Н У Х Т

Дослідницьке стажування нашої магістрантки у Іспанії

10 november 2021

Дослідницьке стажування нашої магістрантки у Іспанії

Розпочався третій місяць стажування магістранти кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Марії Аліпатової у R&D центрі компанії «Dow», що у місті Таррагона (Іспанія).

Попереду – ще 10 місяців насиченої дослідницької та практичної роботи. А поки що здобувачка поінформувала колектив кафедри на онлайн-семінарі про пройдений етап.

Викладачі дізналися, що компанія «DOW» є світовим лідером із виробництва поліетиленових гранул завдяки впровадженню повного циклу виробництва; заводи компанії знаходяться у Іспанії, Італії, Німеччині, Нідерландах і Сполучених Штатах; компанія залучає студентів технічних спеціальностей до програми стажувань. Студенти вирішують реальні задачі, які сприяють економічному або екологічному розвитку; нині у іспанському центрі компанії стажуються студенти з багатьох країн. У студентського колективу склалися цікаві традиції, а взаємопідтримка допомагає швидко адаптуватися до роботи у нових умовах, далеко від дому.

Марія представила перші результати наукових досліджень, виконаних під керівництвом фахівців компанії «Dow». Тема її досліджень – розроблення оптимальних умов для виробництва видувних і каст-стретч плівок із додаванням матеріалів вторинного перероблення.  Із застосуванням найсучаснішої інноваційної апаратури авторка досліджує вплив додавання матеріалів вторинного перероблення на якість плівок і надає пропозиції для усунення дефектів.

На завершення Марія Аліпатова та колектив кафедри запропонували нашим здобувачам освіти вже зараз ставити високі цілі, удосконалювати знання англійської мови та готуватися до участі у таких проєктах.

Published on: 10-11-2021
Read also:
Вперед, до цікавого та новітнього навчання у віртуальному форматі!

У рамках вивчення дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Модуль 3. Оцінка терміну придатності харчових продуктів» здобувачі групи ХЕ-4-12 під керівництвом викладачів кафедри експертизи харчових продуктів – лекторки, доцентки Оксани Петруші, доцента Богдана Пащенка та асистентки Анни Логінової провели віртуальн...

READ YOURSELF

Вперед, до цікавого та новітнього навчання у віртуальному форматі! 08 february 2024

У тренді діджитал-технологій викладачі кафедри економіки праці та менеджменту

Викладачки кафедри економіки праці та менеджменту Ліана Мазник і Олена Драган спільно з викладачами Нестором Шпаком, Зоряною Двуліт, Надією Селюченко та Катериною Дорошкевич з Національного університету «Львівська Політехніка» взяли участь у роботі секції «Прикладних інтелектуальних систем» Конференції COLINS (м. Глівіце, Польща). Із цікавою допов...

READ YOURSELF

У тренді діджитал-технологій викладачі кафедри економіки праці та менеджменту 01 june 2022

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції росл...

READ YOURSELF

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 june 2019

НУХТ – у десятці лідерів за рейтингом акредитацій освітніх програм!

У квітні 2023 року команда Центру міжнародних проєктів «Євроосвіта» в експериментальному порядку визначила десятку університетів-лідерів за рейтингом акредитаційних експертиз, здійснених Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти за весь період проведення акредитацій з вересня 2019 року до грудня 2022 року. Оприлюднені дані виклика...

READ YOURSELF

НУХТ – у десятці лідерів за рейтингом акредитацій освітніх програм! 09 may 2023