Лекція була прочитана в межах в...

READ YOURSELF

Еко-біотехнології майбутнього: досвід від науковців Університету Ополе 16 april 2025

Кваліфікацію бакалавра з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв підтвердили студенти успішним захистом дипломних проектів

Студенти 4-го курсу кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління успішно захистили свої бакалаврські проєкти. Цього року комісія відзначила високу якість більшості робіт. Деякі з них мали дослідницький характер, що свідчить про зацікавленість молодих спеціалістів у поглиблених знаннях із нових напрямків у промисловій автоматиз...

READ YOURSELF

Кваліфікацію бакалавра з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв підтвердили студенти успішним захистом дипломних проектів 20 june 2019

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти

Студенти групи ТІ-2-6 разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Бондаренко відвідали броварню «Varvar» у м. Київ. «Varvar» – крафтова пивоварня з прогресивним обладнанням угорської компанії Zip Technologies, де всі процеси виробництва можна контролювати за допомогою комп’ютерних програм. Душею...

READ YOURSELF

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти 05 april 2023