Н У Х Т

Першокурсники знайомляться з національними духовними святинями

11 november 2024

Першокурсники знайомляться з національними духовними святинями

Студентські роки – особливий період, коли навчання переплітається з незабутніми моментами дозвілля. Першокурсники групи ТІ-1-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом зі своєю кураторкою Оксаною Топчій відвідали величний Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир.

Подорож святими місцями у супроводі протоієрея Івана Сидора, викладача Київської православної богословської академії, стала для студентів нагодою не лише дізнатися про історію святинь, але й глибше відчути їхню духовну атмосферу. У музеї історії Михайлівського Золотоверхого монастиря та Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі першокурсники із захопленням слухали розповідь про історію заснування, руйнування і відновлення святині, дізналися про знаменні події, які відбувалися тут у різні періоди, та про роль монастиря в культурному й духовному розвитку Києва.

Відвідування дзвіниці Трьохсвятительського храму стало кульмінацією подорожі. На вершині учасники поринули в магію старовинних дзвонів, відчуваючи себе частиною живої симфонії, що перепліталась із минулим і сьогоденням, а з висоти відкривалися захоплюючі панорами Києва.

Цікавим продовженням зустрічі стала розповідь про розпорядок дня та навчальний процес семінаристів Київської православної богословської академії.

На завершення зустрічі Іван Сидор передав нашому університету цінний подарунок – книгу про історію Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, який є символом духовних традицій і національних цінностей. Ця книга, як місток між минулим і сучасним, сприяє збереженню важливих сторінок нашої історії та передачі їх наступним поколінням, наголошуючи на важливості збереження культурної спадщини!

Published on: 11-11-2024
Read also:
Новорічний подарунок – акредитовано магістерську освітню програму «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»!

26 грудня 2023 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому було прийнято рішення про акредитацію ще однієї освітньо-професійної програми нашого університету – «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові т...

READ YOURSELF

Новорічний подарунок – акредитовано магістерську освітню програму «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»! 28 december 2023

З трендами у гнучкому пакованні знайомить фахівець-практик

Денис Пригодій, наш випускник, а нині – директор «ТАС ЕВОТЕК» на зустрічі зі студентами розповів про тренди у гнучкому пакованні в умовах сталого розвитку. Цікаві факти, озвучені на зустрічі: - нині не залишилося сфер діяльності, де не використовується упаковка;- гнучка полімерна упаковка – найбільш поширена для харчових продуктів у світі;- зазви...

READ YOURSELF

З трендами у гнучкому пакованні знайомить фахівець-практик 08 october 2024

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся неймовірно казковий майстер-клас. А як інакше можна назвати подію, коли мова йде про витончені десерти?! Студентка кафедри 2 курсу зі скороченим терміном навчання, шеф-кондитер ресторану-дому «Антресоль» у м. Суми Світлана Ведмідь у рамках дисципліни «Технологія продукції...

READ YOURSELF

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 22 may 2019

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

29 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся публічний захист студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум». У конкурсі брали участь студенти І року магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Учасникам побажали успіху та гідного представлення робіт проректор з наукової роботи Олександ...

READ YOURSELF

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників 31 october 2019