Н У Х Т

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців!

21 травня 2020

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців!

Щороку, третього четверга травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято національної єдності, метою якого є збереження споконвічних народних традицій  і об’єднання українців навколо вишиванки – святині, яка  несе в собі духовне багатство, традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками.

Кожного року кафедра гуманітарних дисциплін яскраво відзначає це свято. Цього року заходи, присвячені Дню вишиванки, кафедра провела дистанційно. Сьогодні за допомогою науково-викладацького складу студенти дізналися не лише про те, як виникла вишиванка, а й про особливості  української вишивки від давнини до сучасності.

Вишиванка – це генетичний код нації, що передається з покоління в покоління, її зберігають як безцінну реліквію. Вишита українська сорочка – не просто одяг, це справжній оберіг. Носіть вишиванки з гордістю, тому що це – наша історія та культурне надбання нашого народу! Українська вишиванка – неофіційний державний атрибут. Вона стала світовим трендом, адже наш національний одяг давно полюбили в усьому світі, в ньому з’являються найвідоміші знаменитості.

Також викладачі зі студентами продемонстрували свої вишиванки.

Всесвітній день вишиванки – самобутнє свято, до якого може долучитися кожен. Приєднуйтеся! Будьте патріотами своєї країни!

Опублікований: 21-05-2020
Читайте також:
Наші науковці активно оприлюднюють результати своїх досліджень

Наші науковці активно оприлюднюють результати своїх досліджень. Зокрема, у журналі «Bacis solid state physics» вийшла друком стаття «Трансмісія релятивістських ферміонів із псевдоспіном рівним одиниці крізь квазіперіодичні бар’єри» професора кафедри фізики Aнатолія Короля, доцента кафедри фізики Наталії Медвідь і завідувача кафедри мехатроніки та п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші науковці активно оприлюднюють результати своїх досліджень 21 серпня 2019

Чергове планове оnline-засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів продовжує плідно працювати в умовах карантинних обмежень. 27 травня 2020 року відбулося планове засідання кафедри. На порядок денний був винесений ряд актуальних питань, зокрема: звіт про виконання індивідуального плану та НДР за 2019-2020 навчальний рік; стан виконання плану методичної роботи; проведен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове планове оnline-засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 28 травня 2020

Профорієнтаційна зустріч зі студентами Волинського коледжу НУХТ

13 листопада 2019 року у рамках підтримки зв’язків зі структурними підрозділами доцентом кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ Віктором Тринчуком була проведена профорієнтаційна зустріч зі студентами Волинського коледжу НУХТ. Під час лекції були обговорены важливі питання, зокрема: особливості вступу до університету та навчання осіб із д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч зі студентами Волинського коледжу НУХТ 14 листопада 2019

Найновіші ефективні ресурси для викладання опановувала викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко мала унікальну можливість стати учасником 2nd Forum for ELT Professionals, організованого Dinternal Education спільно з Pearson Ukraine та Київським національним торговельно-економічним університетом. Викладачі українських закладів вищої освіти мали 2 дні ак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найновіші ефективні ресурси для викладання опановувала викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 09 листопада 2018