Протягом 28-30 жовтня в Міжнародному виставковому центрі в столиці України відбувся довгоочікуваний для всіх харчовиків захід «Agro2Food». Це професійна виставка технологій, обладнання, інгредієнтів і пакувальних рішень для агропереробки та харчової промисловості. Подія об'єднала виробників і постачальників рішень для хлібопекарської, кондитерської, молочної, м’ясної, плодоовочевої, олійно-жирової галузей та для виробництва напоїв.
З метою ознайомлення з основними тенденціями розвитку різних галузей харчової промисловості, з новими інноваційними харчовими продуктами, технологіями, обладнанням, інгредієнтами на захід завітали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом із здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та освітнього ступеня «магістр» освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».
Кожний метр виставкових площ дивував креативними рішеннями вітчизняних виробників готової продукції, технологічного та лабораторного обладнання, інноваційних рішень у застосуванні нетрадиційних інгредієнтів для створення продукції з підвищеною харчовою цінністю, зниженою калорійністю, високими органолептичними показниками. Провідні світові виробники обладнання демонстрували можливості свого устаткування, що дозволяє втілювати в життя забаганки найприскіпливішого споживача.
На виставці окремим кластером були представлені українські компанії, що займаються вирощуванням органічної агросировини та її переробленням у органічні продукти харчування, що дозволило здобувачам освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» і викладачам, задіяним в реалізації цієї освітньої програми, безпосередньо ознайомитися з асортиментом вітчизняної органічної продукції та поспілкуватися з представниками компаній щодо можливої співпраці у здійсненні підготовки молодих фахівців у сфері органічного виробництва.
Відвідування виставкового заходу «Agro2Food» принесло нові знайомства, зустрічі з партнерами, а також надихнуло на нові ідеї, які будуть реалізовані на етапі виконання здобувачами магістерських робіт.