Н У Х Т

English Speaking Club до 140-річчя НУХТ

16 october 2024

English Speaking Club до 140-річчя НУХТ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування провели зі студентами перших курсів до 140-ї річниці заснування університету історичні читання в рамках English Speaking Club.

National University of Food Technologies – 140 Anniversary – Some Historical Pages – саме це питання було аджентою під час чергового English Speaking Club. Старша викладачка кафедри Людмила Юрчук з колегою Ларисою Яненко організували і провели чергове засідання English Speaking Club за участі студентів груп ТІ-1-1 та ТІ-1-2.

Студенти зробили в своїх виступах історичний екскурс про університет, який бере початок зі Смілянських технічних класів, заснованих у 1884 році за ініціативи графа Олексія Бобринського, цукрозаводчика, якого сучасники вважали засновником цукрової промисловості в Україні. Також відкриття навчального закладу підтримали і власні кошти за прочитані лекції перераховували у фонд його організації провідні учені-професори Дмитро Мєнделєєв, Олександр Бутлеров, Федір Гарнич-Гарницький.

Здобувачі освіти висвітлювали різноманітні сторінки історії університету. Розповідали про учених нашого вишу, його керівників у різні періоди історичного часу. Лунали конкретні факти і цифри про досягнення провідного в Україні технологічного закладу вищої освіти.

Подібні заходи, з одного боку, мотивують студентів на пізнання історії своєї рідної країни через призму історії університету, в якому вони навчаються. З іншого боку, це сприяє розвитку та вдосконаленню їхніх умінь і навичок професійно-орієнтованої мовленнєвої діяльності іноземною мовою.

Published on: 16-10-2024
Read also:
Здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують брати участь у закордонних наукових інтернет-заходах

28 травня відбулася студентська наукова конференція «Хімічні технології», яку проводив Рутенський Університет «Ангел-Кънчев» (м. Разград, Болгарія). Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної  продукції Дарина Юрченко (керівник – доцент кафедри Ірина Корецька, науковий консультант – фахівець Національного ботанічного саду ім. М.М. Г...

READ YOURSELF

Здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують брати участь у закордонних наукових інтернет-заходах 29 may 2020

Заклади вищої освіти вперше зможуть отримати від держави базове фінансування на науку

На 2019 рік у державному бюджеті вперше передбачено кошти для базового фінансування науки в закладах вищої освіти – 100 млн. гривень. Про це пише в своїй статті для «Дзеркала тижня» заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха. До цього виші могли отримати лише короткострокове конкурсне фінансування під конкретні вузькі проекти. Максим...

READ YOURSELF

Заклади вищої освіти вперше зможуть отримати від держави базове фінансування на науку 15 january 2019

Здобутки НУХТ – широкому загалу: розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій

10 вересня розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій, в рамках якого працюють виставки «Inprodmash&Upakovka» та «Sweets&Bakery Ukraine». Наш університет – традиційний учасник цих масштабних галузевих форумів і співорганізатор насиченої наукової програми заходу. У церемонії урочистого відкриття взяли участь: голова Держпродпотре...

READ YOURSELF

Здобутки НУХТ – широкому загалу: розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій 10 september 2019