Н У Х Т

«Ух ти» та «Ой» на біологічному тренінгу в НУХТ

04 february 2019

«Ух ти» та «Ой» на біологічному тренінгу в НУХТ

Лютий традиційно вважається найбільш сумним місяцем зимового періоду, однак кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ докорінно змінює ці застарілі поняття. Досить похмурий, зважаючи на погоду, день 2 лютого був ознаменований яскравою новинкою для майбутніх вступників – біологічним тренінгом, котрий не лише є цікавим і пізнавальним, але й допомагає якомога краще підготуватися випускникам шкіл до участі у Всеукраїнській олімпіаді НУХТ з біології та успішного складання ЗНО.

Творцем цього неймовірного дійства, організованого за сприяння деканату факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК), є доцент кафедри Вікторія Красінько, а допомагали їй в організаційних питаннях та спілкуванні зі школярами асистент Тетяна Белемець і молодші тренери – студенти-біотехнологи 3-го курсу Аліна Кернер, Світлана Бондарук, Анастасія Середа, Юлія Лазюка, Владислава Ткачова та Анастасія Царьова.

Першопроходцями-учасниками тренінгу стали учні випускних класів школи хіміко-біологічного профілю №215 м. Києва, школи №22 м. Біла Церква, Дніпровського технічного ліцею (м. Київ), а також цьогорічні випускники коледжів: Коледжу ресторанного господарства НУХТ (м. Київ) та ДНЗ «Згурівський професійний ліцей».

У ході тренінгу Вікторія Красінько розповіла учням про рівні організації життя та продемонструвала кожний із них наочно, детально пояснила хімічний склад клітини й разом зі студентами допомогла допитливим учням провести експериментальне дослідження ферментів у клітинах тварин і рослин. Після закінчення ряду експериментів, які виявилися дуже пізнавальними для школярів, вони розподілилися на команди «Ух ти» та «Ой» і, вже потоваришувавши, почали гру-змагання на краще засвоєння матеріалу тренінгу. Відсвяткували ж перемогу «дружби» солодким фуршетом усі разом.

Загалом, проведене вперше таке унікальне в університетській практиці дійство, як біологічний тренінг на кафедрі біотехнології і мікробіології у НУХТ, відбулося у позитивній, зацікавленій та приємній атмосфері. Із нетерпінням чекаємо учасників тренінгу у лавах студентів факультету БТЕК і запрошуємо учасників, їх вчителів, батьків і друзів у найближчому майбутньому на екскурсії та нові майстер-класи цієї весни!

Published on: 04-02-2019
Read also:
Кафедра туристичного та готельного бізнесу розширює бази практичної підготовки студентів

23 квітня 2019 року під керівництвом викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяни Примак та Світлани Батиченко відбулося виїзне заняття студентів 2 курсу спеціальності «Туризм» у нововідкритому готелі «Aloft», що належить до найбільшої всесвітньої готельної мережі «Mariott». Студенти ознайомилися з новою концепцією готельного обслу...

READ YOURSELF

Кафедра туристичного та готельного бізнесу розширює бази практичної підготовки студентів 25 april 2019

В Інституті продовольчих ресурсів НААН України розпочали переддипломну практику наші магістранти

На кафедрах університету значну увагу приділяють практичній підготовці майбутніх фахівців, для чого активно розвивають плідну співпрацю з провідними підприємствами, науковими і дослідницькими установами. Не виключення і кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, де з 14 січня 2019 року розпочалася виробнича та переддипломна пр...

READ YOURSELF

В Інституті продовольчих ресурсів НААН України розпочали переддипломну практику наші магістранти 22 january 2019

Відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

9 квітня 2019 року відбулася конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за результатами роботи 2018-2019 навчального року. Конференцію відкрив голова студентської ради факультету Віталій Євстаф’єв, який повідомив, що за результатами реєстрації делегатів кворум є. Це старости, їх заступники, ку...

READ YOURSELF

Відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 12 april 2019

Студент Вінницького коледжу НУХТ врятував людське життя

Найцінніше, що є у людини, - це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній - своє. Довге чи коротке, неповторне і звичне, радісне і сумне, солодке, як мед, і гірке, як полин, воно триває лише від народження до смерті, і його не можна прожити двічі. Приємно відзначити, що студент Вінницького коледжу нашого університету Богдан Вашутін (гр. 3-АМ-2...

READ YOURSELF

Студент Вінницького коледжу НУХТ врятував людське життя 08 may 2019