Н У Х Т

Позбуваємося газової залежності: енергоефективні проєкти від вихованців кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

10 march 2023

Позбуваємося газової залежності: енергоефективні проєкти від вихованців кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Співробітники компанії BMSERVICE Олександр Давиденко, Руслан Кузьменко, Олег Приступа, Павло Субботенко, Олександр Голуб, Дмитро Дадаков, Олександр Рябчук та інші зробили ще один крок до газової незалежності України – розробили та впровадили тепловий насос потужністю 250 кВт, для продуктового гіпермаркету, що дозволило зменшити використання природного газу та шкідливі викиди в атмосферу.

Слід зазначити, що всі розробники – випускники освітньо-професійних програм «Холодильні техніка та технології» і «Теплоенергетика та енергоефективні технології» кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого. Олександр Голуб продовжує навчання в аспірантурі за спеціальністю 144 «Теплоенергетика», Олександр Рябчук – доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки.

Подібних теплових насосів власного виробництва, різної продуктивності, компанією встановлено більше ніж на 1 МВт теплової потужності, що підтверджує позитивний результат співпраці науки та бізнесу.

Усіх, хто бажає реалізовувати подібні енергоефективні проєкти, запрошуємо здобувати освіту на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ, а після навчання – працювати в компанію BMSERVICE.

Наші випускники обіцяють, що наступний проєкт буде ще цікавішим і масштабнішим.

Published on: 10-03-2023
Read also:
Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – учасники Всеукраїнського кулінарного конкурсу

Не зважаючи на складні умови сьогодення, наукова спільнота кафедри готельно-ресторанної справи разом зі здобувачами вищої освіти впевнено продовжують тримати освітній фронт і підтримувати Збройні Сили України! Студенти другого і третього курсів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Анна Огієнко, Андрій Довгаюк, Вікторія Ковальчук, Катерин...

READ YOURSELF

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – учасники Всеукраїнського кулінарного конкурсу 13 december 2022

NUFT and DGNB Join Forces: Sustainable Engineering Partnership

We are pleased to announce that the National University of Food Technology (NUFT) has recently entered into an important memorandum of cooperation with DGNB (German Sustainable Building Council), a well-known organization in the industry. This partnership has been made possible thanks to the support and involvement of the Department of Thermal Powe...

READ YOURSELF

NUFT and DGNB Join Forces: Sustainable Engineering Partnership 07 june 2023

Із задоволенням досліджують цікаві явища наші аспіранти

Наукова робота – невід’ємна частина діяльності нашого колективу. Уже з третього курсу здобувачі активно залучаються до досліджень за тематиками випускових кафедр. Для багатьох це стає стартом плідної наукової кар’єри, що продовжується у магістратурі, а потім і у аспірантурі. Яскравим прикладом такої наукової послідовності є аспіранти кафедри машин...

READ YOURSELF

Із задоволенням досліджують цікаві явища наші аспіранти 21 july 2020

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії

Нещодавно у місті Разграді (Болгарія) відбулася наукова конференція «Нова індустрія, цифрова економіка, суспільство – проекції майбутнього», на якій зібралися науковці, що працюють у галузі харчової науки. Організували конференцію наші партнери із Разградської філії Русенського університету. Цього року поряд із напрацюваннями вчених із Болгарії, Х...

READ YOURSELF

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії 11 november 2019