Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію від власника крафтової компанії з виробництва копчених м’ясних продуктів «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія, який ще й є засновником Асоціації крафтових виробників, невеликого співтовариства фермерів, пекарів, кондитерів, виробників сиру й іншого фуд-крафта.
Зустріч відбулася для закріплення теоретичних знань, набутих студентами з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах готельно-ресторанного господарства», вивчення якої передбачене навчальним планом підготовки бакалаврів.
Власник компанії завітав до нашого університету не сам, а із завідувачем виробництва і випускником факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Антоном Іллючком, тому зустріч мала ще й профорієнтаційний характер, адже спілкувалися про можливості працевлаштування і мотивацію для студентів 4 курсу до продовження навчання за освітнім ступенем «магістр».
Тарас Парандій розповів майбутнім бакалаврам з готельно-ресторанної справи про свій професійний шлях, як це покинути все і стати крафтовим виробником, про особистий досвід навчання у кращих пітмайстрів (спеціалістів по коптінню) в США і впровадження принципів системи HACCP на власному виробництві. Лектор поспілкувався з аудиторією про «будні» крафтових виробників, які прагнуть виготовляти високоякісні і безпечні харчові продукти для вітчизняного ринку.
Виробництво крафтової продукції за авторськими рецептурами на підприємствах невеликої потужності стає все більш популярним, але перед власниками малого бізнесу стоять непрості виклики, на яких і закцентував увагу студентів гість.