Н У Х Т

Університет – серед лідерів наукових рейтингів

03 серпня 2018

Університет – серед лідерів наукових рейтингів

Не секрет, що одним із вагомих підтверджень наукових досліджень є публікації у наукових виданнях і, зокрема, у тих, що входять до наукометричних баз. І однією з найпотужніших серед них є бібліографічна і реферативна база даних SciVerse Scopus, що постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань із технічних, медичних і гуманітарних наук, а також публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

Видавнича служба «УРАН» періодично здійснює наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складається рейтинг українських вищих навчальних закладів.

У 2018 році до бази даних Scopus включені 162 заклади вищої освіти України, що на 26 навчальних закладів більше ніж у минулому році.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

У цьогорічному рейтингу НУХТ посідає 30 місце з індексом Гірша 18 (у 2017-му – 15.). Кількість публікацій у першому півріччі 2018 року – 492, кількість цитувань – 1608. Слід сказати, що щорічно наші науковці зміцнюють позиції університету у згаданому рейтингу, тож побажаємо їм подальших наукових звершень.

Нагадаємо, що з 1 листопада 2017 року по 31 жовтня 2018 року в університеті  відкрито доступ до бази даних Scopus. Доступ користувачів до ресурсу забезпечується лише через локальну мережу бібліотеки з усіх автоматизованих робочих місць у науковому читальному залі та читальному залі періодичних видань.

Опублікований: 02-08-2018
Читайте також:
Студенти університету запрошуються до участі у «Black Sea Science-2018»

Студенти університету – активно беруть участь у наукових дослідженнях, результати яких широко презентують у рамках наукових форумів різного рівня та різноманітних конкурсах студентських наукових робіт, де вражають журі високим рівнем своїх знань, творчим потенціалом, креативністю дослідницьких рішень. Молоді науковці НУХТ – неодноразові переможці н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти університету запрошуються до участі у «Black Sea Science-2018» 18 січня 2018

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

На кафедрі хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Це нова спеціальність у нашому університеті, тому велика увага приділяється її першим випускникам, які власними здобутками та наполегливою працею довели ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» 23 лютого 2017

Науково-технічна бібліотека університету презентує Інструкцію для пошуку навчально-методичної літератури у фонді бібліотеки

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету постійно працюють над удосконаленням системи надання послуг користувачам. У поміч їм була розроблена покрокова «Інструкція для пошуку у фонді Науково-технічної бібліотеки навчально-методичної літератури з навчальних дисциплін», за допомогою якої можна ознайомитись, здійснити підбір та проаналізуват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека університету презентує Інструкцію для пошуку навчально-методичної літератури у фонді бібліотеки 07 лютого 2017

Фахівці Навчально-наукового інституту харчових технологій представили університет на святкуванні 15-річчя заснування Асоціації українських виробників

16 лютого 2017 р. відбулися загальні збори Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" (АУВМ) щодо підсумків роботи за 2016 р., визначення основних завдань на наступний рік та з нагоди 15-річчя заснування Асоціації. На зборах наш університет, як асоційованого члена АУВМ, представляли: заступник директора Навчально-наукового і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Навчально-наукового інституту харчових технологій представили університет на святкуванні 15-річчя заснування Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" 20 лютого 2017