Н У Х Т

English Speaking Club до 140-річчя НУХТ

16 october 2024

English Speaking Club до 140-річчя НУХТ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування провели зі студентами перших курсів до 140-ї річниці заснування університету історичні читання в рамках English Speaking Club.

National University of Food Technologies – 140 Anniversary – Some Historical Pages – саме це питання було аджентою під час чергового English Speaking Club. Старша викладачка кафедри Людмила Юрчук з колегою Ларисою Яненко організували і провели чергове засідання English Speaking Club за участі студентів груп ТІ-1-1 та ТІ-1-2.

Студенти зробили в своїх виступах історичний екскурс про університет, який бере початок зі Смілянських технічних класів, заснованих у 1884 році за ініціативи графа Олексія Бобринського, цукрозаводчика, якого сучасники вважали засновником цукрової промисловості в Україні. Також відкриття навчального закладу підтримали і власні кошти за прочитані лекції перераховували у фонд його організації провідні учені-професори Дмитро Мєнделєєв, Олександр Бутлеров, Федір Гарнич-Гарницький.

Здобувачі освіти висвітлювали різноманітні сторінки історії університету. Розповідали про учених нашого вишу, його керівників у різні періоди історичного часу. Лунали конкретні факти і цифри про досягнення провідного в Україні технологічного закладу вищої освіти.

Подібні заходи, з одного боку, мотивують студентів на пізнання історії своєї рідної країни через призму історії університету, в якому вони навчаються. З іншого боку, це сприяє розвитку та вдосконаленню їхніх умінь і навичок професійно-орієнтованої мовленнєвої діяльності іноземною мовою.

Published on: 16-10-2024
Read also:
Плідна співпраця з фахівцями-практиками: викладачі переймають досвід експертів

Виїзне науково-практичне заняття для викладацького складу кафедри готельно-ресторанної справи відбулося на базі підприємства ТОВ «М'ясоріг». Проводив заняття засновник підприємства Антон Іллючок. Ключова тематика – «Крафтове виробництво ковбасних та м'ясних виробів за технологією Smoked BBQ та Pulled BBQ». Викладачі кафедри мали змогу ознайомитися...

READ YOURSELF

Плідна співпраця з фахівцями-практиками: викладачі переймають досвід експертів 27 june 2025

З рішеннями флагманів інформаційного ринку щодо кібербезпеки знайомилася викладач кафедри міжнародної економіки у Польщі

Доцент кафедри міжнародної економіки Вікторія Бойко взяла участь у конференції  в м. Варшава з тематики «Кіберзлочинність: Технології». Тематика конференції була присвячена обміну знаннями та досвідом в області питань кібербезпеки та кіберзлочинності, а також практичних вирішень для приватного сектору та держави. У конференції взяли участь предста...

READ YOURSELF

З рішеннями флагманів інформаційного ринку щодо кібербезпеки знайомилася викладач кафедри міжнародної економіки у Польщі 14 november 2019

Вектор на удосконалення освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – визначено

24 січня 2025 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося розширене засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Засідання, на якому поряд із членами робочої групи були присутні завідувачі кафедр інституту...

READ YOURSELF

Вектор на удосконалення освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – визначено 24 january 2025

Фінішували захисти кваліфікаційних магістерських робіт на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту магістерські роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Кожна з них обов’язково містила сукупність актуальних результатів і нових наукових п...

READ YOURSELF

Фінішували захисти кваліфікаційних магістерських робіт на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 22 february 2019