Н У Х Т

Робочий візит експерта SES

02 november 2021

Робочий візит експерта SES

У рамках програми Німецької міжнародної служби академічних обмінів (SES, Senior Experten Service) в нашому університеті протягом трьох тижнів із робочим візитом перебував експерт, доктор Хельмут Блумбах, який має багаторічний досвід створення концепції та реалізації програм, направлених на підтримку університетів та їх міжнародної співпраці. Зокрема, тривалий час експерт очолював один із напрямів діяльності Німецької служби академічних обмінів (DAAD, Deutscher Akademischer Austauschdieust).

Завдяки підтримці керівниці відділу міжнародних зв’язків НУХТ Ірини Воловик і координаторки проєкту, відповідальної за міжнародні зв’язки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів, асистентки Марії Грицевіч, була складена програма візиту доктора Хельмута Блумбаха. Згідно з нею відбулися робочі зустрічі з ректором університету Олександром Шевченком, проректором з наукової роботи Сергієм Токарчуком, керівниками окремих навчальних підрозділів, проведені семінари з викладачами технологічних кафедр університету та студентами.

Експерт мав змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою університету, напрямами міжнародної співпраці. У ході свого візиту він також зустрівся з представниками Німецько-Української промислово-торговельної палати, керівництвом Інформаційного центру DAAD в Україні з метою налагодження зв’язків університету з цими організаціями. Частиною програми було передбачене відвідування підприємств і зустрічі з роботодавцями та випускниками НУХТ, що працюють на них. Зокрема, за сприяння проректора з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександра Бессараба та завідувача кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Володимира Ковбаси експерт відвідав ТОВ «ТД «Київхліб» і ТОВ «УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс».

Сподіваємося, що візит шановного доктора Хельмута Блумбаха та його практичні рекомендації сприятимуть активізації міжнародної співпраці із закладами вищої освіти Німеччини в напрямах академічної мобільності та наукових досліджень, покращенню практичної підготовки здобувачів вищої освіти в нашому університеті. Висловлюємо вдячність доктору Хельмуту Блумбаху за проведені заходи, а керівництву Німецької міжнародної служби академічних обмінів за можливість реалізації цього проєкту та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Published on: 02-11-2021
Read also:
Креативна ініціатива студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю: брейн-ринг в онлайн-форматі

Уже більше місяця наші студенти знаходяться на дистанційному навчанні. Хоча карантин – це час, який, здавалося б, важко провести цікаво та з користю, але першокурсники факультету біотехнології та екологічного контролю довели протилежне. 24 квітня відбувся перший в університеті брейн-ринг на платформі Zoom. Учасники показали не тільки свої ґрунтовн...

READ YOURSELF

Креативна ініціатива студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю: брейн-ринг в онлайн-форматі 27 april 2020

Диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт виборола магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Здобувач магістерського рівня спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Надія Гончарова – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», ІІ тур якого відбувся на базі Одеської національної академії харчових технологій. Цього року до участі у конкурсі були подані 60 наукових робіт із ...

READ YOURSELF

Диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт виборола магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 25 june 2020

Подарунок до початку навчального року: вийшов друком навчальний посібник викладачів кафедри технології консервування

Викладачі кафедри технології консервування постійно опікуються підготовкою якісної і сучасної навчальної літератури для здобувачів освіти та фахівців галузі. Результатом чергової творчої колаборації став навчальний посібник «Технології сушіння» авторського колективу у складі Віталія Шутюка, Тетяни Левківської, Ольги Дущак, Катерини Рубанки, Олекса...

READ YOURSELF

Подарунок до початку навчального року: вийшов друком навчальний посібник викладачів кафедри технології консервування 05 september 2024

Відзнака від WPO – черговий здобуток нашої магістрантки

Скарбничка нагород кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв поповнилася ще однією відзнакою – Certificate of Recognition WPO, який магістрантка Ольга Степанова отримала за свою розробку конструкції та технології виготовлення картонної упаковки  для стаканчиків із йогуртом з навчальною функцією (наукова керівниця – доцентка каф...

READ YOURSELF

Відзнака від WPO – черговий здобуток нашої магістрантки 09 february 2023