Н У Х Т

Майстер-клас від команди Євгена Клопотенка для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

12 november 2025

Майстер-клас від команди Євгена Клопотенка для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи у змішаному форматі відбувся натхненний і захопливий кулінарний захід, присвячений інноваційним підходам у приготуванні звичних продуктів: гороху, коренеплодів і різних круп за участі операційного шефа мережі закладів Євгена Клопотенка, здобувача спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтринг» Іллі Кунтого та шеф-кухарки ресторану «100 років тому вперед» Катерини Пімурзіної.

Фахівці-практики провели майстер-клас на тему «Технологія ресторанної кулінарної продукції як мистецтво в руках геніїв» у розрізі вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», під час якого поділилися сучасними підходами до використання українських продуктів та інноваційними ідеями у гастрономії.

На запрошення колективу кафедри до заходу також доєдналися викладачі та здобувачі освіти, зацікавлені у розширенні свої кулінарних горизонтів, зокрема Київського коледжу ресторанного господарства НУХТ, Волинського фахового коледжу НУХТ, Сумського фахового коледжу НУХТ та Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ.

Ілля та Катерина розширили уявлення про використання гороху, аквафаби, коренеплодів, овочів, винограду та поділилися секретами приготування круп. Продемонстрували зміну структури гороху та гречки під час смаження у фритюрі, розкрили особливості приготування салату з горохового пюре та гарнірів з круп (куліш, качана каша, десерт), зосередили увагу на використанні аквафаби як веганської альтернативи яєчного білка для приготування мусів, безе та інших десертів, а також висвітлили використання недооцінених овочів та розповіли як правильно з ними працювати для розкриття смаку й запаху (цукровий буряк, пастернак і цибуля-порей), смаженого винограду як оригінального гарніру.

Студенти мали змогу не лише спостерігати за процесом приготування, а й поставити запитання та спробувати страви, створені просто на очах.

Під час майстер-класу здобувачі освіти формували фахові компетентності: вміння застосовувати сучасні технології виробництва продукції ресторанного господарства; розробляти рецептури та технологічні картки на нові види продукції ресторанного господарства; організовувати технологічні процеси у закладах ресторанного господарства; впроваджувати стандарти якості, безпечності та гігієни продукції ресторанного господарства; демонструвати знання сучасних тенденцій розвитку ресторанного господарства.

Яскравий рілс із моментами майстер-класу можна переглянути на сторінці кафедри в Instagram

Захід відбувся у теплій, невимушеній атмосфері й надихнув багатьох присутніх на кулінарні експерименти. Кафедра планує продовжити серію гастрономічних заходів, що поєднують традиції та сучасні кулінарні тренди.

Такі заходи вкотре доводять, що НУХТ – це простір, де традиції української кухні поєднуються зі сучасними гастрономічними тенденціями, а майбутні фахівці отримують унікальний практичний досвід від провідних шефів країни.

Published on: 12-11-2025
Read also:
Як підкорити соціальні мережі за допомогою штучного інтелекту дізнавалися менеджери персоналу

13 лютого 2024 року бакалаври і магістранти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Менеджмент персоналу», стали активними учасниками вебінару «Як підкорити соцмережі з АІ», який провів автор курсу Роман Кирилович. Він є експертом у сфері штучного інтелекту (Artificial Intelligence, AI), франчайзингу та масштабування бізнесу з 20-річним ...

READ YOURSELF

Як підкорити соціальні мережі за допомогою штучного інтелекту дізнавалися менеджери персоналу 14 february 2024

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

28 березня для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася очікувана подія – представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю  «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» робота Віти Щербини «Удосконалення технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь» (керівник – професор, док...

READ YOURSELF

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 march 2019

Твоя кров допоможе врятувати життя!

За ініціативи Профкому співробітників НУХТ спільно з Головним військовим госпіталем в університеті був організований День донора. До донації крові долучилися 75 співробітників і здобувачів освіти університету. Щиро дякуємо кожному за небайдужість і бажаємо якнайшвидшого одужання та відновлення захисникам і захисницям України. Адміністрація універ...

READ YOURSELF

Твоя кров допоможе врятувати життя! 23 november 2023

Наукові перемоги здобувачів освіти

Чудова новина надійшла з кафедри іноземних мов професійного спрямування – здобувачі НУХТ взяли активну участь у роботі секції «Іноземні мови» 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», яка працює онлайн у квітні-травні 2022 року. У спі...

READ YOURSELF

Наукові перемоги здобувачів освіти 06 may 2022