Н У Х Т

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами

24 april 2019

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами

Чи знаєте ви Великодні традиції українців? Звичайно, головна страва – смачна великодня паска, а ще різнокольорові писанки, які писали в усіх регіонах нашої країни, освячували і вважали оберегом на весь наступний рік.

Студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування напередодні свята вчилися писати справжні українські писанки, що є візитною карткою нашої країни, бо це мистецтво відомо по всьому світу. 

Народний майстер, доцент кафедри Інна Форостюк показала давню техніку розпису яйця воском та фарбами, і кожний присутній мав змогу спробувати написати писанку власноруч.

Традиційні та авторські, червоні, жовті та фіолетові – розписані маленькі символи великого свята нікого не залишили байдужими. Всі учасники могли забрати свою роботу з собою.

Авжеж, ми вивчаємо традиції інших країн, але не забуваємо, що маємо своє, українське, чим можемо пишатися!

Майстер-клас відвідали студенти груп ТУ-1-10, 1-11 та 1-12а.

Published on: 24-04-2019
Read also:
Захоплюючий світ молекулярної біотехнології

У весняному семестрі здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» вивчали дисципліну «Методи молекулярної біотехнології», лекторкою якої є доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька. На лабораторних заняттях маг...

READ YOURSELF

Захоплюючий світ молекулярної біотехнології 30 may 2024

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві

10 вересня в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», присвячена 135-річчю заснування нашого університету та 70-річчю кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Відкрив конференцію проректор нашого університету з...

READ YOURSELF

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві 11 september 2019

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вийшов з друку навчальний посібник із дисципліни «Електронні системи в галузі», співавторами якого є викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доцент Олег Кузьмін та асистент Тетяна Роман. Посібник призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». У навчальному посібнику викладені науково-теорет...

READ YOURSELF

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 may 2020

Починаємо рік із підсумків і окреслення планів: відбулися загальні збори трудового колективу університету

29 серпня у актовій залі відбулися традиційні загальні збори трудового колективу нашого університету. Ректор Анатолій Українець розпочав їх із повідомлення про те, що цього дня вперше, відповідно до Указу Президента України, відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісніс...

READ YOURSELF

Починаємо рік із підсумків і окреслення планів: відбулися загальні збори трудового колективу університету 29 august 2019