Н У Х Т

«Екватор» вступної кампанії: підсумки першого тижня подання заяв

19 липня 2018

«Екватор» вступної кампанії: підсумки першого тижня подання заяв

«Сьогоднішній день можна вважати «екватором» вступної кампанії – тиждень подачі заяв вже позаду і тиждень ще попереду, їх прийом триватиме до 18-ї години 26 липня. До 18-ї години 25 липня буде відкрита реєстрація електронних кабінетів. А вже 1 серпня відбудеться оприлюднення рейтингового списку вступників», – повідомив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич сьогодні, 19 липня, під час прес-конференції у МОН.

Він наголосив, що база, через яку відбувається реєстрація електронних кабінетів, працює бездоганно і жодного критичного збою за цей час в її роботі не було.

«Робота триває в штатному режимі. Якщо навіть бувають невеликі порушення, вони оперативно усуваються. Комунікація як зі вступниками, так і з приймальними комісіями налагоджена добре. Працюють гарячі лінії та електронні скриньки МОН та Інфоресурсу, для операторів ЄДЕБО створена окрема група в соціальній мережі, де можна швидко та напряму вирішити всі питання», – зазначив заступник міністра.

Загалом на ранок 19 липня вступники подали до вишів майже мільйон заяв на бакалавра, магістра та молодшого спеціаліста. З них понад половина – близько 600 тисяч заяв – подані в електронному вигляді.

Електронні кабінети зареєструвала вже 151 тисяча вступників – це понад 90% відсотків від очікуваної цього року кількості. З них 130 тисяч уже подали електронні заяви.

«Середня кількість заяв, яку на сьогодні подали вступники – 4. Згідно з Умовами прийому, кожний вступник може подати на бюджет до 7 заяв. Тобто, скоріше за все, більшість вступників чекають останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви, що залишилися. У підсумку тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв», – відзначив Юрій Рашкевич.

До нашого університету станом на 18 липня вже подано близько 4 тис. заяв для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на денній та заочній формі. Середній конкурсний бал по університету складає 4,07 осіб на одне бюджетне місце на денній формі і 13,23 – на заочній.

Цього року серед наших вступників найпопулярнішими спеціальностями залишаються комп’ютерні науки, біотехнологія та біоінженерія, готельно-ресторанна справа, туризм, реклама і зв’язки з громадськістю, менеджмент, маркетинг, міжнародні економічні відносини, технологічна експертиза та безпека харчової продукції, харчові технології та інженерія.

Опублікований: 19-07-2018
Читайте також:
Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів зустрілася зі студентами Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш зустрілася зі студентами 641 групи Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». Для заохочення майбутніх випускників до подальшого навчання в нашому університеті та здобуття освітнього рівня «бакал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів зустрілася зі студентами Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ 04 жовтня 2018

Фахівці Управління поліції м. Києва прочитали лекцію для студентів і викладачів

Ось і настав перший день довгоочікуваного літа. Кожного вабить вулиця, адже тут відбувається багато цікавого, захоплюючого, хоча й іноді трапляються небезпечні для життя ситуації, а особливо з учасниками дорожнього руху. У рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху за ініціативи кафедри безпеки життєдіяльності до нашого університету завітали ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Управління поліції м. Києва прочитали лекцію для студентів і викладачів 01 червня 2018

Вдосконалення професійної майстерності викладачами кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

20 жовтня 2018 року викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Людмила Шапран, Наталія Ципанова та Ольга Никитенко відвідали семінар  «How to teach for IELTS» у Grade Education Center. Під час семінару викладачі обговорили структуру екзамену, стратегії підготовки студентів до IELTS, навчальні матеріали та правильну побудов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вдосконалення професійної майстерності викладачами кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 23 жовтня 2018

Доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів познайомив магістрів із функціонуванням найкращого делікатес-маркету України

Доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олег Галенко організував виїзне заняття магістрантам кафедри в найкращому делікатес-маркеті України Le Silpo. Керуюча компанії Галина Дрейт особисто провела розширену екскурсію для наших студентів по всіх відділах і виробництвах маркету та ознайомила їх із ноу-хау, які впроваджені в останні роки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів познайомив магістрів із функціонуванням найкращого делікатес-маркету України 17 травня 2018