У період карантину група закладів вищої освіти Швейцарії (Swiss Education Group, SEG), яка є міжнародним освітнім партнером кафедри готельно-ресторанної справи, активно організовує вебінари на актуальні для студентів теми у сфері гостинності. Серед спікерів – представники академічної спільноти SEG і провідні фахівці готельно-ресторанного бізнесу.
10 червня здобувачі 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» на запрошення колег зі SEG, у рамках вивчення навчальної дисципліни «Основи гостинності» взяли участь в англомовному вебінарі «План відновлення індустрії гостинності Швейцарії».
Спікер – Рене Зіглер, менеджер по роботі зі ключовими клієнтами головного офісу Національної туристичної корпорації Швейцарії (Switzerland Tourism). Під час онлайн-спілкування гостьовий лектор розповів, як глобальна пандемія Covid-19 вплинула на світову індустрію гостинності, і познайомив слухачів з 3-ма етапами Плану відновлення від Switzerland Tourism для оздоровлення ринку туристичних послуг Швейцарії.
Це не перший оналайн-захід, активними учасниками якого стали наші студенти. Здобувачі 1 курсу освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» долучилися до англомовного кулінарного воркшопу від Алена Мюллера, шеф-кухаря і викладача одного із закладів вищої освіти SEG – Culinary Arts Academy. Наші студенти дізналися всі тонкощі приготування страв способом барбекю. У меню онлайн-воркшопу було американське барбекю зі свинини, салат із авокадо і апельсину, картопля, запечена з пряними травами. Тож, навіть на карантині першокурсники кафедри готельно-ресторанної справи знайомляться з ресторанними технологіями.
Впровадження вебінарів як інформаційно-комунікаційної технології в освітній процес сприяє формуванню професійних компетентностей здобувачів вищої освіти в інтерактивному режимі.