Н У Х Т

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

14 february 2020

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

13 лютого у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбулося урочисте вручення премій Президента України для молодих вчених 2019 року.

Надзвичайно приємно, що серед лауреатів премії – молоді науковці нашого університету – доцент кафедри технології м’яса і м’ясних виробів, кандидат технічних наук Олег Галенко та провідний інженер, кандидат технічних наук Анастасія Шевченко з роботою «Інноваційні технології для харчових продуктів спеціального призначення в контексті продовольчої безпеки України», виконаною спільно з головою підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій,  кандидатом технічних наук Ольгою Коваль.

Суть роботи полягає у розробленні інноваційних технологій і нових видів продукції на їхній основі із визначеними спеціальними властивостями.

Вперше в Україні нашими молодими науковцями запропоновані інновації організаційного, технологічного та економічного характеру для створення інноваційних харчових продуктів оздоровчого та профілактичного спрямування.

Завдяки використанню інноваційних технологій науково обґрунтований, сконструйований та розроблений широкий спектр продукції для харчування спецконтингентів, у тому числі осіб похилого віку та хворих на цукровий діабет, на основі зернового та м’ясного середовищ, збагачених саме тими групами есенціальних нутрієнтів, які забезпечують потреби організму в максимально повній мірі, сприяють адаптації до змін довкілля, скорочують термін відновлення організму.

Вітаємо лауреатів із високою оцінкою їх наукових досліджень! Бажаємо творчої наснаги, цікавих нових проєктів, подальших вагомих здобутків!

Published on: 14-02-2020
Read also:
Свідоме ставлення до культури безпеки праці формують у студентів фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці

За ініціативи міжнародної організації праці (МОП) щороку 28 квітня у всьому світі відзначають День охорони праці. Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006  у Всесвітній день охорони праці в Україні теж відзначають це свято. Цього року МОП святкує 100-літній ювілей. Саме тому День охорони праці у 2019 році організація планує...

READ YOURSELF

Свідоме ставлення до культури безпеки праці формують у студентів фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці 16 april 2019

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку»

23 квітня 2019 року розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» в рамках проекту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE). З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ О...

READ YOURSELF

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» 24 april 2019

Молоді вчені нашого університету дають консультації глядачам популярних телеканалів

Співробітники телеканалу «Київ – канал європейської столиці» звернулися до нашого університету з проханням надати консультації для телепрограми «Якісне життя». І, звісно ж, наші співробітники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів погодилися допомогти журналістам підготувати матеріали про фальсифікацію недоброякісними виробниками м’яса та м’я...

READ YOURSELF

Молоді вчені нашого університету дають консультації глядачам популярних телеканалів 04 february 2019

Унікальні можливості під час Student FoodTech Challenge отримали студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій стали учасниками Студентського хакатону Student FoodTech Challenge. Організатором Student FoodTech Challenge виступив агрохолдинг МХП – сучасна та інноваційна компанія, яка йде в ногу з часом і сприяє розвитку сільської місцевості та національної економіки України. Це вертикально інтегрова...

READ YOURSELF

Унікальні можливості під час Student FoodTech Challenge отримали студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 24 may 2019