Н У Х Т

Проблеми переходу суспільства до сталого розвитку – у центрі уваги науковців

02 july 2020

Проблеми переходу суспільства до сталого розвитку – у центрі уваги науковців

В університеті у рамках проєктів ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMOCHAIR) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA) відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку».

Зважаючи на карантинні обмеження, конференція працювала в онлайн-форматі на платформі zoom, а також для всіх, хто з технічних причин не зміг приєднатися, відбувалася пряма трансляція на каналі YouTube.  

Організатори доклали всіх зусиль, аби захід став максимально комфортним для учасників. Доповіді супроводжувалися онлайн-презентаціями з наступними запитаннями/відповідями. Учасники мали змогу задавати запитання через аудіо/відео зв’язок та у чаті, як після доповідей, так і під час загальних дискусій.

До обговорення питань, винесених на розгляд, долучилися близько 100 учасників із України, Чеської Республіки, Фінляндії, Нігерії та Індії. Україну представляли вчені з багатьох університетів Києва, Львова, Харкова, Миколаєва, Ужгорода, Вінниці, Чернігова, Запоріжжя, Рівного, Білої Церкви та інших міст, а також представники обласних державних адміністрацій та приватні підприємці.

Формат конференції передбачав роботу у секціях «Економічна складова сталого розвитку», «Екологічна складова сталого розвитку», «Соціальна складова сталого розвитку та добре врядування», «Енерго- та ресурсозберігаючі технології для сталого розвитку», «Стале виробництво та споживання харчових продуктів», «Європейські студії для сталого розвитку».

Головним координатором проекту виступав професор кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету Ігор Якименко.

Доповіді охоплювали питання, пов’язані не тільки з екологією, а й з економічною, банківською системою, транспортом, військовою справою та іншими сферами людської діяльності.

Учасники поділилися досвідом і обговорили надзвичайно широке коло проблем переходу суспільства до сталого розвитку – від освіти для сталого розвитку у фінських і німецьких школах до циркулярної економіки та сталого сільського розвитку. Надзвичайно зацікавила учасників і викликала найбільшу кількість запитань доповідь чемпіона світу з бойових мистецтв Бориса Шаповалова (Поліцейський центр бойових мистецтв).

Мабуть, символічно, що захід відбувався напередодні 6-ї річниці підписання Угоди про Асоціацію Україна-ЄС та Дня Конституції України, в якій закріплений рух країни до ЄС і НАТО. Тож, працюємо, співпрацюємо, рухаємося до нашого цивілізаційного вибору – світлого європейського майбутнього!

Published on: 02-07-2020
Read also:
Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся успішний захист звітів за результатами проходження професійної практики в Природничому університеті у Любліні (Польща) здобувачами першого курсу освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» в рамках освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервуванн...

READ YOURSELF

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі 19 february 2024

Секрети крафтового пивоваріння для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

15-16 березня 2019 р. з курсу крафтового пивоваріння стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». Слухачів привітала з початком занять менеджер освітньої професійної програми, доцент Тетяна Сильчук. У міні-броварні кафедри готельно-ресторанної справи під керівництвом доцента Володимира Рідкоуса учасники програми о...

READ YOURSELF

Секрети крафтового пивоваріння для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 19 march 2019

Університет розширює горизонти співпраці з бізнесом: підписано договір із «Сілвер Сервіс Груп»

Наш університет продовжує активну взаємодію з представниками бізнесу задля створення ефективного простору для розвитку інновацій, практичної підготовки студентів і трансферу технологій. Важливим кроком у цьому напрямі стало підписання договору про співпрацю між НУХТ і ТОВ «Сілвер Сервіс Груп». Ініціаторами партнерства виступили представники обох с...

READ YOURSELF

Університет розширює горизонти співпраці з бізнесом: підписано договір із «Сілвер Сервіс Груп» 13 june 2025

Освітня спільнота факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентує університетський потенціал

Потужна студентсько-викладацька команда факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяла активну участь у масштабному гастрономічному заході Young Chefs. Urban, який відбувся у КВЦ «Парковий» і став платформою для обміну досвідом, презентації інноваційних гастрономічних практик, синергії між освітнім середовищ...

READ YOURSELF

Освітня спільнота факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентує університетський потенціал 24 september 2025