Н У Х Т

Проблеми переходу суспільства до сталого розвитку – у центрі уваги науковців

02 july 2020

Проблеми переходу суспільства до сталого розвитку – у центрі уваги науковців

В університеті у рамках проєктів ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMOCHAIR) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA) відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку».

Зважаючи на карантинні обмеження, конференція працювала в онлайн-форматі на платформі zoom, а також для всіх, хто з технічних причин не зміг приєднатися, відбувалася пряма трансляція на каналі YouTube.  

Організатори доклали всіх зусиль, аби захід став максимально комфортним для учасників. Доповіді супроводжувалися онлайн-презентаціями з наступними запитаннями/відповідями. Учасники мали змогу задавати запитання через аудіо/відео зв’язок та у чаті, як після доповідей, так і під час загальних дискусій.

До обговорення питань, винесених на розгляд, долучилися близько 100 учасників із України, Чеської Республіки, Фінляндії, Нігерії та Індії. Україну представляли вчені з багатьох університетів Києва, Львова, Харкова, Миколаєва, Ужгорода, Вінниці, Чернігова, Запоріжжя, Рівного, Білої Церкви та інших міст, а також представники обласних державних адміністрацій та приватні підприємці.

Формат конференції передбачав роботу у секціях «Економічна складова сталого розвитку», «Екологічна складова сталого розвитку», «Соціальна складова сталого розвитку та добре врядування», «Енерго- та ресурсозберігаючі технології для сталого розвитку», «Стале виробництво та споживання харчових продуктів», «Європейські студії для сталого розвитку».

Головним координатором проекту виступав професор кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету Ігор Якименко.

Доповіді охоплювали питання, пов’язані не тільки з екологією, а й з економічною, банківською системою, транспортом, військовою справою та іншими сферами людської діяльності.

Учасники поділилися досвідом і обговорили надзвичайно широке коло проблем переходу суспільства до сталого розвитку – від освіти для сталого розвитку у фінських і німецьких школах до циркулярної економіки та сталого сільського розвитку. Надзвичайно зацікавила учасників і викликала найбільшу кількість запитань доповідь чемпіона світу з бойових мистецтв Бориса Шаповалова (Поліцейський центр бойових мистецтв).

Мабуть, символічно, що захід відбувався напередодні 6-ї річниці підписання Угоди про Асоціацію Україна-ЄС та Дня Конституції України, в якій закріплений рух країни до ЄС і НАТО. Тож, працюємо, співпрацюємо, рухаємося до нашого цивілізаційного вибору – світлого європейського майбутнього!

Published on: 02-07-2020
Read also:
Досвід організації дуальної освіти в Німеччині презентували у НУХТ німецькі фахівці

7 червня до університету завітали експерти німецької організації роботодавців «NORDMETAL» Гюнтер Трепте і Генрі Ціммерманн та заступник директора Департаменту розвитку трудового потенціалу та корпоративної соціальної відповідальності Федерації роботодавців України Анатолій Гармаш. Гості зустрілися з ректором Анатолієм Українцем, проректором з наук...

READ YOURSELF

Досвід організації дуальної освіти в Німеччині презентували у НУХТ німецькі фахівці 07 june 2019

Понад 200 здобувачів освіти різних рівнів нашого університету відзначені  за наукові досягнення

За досягнення високих результатів  у науковій діяльності та активну участь у 87 Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», згідно з наказом ректора № 54 від 29 квітня 2021 року понад 200 аспірантів і студентів нашого університету нагороджую...

READ YOURSELF

Понад 200 здобувачів освіти різних рівнів нашого університету відзначені за наукові досягнення 30 april 2021

Про світові тенденції виробництва та використання одноразового біопосуду дізналися здобувачі освіти й викладачі

24 травня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція директора компанії «GREENPACK» Олега Красносельського, під час якої фахівець розповів про світові тенденції щодо виробництва та використання одноразового біопосуду з кукурудзяного крохмалю. До лекції були залучені здобувачі освітнього ступеня «М...

READ YOURSELF

Про світові тенденції виробництва та використання одноразового біопосуду дізналися здобувачі освіти й викладачі 25 may 2021

Підписано меморандум зі Stekom University (Індонезія)

Колектив університет продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю з University of Computer Science&Technology (Stekom University). Заснований у 1986 році Stekom University – вищий навчальний заклад Індонезії, розташований на острові Ява. Основним йо...

READ YOURSELF

Підписано меморандум зі Stekom University (Індонезія) 13 july 2023