Н У Х Т

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами

24 april 2019

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами

Чи знаєте ви Великодні традиції українців? Звичайно, головна страва – смачна великодня паска, а ще різнокольорові писанки, які писали в усіх регіонах нашої країни, освячували і вважали оберегом на весь наступний рік.

Студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування напередодні свята вчилися писати справжні українські писанки, що є візитною карткою нашої країни, бо це мистецтво відомо по всьому світу. 

Народний майстер, доцент кафедри Інна Форостюк показала давню техніку розпису яйця воском та фарбами, і кожний присутній мав змогу спробувати написати писанку власноруч.

Традиційні та авторські, червоні, жовті та фіолетові – розписані маленькі символи великого свята нікого не залишили байдужими. Всі учасники могли забрати свою роботу з собою.

Авжеж, ми вивчаємо традиції інших країн, але не забуваємо, що маємо своє, українське, чим можемо пишатися!

Майстер-клас відвідали студенти груп ТУ-1-10, 1-11 та 1-12а.

Published on: 24-04-2019
Read also:
Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навч...

READ YOURSELF

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців 25 november 2019

89-та стає історією: ректор відзначив наших молодих науковців

3-7 квітня в нашому університеті вирувало традиційне наукове свято – Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». У 2023 році вона зібрала цвіт молодих наукових талантів з усіх куточків України та зарубіжжя вже у 89-й раз. Так, НУХТівська конфе...

READ YOURSELF

89-та стає історією: ректор відзначив наших молодих науковців 14 april 2023

Насичене, перше в 2021 році, планове засідання вченої ради університету

25 лютого 2021 року в дистанційному режимі відбулося перше в 2021 році засідання вченої ради університету. Розпочали традиційно – з привітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Першими розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань. До вченої ради надійшли клопота...

READ YOURSELF

Насичене, перше в 2021 році, планове засідання вченої ради університету 25 february 2021

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти

Одним із провідних напрямків сучасної біотехнології є фармацевтичне виробництво. У свою чергу розвиток фармацевтичного сектора в Україні характеризується збільшенням частки наукоємної, високотехнологічної продукції, що відповідає міжнародним стандартам, яких дотримуються найвідоміші світові лідери фармацевтичної індустрії. І, звичайно ж, для розвит...

READ YOURSELF

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти 25 may 2022