Н У Х Т

Можливість оцінити свої знання і навички отримали четвертокурсники-біотехнологи

28 february 2019

Можливість оцінити свої знання і навички отримали четвертокурсники-біотехнологи

Практика – маленьке слово з безмежним значенням для допитливого студента. Саме в цей час відбувається поєднання теоретичних знань, отриманих під час навчання в університеті, з їх застосуванням. Студентам четвертого курсу – Валерії Потапенко та Мирославу Хоньківу випала можливість зануритися у практику на виробництві бактеріальних заквасок у Державному дослідному підприємстві ІПР НААН. З перших днів знайомства з технологією і організацією виробництва вони мали змогу оцінити свої знання і навички, спілкуючись із працівниками та керівниками виробничого цеху, цеху пакування та мікробіологічної лабораторії.

Студентів повноцінно ознайомили з документацією, системами водопостачання, підготовки повітря, санітарною підготовкою виробництва, обладнанням, а також технологічним процесом із усіма його особливостями. Особливо студенти звернули увагу на шляхи оптимізації природних симбіозів бактерій, які використовуються для отримання молочнокислих продуктів, контроль цих симбіозів із відповідними продуктами і побачені ними на власні очі «кефірні грибки». Та найцікавішою виявилася тяжка й копітка робота у виробничому цеху, де з маленької колби вирощується цілий всесвіт мікроорганізмів у ферментері, готову культуральну рідину змішують із захисним середовищем, висушують у ліофільній сушарці, а потім пакують у флакони і коробочки, в яких закваски потрапляють до кінцевого споживача.

Під час проходження практики студенти переконалися, що виробництво відбувається саме так, як це пояснювали на спеціальних дисциплінах, і це значно наблизило їх до кінцевої мети навчання в університеті – стати біотехнологом.

Published on: 28-02-2019
Read also:
Поповнюють свої знання щодо органічних продуктів науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла  участь у роботі конференції «Органік: знання, досвід, результат», яка відбулася 9 червня 2021 року у м. Києві на території Національного Експоцентру України у рамках Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2021» та Спеціалізованої виставки-ярмарку органіч...

READ YOURSELF

Поповнюють свої знання щодо органічних продуктів науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 june 2021

Викладач НУХТ вразив глядачів телеканалу «Ми – Україна+» кулінарним шедевром

Наші викладачі – справжні амбасадори сучасної освіти, які не лише передають знання студентам, а й популяризують культуру якісного та креативного харчування серед широкої аудиторії. 7 жовтня 2025 року старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Артем Ущаповський став гостем популярного ранкового шоу «Прокидайся» на телек...

READ YOURSELF

Викладач НУХТ вразив глядачів телеканалу «Ми – Україна+» кулінарним шедевром 09 october 2025

Перше у новому навчальному році засідання вченої ради університету

Сьогодні відбулося перше у цьому навчальному році планове засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко розпочав його з привітання членів ради з початком нового навчального року та побажання наснаги й плідної роботи. Також він акцентував на пріоритетному наразі питанні безпеки усіх учасників освітнього процесу. Ректор наголосив, що...

READ YOURSELF

Перше у новому навчальному році засідання вченої ради університету 04 september 2025