Н У Х Т

Робочий візит експерта SES

02 november 2021

Робочий візит експерта SES

У рамках програми Німецької міжнародної служби академічних обмінів (SES, Senior Experten Service) в нашому університеті протягом трьох тижнів із робочим візитом перебував експерт, доктор Хельмут Блумбах, який має багаторічний досвід створення концепції та реалізації програм, направлених на підтримку університетів та їх міжнародної співпраці. Зокрема, тривалий час експерт очолював один із напрямів діяльності Німецької служби академічних обмінів (DAAD, Deutscher Akademischer Austauschdieust).

Завдяки підтримці керівниці відділу міжнародних зв’язків НУХТ Ірини Воловик і координаторки проєкту, відповідальної за міжнародні зв’язки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів, асистентки Марії Грицевіч, була складена програма візиту доктора Хельмута Блумбаха. Згідно з нею відбулися робочі зустрічі з ректором університету Олександром Шевченком, проректором з наукової роботи Сергієм Токарчуком, керівниками окремих навчальних підрозділів, проведені семінари з викладачами технологічних кафедр університету та студентами.

Експерт мав змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою університету, напрямами міжнародної співпраці. У ході свого візиту він також зустрівся з представниками Німецько-Української промислово-торговельної палати, керівництвом Інформаційного центру DAAD в Україні з метою налагодження зв’язків університету з цими організаціями. Частиною програми було передбачене відвідування підприємств і зустрічі з роботодавцями та випускниками НУХТ, що працюють на них. Зокрема, за сприяння проректора з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександра Бессараба та завідувача кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Володимира Ковбаси експерт відвідав ТОВ «ТД «Київхліб» і ТОВ «УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс».

Сподіваємося, що візит шановного доктора Хельмута Блумбаха та його практичні рекомендації сприятимуть активізації міжнародної співпраці із закладами вищої освіти Німеччини в напрямах академічної мобільності та наукових досліджень, покращенню практичної підготовки здобувачів вищої освіти в нашому університеті. Висловлюємо вдячність доктору Хельмуту Блумбаху за проведені заходи, а керівництву Німецької міжнародної служби академічних обмінів за можливість реалізації цього проєкту та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Published on: 02-11-2021
Read also:
Ще одна здобувачка ступеня «Доктор філософії» готова до захисту!

18 лютого 2025 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся міжкафедральний науковий семінар щодо попереднього розгляду дисертаційної роботи на тему «Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням продуктів переробки насіння конопель» здобувачки освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» Марії Блаже...

READ YOURSELF

Ще одна здобувачка ступеня «Доктор філософії» готова до захисту! 19 february 2025

Наші біотехнологи впевнено здобувають знання необхідні для майбутньої фахової діяльності

Чи багато з нас може відповісти на запитання, що таке пробіотики? Напевно, що більшість зможе. А от чи зможе пояснити, що таке: пребіотики, метабіотики, постбіотики, кобіотики, парапробіотики тощо? Чи знаємо ми різницю між симбіотиками та синбіотиками? Чи можемо відрізнити гомопробіотики, гетеропробіотики від аутопробіотиків? А здобувачі 4 курсу сп...

READ YOURSELF

Наші біотехнологи впевнено здобувають знання необхідні для майбутньої фахової діяльності 29 april 2022

Свої інноваційні технології представили бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів на Всеукраїнській науково-практичній конференції у Харкові

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів Артур Михалевич (науковий керівник – доцент Алла Тимчук) і Валерія Скуйбіда (науковий керівник – Олена Онопрійчук) виступили з доповідями на Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готе...

READ YOURSELF

Свої інноваційні технології представили бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів на Всеукраїнській науково-практичній конференції у Харкові 04 april 2019