Н У Х Т

Можливість оцінити свої знання і навички отримали четвертокурсники-біотехнологи

28 february 2019

Можливість оцінити свої знання і навички отримали четвертокурсники-біотехнологи

Практика – маленьке слово з безмежним значенням для допитливого студента. Саме в цей час відбувається поєднання теоретичних знань, отриманих під час навчання в університеті, з їх застосуванням. Студентам четвертого курсу – Валерії Потапенко та Мирославу Хоньківу випала можливість зануритися у практику на виробництві бактеріальних заквасок у Державному дослідному підприємстві ІПР НААН. З перших днів знайомства з технологією і організацією виробництва вони мали змогу оцінити свої знання і навички, спілкуючись із працівниками та керівниками виробничого цеху, цеху пакування та мікробіологічної лабораторії.

Студентів повноцінно ознайомили з документацією, системами водопостачання, підготовки повітря, санітарною підготовкою виробництва, обладнанням, а також технологічним процесом із усіма його особливостями. Особливо студенти звернули увагу на шляхи оптимізації природних симбіозів бактерій, які використовуються для отримання молочнокислих продуктів, контроль цих симбіозів із відповідними продуктами і побачені ними на власні очі «кефірні грибки». Та найцікавішою виявилася тяжка й копітка робота у виробничому цеху, де з маленької колби вирощується цілий всесвіт мікроорганізмів у ферментері, готову культуральну рідину змішують із захисним середовищем, висушують у ліофільній сушарці, а потім пакують у флакони і коробочки, в яких закваски потрапляють до кінцевого споживача.

Під час проходження практики студенти переконалися, що виробництво відбувається саме так, як це пояснювали на спеціальних дисциплінах, і це значно наблизило їх до кінцевої мети навчання в університеті – стати біотехнологом.

Published on: 28-02-2019
Read also:
Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик взяла участь у Міжнародному економічному форумі «Економіка. Фінанси. Бізнес. Управління. Глобальні економічні виклики та можливості у цифрову епоху», що працював у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Освітяни, науковці, представники бі...

READ YOURSELF

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач 27 may 2019

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук. Ігор Устименко представив результати наукових ...

READ YOURSELF

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів 19 june 2019

Менеджерка персоналу – учасниця LEADERS DAY ВІД UGEN

Днями відбулася конференція LEADERS DAY, організована компанією UGEN для студентів-лідерів та активістів студентського самоврядування. Участь у події взяли 40 студентів, які пройшли відбір за критеріями компаній-партнерів. Вони мали унікальну можливість познайомитися з представниками відомих компаній – BAT Україна, ProCredit Bank, Forvis Mazars, Ag...

READ YOURSELF

Менеджерка персоналу – учасниця LEADERS DAY ВІД UGEN 01 november 2024

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

Учасники англомовного розмовного клубу EcoEurope, що реалізується в НУХТ в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС, мали унікальну можливість поспілкуватися з особливим гостем. На запрошення професора Ігоря Якименка, який координує роботу клубу, до зустрічі доєднався Джефф Бйорк – профес...

READ YOURSELF

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком 07 april 2025