Київщина – це регіон із розвиненою харчовою промисловістю, що представлена різними галузями. Представники цілої низки харчових підприємств різної потужності та профільності постійно звертаються до відділу працевлаштування університету та до випускових кафедр із пропозиціями працевлаштування наших випускників. Ось чому профорієнтаційний вектор приймальної комісії та профсекторів інститутів і факультетів університету спрямований на учнівську молодь Київщини.
22 березня 2023 року профорієнтаційний марафон школами Київщини, ініційований приймальною комісією НУХТ, продовжили представники Навчально-наукового інституту харчових технологій – директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко, заступниця директора з навчальної роботи Анастасія Пухляк та відповідальний за профорієнтаційну роботу інституту, доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігор Страшинський.
За сприяння начальників Управлінь освіти, молоді та спорту Березанської міської ради та Баришівської селищної ради Оксани Загорулько та Сергія Щербака наша career guidance team мала змогу популяризувати різноманітні освітні програми нашого університету серед близько 150 учнів випускових класів п’яти ліцеїв Березані та Баришівки.
Під час спілкування з учнями 10-11 класів ліцеїв № 1, 3 і 4 м. Березань, садового ліцею Березанської міської ради та Баришівського ліцею Оксана Кочубей-Литвиненко і Анастасія Пухляк цікаво і захопливо розповіли про університет, інститути і факультети, студентське життя в столиці, презентували спеціальності та освітні програми, за якими НУХТ готує фахівців за вкрай важливими для України професіями, а також розповіли про нові освітньо-професійні програми, набір на які стартує цьогоріч.
Ігор Страшинський закликав учнів 10 класів долучатися до підготовки до складання НМТ на підготовчих курсах НУХТ, а також надав інформацію про чати для спілкування з амбасадорами приймальної комісії університету та профорієнтаційного сектору інституту і запросив майбутніх вступників на найближчі Дні відкритих дверей університету і Навчально-наукового інституту харчових технологій.
Учні дізналися про особливості вступної кампанії 2024 року, про можливості підвищити конкурсний бал при вступі на спеціальності НУХТ, які користуються підтримкою держави, а також про інформативний інструментарій, який надає наш університет для вступників на сайті університету та на сторінках соцмереж.
Наприкінці профорієнтаційного туру наші викладачі відвідали молочне підприємство Баришівського району, яке випускає продукцію з молока екстра-класу під торговою маркою «LAGO». На зустрічі з керівництвом були намічені вектори співпраці щодо працевлаштування випускників кафедр технології молока і молочних продуктів та технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій, практичної підготовки та організації виїзних занять для студентів.
Висловлюємо щиру подяку за сприяння і організацію зустрічей з ліцеїстами начальникам Управлінь освіти, молоді та спорту Березанської міської ради та Баришівської селищної ради, директорам і викладачам ліцеїв!
Тримаємо освітній фронт РАЗОМ!