Н У Х Т

Пріоритет – харчова безпека!

09 січня 2018

Пріоритет – харчова безпека!

Згідно з новим харчовим законодавством у всіх закладах ресторанного господарства вже повинні бути впроваджені стандарти харчової безпеки НАССР.

Вперше в Україні компанія PROFI CLUB спільно з Інститутом післядипломної освіти НУХТ реалізувала освітній проект «Програма підготовки внутрішніх аудиторів системи харчової безпеки в закладах ресторанного господарства».

У ході п’ятиденного інтенсивного курсу учасники  проекту дізналися: всі нюанси проектування закладів ресторанного господарства, вибору обладнання та оформлення технічної документації; все, що потрібно врахувати в приміщенні для уникнення штрафів і як можна виправити технічні помилки; що в першу чергу перевіряють державні інспектори; наукове обґрунтування та причини впровадження саме таких санітарних норм для закладів ресторанного господарства; особливості нової процедури проведення перевірок; як убезпечити себе і своїх гостей за допомогою превентивних методик і лабораторного контролю. Лектори розповідали, як вони отримували свій колосальний досвід, проходячи складний HACCP-маршрут, як «падали і підіймалися», впроваджуючи у себе в ресторані систему харчової безпеки. Фахівці, передаючи слухачам свій досвід, застерігали від поширених помилок і намагалися переконати, що з отриманими знаннями шлях можна пройти швидше і легше.

Під час навчання учасники проекту розробляли haccp-плани, заповнювали документи і знаходили виходи зі складних ситуацій у внутрішньому аудиті.

Впродовж двох останніх днів розглянули блок щодо послідовності впровадження НАССР на підприємстві, яка залежить від правильного розуміння викладених пунктів у законодавстві України.

У кінці навчання були здані тест на знання стандартів і письмовий іспит, які засвідчили, що учасники проекту: можуть описувати обов'язки внутрішнього аудитора, а також значення внутрішніх перевірок для підтримки належної роботи систем менеджменту і їх поліпшення; опанували навички розроблення основних робочих документів HACCP, техніки проведення аудиту, ведення необхідної документації про аудити, підготувалися до самостійного планування та проведення внутрішніх аудитів на підприємствах, з урахуванням рекомендацій стандартів; можуть пояснювати призначення і структуру стандартів із урахуванням процесів виробництва і збуту продуктів харчування, а також системи управління їх безпекою на основі аналізу факторів ризику; можуть планувати і проводити внутрішній аудит системи менеджменту безпеки продуктів харчування, а також звітувати по ньому; дізналися про основні проблеми і помилки, що виникають при впровадженні та проведенні внутрішнього аудиту HACCP.

Завершився проект урочистим врученням Сертифікатів державного зразка. Бажаємо випускникам проекту успіхів на шляху впровадження стандартів HACCP!

 

Опублікований: 09-01-2018
Читайте також:
Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – двічі призер Міжнародного конкурсу ресторанних технологій

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу здобув срібло і бронзу Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest-2018», який проходив 4-6 жовтня у Києві. Організатори конкурсу – громадська спілка «Український кулінарний союз» спільно з Київським національним торговельно-економічним університетом та Егейською профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – двічі призер Міжнародного конкурсу ресторанних технологій 09 жовтня 2018

Дизайнерські рішення для готельних підприємств розробляють студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук провів відкрите лабораторне заняття «Моделювання дизайну інтер’єру. Моделювання дизайнерського предмету за допомогою команди морф» для студентів 2 курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Лабораторні роботи – важлива форма організації н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дизайнерські рішення для готельних підприємств розробляють студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2018

День Подяки від кафедри іноземних мов професійного спрямування

Яке свято американці люблять не менше Різдва?  Напевно, кожний із нас бачив у американських фільмах і серіалах, як уся родина збирається за святковим столом, основною стравою якого є індичка, промовляє молитву зі словами подяки за все хороше, отримане протягом року. Звичайно ж, це День Подяки, який святкується 22 листопада. Тому в межах вивчення т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День Подяки від кафедри іноземних мов професійного спрямування 22 листопада 2018

День захисника України по-свалявськи

У Свалявському технічному коледжі нашого університету на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг народу відбулося свято Дня захисника України. У рамках святкування працювала виставка творчих робіт про Збройні Сили України. Відбулися змагання студентів під гаслом «Коз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День захисника України по-свалявськи 16 жовтня 2018