Н У Х Т

Чергове засідання студентського наукового гуртка «Сучасний економіст-аналітик» на кафедрі економіки і права

31 січня 2025

Чергове засідання студентського наукового гуртка «Сучасний економіст-аналітик» на кафедрі економіки і права

На кафедрі економіки і права 30 січня 2025 року під керівництвом доцентки Оксани Відоменко відбулося чергове онлайн-засідання студентського наукового гуртка «Сучасний економіст-аналітик», до роботи якого доєдналось 14 здобувачів спеціальності «Економіка». Зустріч проводилась у рамках Всеукраїнської програми «Підприємницький університет», учасником якої є НУХТ, і була присвячена продовженню дослідження теми розвитку стартапів.

Результати своїх досліджень презентували здобувачі третього року навчання освітнього ступеня «бакалавр»:

- Катерина Давиденко та Софія Квашенко розповіли про Releaf Paper – стартап з перероблення опалого листя на папір, започаткований українським студентом;
- Марія Демчихіна доповіла про гаджет, який убезпечує людей від комарів Mosquito Control – український стартап, протестований в Україні та США. Установку можна буде налаштувати не тільки на комарів, а й на інших шкідників, як безпечну альтернативу пестицидам в аграрному секторі;
- Альона Сурай дослідила стартап з «українським корінням» WhatsApp – месенджер, роль якого, на думку учасників зустрічі, в Україні буде лише зростати;
- Ангеліна Мохненко представила Airbnb – стартап, який зародився у 2008 році з банальної ідеї, як оплатити оренду квартири, і виріс до платформи з бронювання житла в різних країнах світу. Нині платформа пропонує житло у 191 країні світу.

Зустріч пройшла у дружній позитивній атмосфері. Слухачі та доповідачі виявили великий інтерес до теми підприємництва й стартапів. Тож, далі буде…

Опублікований: 31-01-2025
Читайте також:
Справжній виклик для науковця: магістранти працюють над науковою частиною своєї кваліфікаційної роботи

Магістрантка групи ПФБ-1-1м Анастасія Охмакевич, що навчається за освітньою програмою «Промислова та фармацевтична біотехнологія», працює над магістерською роботою, тема якої – «Біологічна активність поверхнево-активних речовин, синтезованих Rhodococcus erythropolis ІМВ Ac-5017 за наявності дріжджів роду Saccharomyces». Таким чином, в одному фермен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Справжній виклик для науковця: магістранти працюють над науковою частиною своєї кваліфікаційної роботи 22 листопада 2023

Про навчання за скороченою формою дізналися старшокурсники Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

Відбулася зустріч здобувачів фахової передвищої освіти  4-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології», спеціалізації «Виробництво хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчових концентратів» відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості» НУХТ із завідувачем кафедри біотехнології прод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про навчання за скороченою формою дізналися старшокурсники Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 15 червня 2021

Перше студентське свято: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти НУХТ

Сьогодні в університеті зібралася велика НХТівська родина, почесні гості та друзі, щоб привітати нових членів нашої спільноти – новий навчальний рік розпочався з традиційної урочистої посвяти першокурсників у студенти НУХТ, яка відбулася в актовій залі університету. Церемонію відкрив Гімн України, виконаний магістранткою Навчально-наукового інстит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше студентське свято: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти НУХТ 30 серпня 2024

Профорієнтаційна зустріч викладача кафедри готельно-ресторанної справи зі слухачами Підготовчого відділення

Асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський відвідав Підготовче відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ для профорієнтаційної зустрічі зі слухачами. Викладач познайомив майбутніх вступників із особливостями навчання за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа», насиченим і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч викладача кафедри готельно-ресторанної справи зі слухачами Підготовчого відділення 12 лютого 2020