Н У Х Т

Робочий візит експерта SES

02 november 2021

Робочий візит експерта SES

У рамках програми Німецької міжнародної служби академічних обмінів (SES, Senior Experten Service) в нашому університеті протягом трьох тижнів із робочим візитом перебував експерт, доктор Хельмут Блумбах, який має багаторічний досвід створення концепції та реалізації програм, направлених на підтримку університетів та їх міжнародної співпраці. Зокрема, тривалий час експерт очолював один із напрямів діяльності Німецької служби академічних обмінів (DAAD, Deutscher Akademischer Austauschdieust).

Завдяки підтримці керівниці відділу міжнародних зв’язків НУХТ Ірини Воловик і координаторки проєкту, відповідальної за міжнародні зв’язки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів, асистентки Марії Грицевіч, була складена програма візиту доктора Хельмута Блумбаха. Згідно з нею відбулися робочі зустрічі з ректором університету Олександром Шевченком, проректором з наукової роботи Сергієм Токарчуком, керівниками окремих навчальних підрозділів, проведені семінари з викладачами технологічних кафедр університету та студентами.

Експерт мав змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою університету, напрямами міжнародної співпраці. У ході свого візиту він також зустрівся з представниками Німецько-Української промислово-торговельної палати, керівництвом Інформаційного центру DAAD в Україні з метою налагодження зв’язків університету з цими організаціями. Частиною програми було передбачене відвідування підприємств і зустрічі з роботодавцями та випускниками НУХТ, що працюють на них. Зокрема, за сприяння проректора з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександра Бессараба та завідувача кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Володимира Ковбаси експерт відвідав ТОВ «ТД «Київхліб» і ТОВ «УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс».

Сподіваємося, що візит шановного доктора Хельмута Блумбаха та його практичні рекомендації сприятимуть активізації міжнародної співпраці із закладами вищої освіти Німеччини в напрямах академічної мобільності та наукових досліджень, покращенню практичної підготовки здобувачів вищої освіти в нашому університеті. Висловлюємо вдячність доктору Хельмуту Блумбаху за проведені заходи, а керівництву Німецької міжнародної служби академічних обмінів за можливість реалізації цього проєкту та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Published on: 02-11-2021
Read also:
Більше дізнатися про наш університет змогли учасники онлайн-Дня відкритих дверей НУХТ

12 грудня в нашому університеті відбувся масштабний профорієнтаційний івент. Ми звикли казати: «Відбувся День відкритих дверей Національного університету харчових технологій», але – не цього разу. Карантинні обмеження все ще вносять свої невблаганні корективи у наші плани й наміри. Випускники невпинно наближаються до часу Х, коли потрібно буде одн...

READ YOURSELF

Більше дізнатися про наш університет змогли учасники онлайн-Дня відкритих дверей НУХТ 12 december 2020

Викладачам університету присвоєні вчені звання професора і доцента

Наказом Міністерства освіти і науки України № 735 від 29 червня 2021 року затверджене рішення вчених рад закладів вищої освіти про присвоєння вченого звання. По нашому університету присвоєні вчені звання: Олександрі Нєміріч і Наталії Фроловій - професорок кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукціїВірі Зуйко та Ірині Силці – доценток к...

READ YOURSELF

Викладачам університету присвоєні вчені звання професора і доцента 08 july 2021

Нові можливості для співпраці

Незабутнє дійство очікувало тих, кому вдалося потрапити на спеціально організований Київською торгово-економічною палатою (КТЕП), Комітетом жінок-підприємниць КТЕП і Товариством з обмеженою відповідальністю «Фірма «ФАВОР» захід – круглий стіл «Сила жінок – сила нації», який відбувся 10 липня 2025 року в залі «QUOROOM» бізнес-центру «IQ Business Cen...

READ YOURSELF

Нові можливості для співпраці 15 july 2025

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування

На запрошення доцентки кафедри технології консервування Світлани Матко гостьову онлайн-лекцію «Функціональні крохмалі для розбудови текстури харчових продуктів» англійською мовою прочитав дуже досвідчений спеціаліст, кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Ingredion», відповідальний за ринки, що розвиваються Сергій Даценко. Л...

READ YOURSELF

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування 26 november 2021