Н У Х Т

Готельна і ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою «Готельна і ресторанна справа»

Сьогодні готельно-ресторанний бізнес як частка сфери гостинності швидкими темпами розвивається і досягає світових рівнів. Процеси, що відбуваються на вітчизняному готельно-ресторанному ринку, вимагають гнучко реагувати на зміни попиту і прихильності споживачів. Успішне становлення галузі на новий рівень діяльності значною мірою визначається якістю, ступенем підготовки фахівців, готових до професійної діяльності на різних ланках управління в готельно-ресторанному господарстві; наявністю в них практичних професійних навичок і вмінь планувати і вирішувати виробничі завдання та відповідати за якість їхнього виконання з урахуванням галузевої специфіки та особливостей управління праці.

Підготовка фахівців у галузі сфери обслуговування в університеті проводиться за освітніми ступенями «бакалавр» і «магістр». Випускники технікумів і коледжів можуть продовжити навчання в університеті за скороченим терміном.

Випусковою для спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є кафедра готельно-ресторанної справи, яка здійснює підготовку фахівців для управління господарською діяльністю підприємств готельного та ресторанного господарства, які здатні розробляти та просувати готельний і ресторанний продукт, приймати стратегічні рішення і впроваджувати бізнес-ідеї для розвитку підприємств.

Навчальний процес забезпечує висококваліфікований науково-педагогічний колектив кафедри, 90 % якого мають наукові ступені та вчені звання. Кафедра готельно-ресторанної справи орієнтується на новітні методики навчання та розширює зв'язки з підприємствами готельного і ресторанного бізнесу, здатними забезпечити практичну спрямованість освіти, створюючи умови для професійного, творчого та особистісного зростання студентів.

Практичний досвід студенти набувають у сучасних, інноваційно обладнаних навчальних аудиторіях: лабораторії-ресторані, технологічних лабораторіях, лабораторії барної справи, науково-дослідній міні-броварні, аналогічної якій не має жоден із закладів вищої освіти України. Студенти мають можливість закріпити теоретичні знання під час виїзних занять в умовах кращих готелів і ресторанів м. Києва.

Комп'ютерні класи оснащені технікою останнього покоління з сучасним програмним забезпеченням для управління готельно-ресторанним бізнесом.

Для стимулювання пізнавальної діяльності студентів проводяться лекторіуми, практикуми, тренінги, майстер-класи від кращих готельєрів, рестораторів, бренд-шефів з кулінарного і кондитерського мистецтва, інноваційних готельних і ресторанних технологій.

Студенти проходять практику та мають реальну можливість працевлаштуватися у найсучасніші підприємства готельно-ресторанного господарства, зокрема у м. Києві: «InterContinental», «Premier Palace Hotel», «Hyatt Regency», «Fairmont Grand Hotel», «Hilton Kyiv», «Holiday Inn Kiev», «President Hotel», «Radisson Blu Hotel», «Опера», «Національний», «Київ», «Поділ Плаза», «Алфавіто», мережі закладів ресторанного господарства «Козирна карта» та «Мирова карта».

Студенти беруть участь у програмах студентських обмінів, міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях, олімпіадах, виставках, майстер-класах, наукових форумах, присвячених розвитку індустрії гостинності з публікацією наукових праць у фахових виданнях.

Наші випускники після завершення навчання займають посади: керівник готельного підприємства (туристичного готелю, конгрес-готелю, курортного готелю, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, санаторію); генеральний директор готельного або туристичного комплексу; топ-менеджер закладу готельно-ресторанного господарства; готельєр; ресторатор; керівник департаменту підприємства готельного господарства (фінансів, маркетингу, логістики, управління персоналом); спеціаліст з адміністративної роботи (головний адміністратор служби прийому та розміщення у готелі, менеджер, адміністратор); спеціаліст зі стандартизації, сертифікації та якості готельних і ресторанних послуг; фахівець з гостинності, ресторанного обслуговування, спеціалізованого обслуговування, конференц-сервісу, організації дозвілля і санаторно-курортної справи.

 

Детальніше про вступ на спеціальність Дивитись

 

 

Остання зміна: 04 травня 2018