Н У Х Т

У МОН детально роз’яснили послідовність розгляду заяв вступника

27 липня 2018

У МОН детально роз’яснили послідовність розгляду заяв вступника

Послідовність розгляду заяв вступника при адресному розміщенні державного та регіонального замовлення визначається встановленими ним пріоритетностями. На цьому наголосив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров у відео-роз’ясненні для вступників

Йдеться про заяви на бюджет – їх цього року можна було подавати максимум 7 на 4 спеціальності. Кожній заяві вступник присвоював від першої до сьомої пріоритетності.

«Часто виникають питання про послідовність розгляду заяв у системі широкого конкурсу: яка розглядатиметься першою? Є думки, що та, яка з більшим конкурсним балом чи раніше подана, чи подана на конкурсну пропозицію з більшим або меншим номером. Однак запевняю вас, що це не так. Ні за шифром спеціальності чи пропозиції, ні за конкурсним балом, ні за датою подання заяв конкурсні пропозиції не розглядаються. Вони розглядаються тільки відповідно до пріоритетностей. Першою буде розглянута заява з найвищою пріоритетністю. Попри те, що в ній може бути найнижчий конкурсний бал, і вона подана найпізніше», – розказав Олег Шаров.

Він також пояснив: якщо вступник анулював заяви з першими пріоритетностями, то найвищою в нього буде наступна пріоритетність. Наприклад, заяви з пріоритетностями 1 та 2 скасовані, отже, найвища – 3. Саме з неї почнеться розгляд заяв вступника, й ця заява розглядатиметься одночасно на рівні з першою пріоритетністю інших вступників.

«У цьому разі відсутність заяв із 1,2 пріоритетністю жодним чином не робить заяву з  пріоритетністю 3 такою, що розглядається пізніше», – підкреслив очільник директорату.

Окремо Олег Шаров наголосив, що при адресному розміщенні розглядаються ВСІ подані заяви.

«Якою не була б пріоритетність заяви – до неї дійде черга. Коли заяви будуть розглядатися, має значення тільки конкурсний бал, що набраний у відповідній заяві на відповідну конкурсну пропозицію», – резюмував він.

Нагадаємо, що подання електронних заяв вступників на основі повної загальної середньої освіти на освітній рівень «бакалавр» завершилася вчора, 26 липня. Результати розподілу місць державного замовлення будуть відомі 1 серпня 2018 року. Після цього, особи, що отримають рекомендації до зарахування на навчання за бюджетною формою, повинні будуть не пізніше 18-ї години 6 серпня подати оригінали своїх документів до приймальної комісії обраного вишу. Інакше вони втратять право в цьому році на зарахування (переведення) на навчання за державним замовленням. Кожний вступник, що не отримає бюджетне місце, автоматично бере участь у конкурсі на контракт за всіма своїми заявами. Оригінали документів на контракт потрібно буде подати до приймальної комісії не пізніше 12-ї години 10 серпня.

Опублікований: 27-07-2018
Читайте також:
Магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На базі Одеської національної академії харчових технологій відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування». В олімпіаді брали участь 59 учасників із 20 закладів вищої освіти України. Наш університет представляли студенти 4 курсу освітнього ступеня «бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 31 травня 2018

Представники кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів підвищили кваліфікацію на семінарі компанії «Leko Style»

Компанія «Leko Style» є провідною із надання  косметичних інгредієнтів на ринку України. Окрім постачання сировини, компанія проводить різноманітні тренінги, майстер-класи, консультації, а також розробляє інноваційні косметичні засоби. Цього року компанія започаткувала серію семінарів, які проводила у різних регіонах України. Завершальний семінар ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів підвищили кваліфікацію на семінарі компанії «Leko Style» 12 листопада 2018

На підприємстві Групи «Т.В. Frut» побували студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

Викладачі циклової комісії технології бродильних виробництв Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Лідія Вольська, Олександра Довбуш, Леся Ющак і завідувач механіко-технологічного відділення Мирослава Сагайдак зі студентами груп БВ-3, БВ-4 (спеціальність «Бродильне виробництво і виноробство») та ЕР-4 (спеціальність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На підприємстві Групи «Т.В. Frut» побували студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 23 жовтня 2018

Молоде покоління – проти насилля!

2 жовтня світ відзначає Міжнародний день боротьби проти насилля. Проблема жорстокості й насильства в нашому суспільстві, на жаль, є актуальною. Це пов’язано з багатьма чинниками: соціально-політична криза в країні, розлучення і виїзд батьків за кордон, відверта неконтрольована пропаганда агресії на телеекранах, масове захоплення комп’ютерними іграм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоде покоління – проти насилля! 02 жовтня 2018