Технології продуктів бродіння і виноробства (Магістр)

Підготовка фахівців
у галузі знань
18 «Виробництво та технології» 
освітнього ступеня «магістр»
за спеціальністю
181 Харчові технології
та освітньою прогамою «Технології продуктів бродіння і виноробства»

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства є однією із провідних кафедр України з підготовки фахівців за освітнім ступенем магістр зі спеціальності 181 Харчові технології за освітньою програмою  «Технології продуктів бродіння і виноробства».

Технології солоду, пива і безалкогольних напоїв. Пивоварна галузь розвиває свою діяльність на всій території України. На сьогоднішній день понад половина вітчизняного виробництва пива контролюється іноземним капіталом. Головну позицію серед іноземних пивних компаній займає бельгійська компанія Sun InBev Ukraine, що володіє контрольним пакетом акцій таких великих підприємств-пивовиробників, як ВАТ "Рогань" у м. Харків, АТ "Чернігівський пивкомбінат "Десна", АТ "Пивобезалкогольний комбінат "Крим" та Миколаївський пивзавод "Янтар". До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в м. Запоріжжя, м. Київ та м. Львів. Кількість працівників, які працюють на підприємствах Carlsberg Ukraine - близько 1 700 осіб. Найбільшим українським виробником пива (в усіх розуміннях цього поняття) залишається Київське ПАТ "Оболонь" разом з Фастівським, Охтирським та Севастопольським пивзаводами.

Для виробництва пива потрібний солод. В Україні виробники солоду, відзначилися приходом нових  стратегічних інвесторів – французьких компаній „Суффле Груп” (Groupe Soufflet) і „Malteurop”. Компанії вже багато років поспіль займають провідні позиції на світовому ринку агропродукції. Їх підприємства розташовані у Франції, Україні, Чехії, Сербії, Угорщині, Румунії, Польщі, Росії, Казахстані тощо. Компанія „Суффле Груп” є власником 24 солодових заводів у 9 країнах світу і на сьогодні є одним з найбільших виробників солоду. В Україні є величезний потенціал для вирощування пивоварного ячменю, що забезпечує динамічний розвиток пивоварного ринку, що свою чергу потребує кваліфікованих працівників.

Центральною фігурою українського ринку газованих безалкогольних напоїв є Cocа-Cola Beverages Ukraine, яка на сьогоднішній день позиціонує на ринку більше 10 торгових марок. Торговельній марці  Coca-Cola представленій в категорії «преміум», належить три ведучих бренди: «Coca-Cola», «Fanta», «Sprite», що входять у першу п'ятірку по популярності газованих безалкогольних напоїв.

Друге місце у рейтинговому списку належить суто національної компанії – ПАТ «Оболонь». Наступні великі гравці на безалкогольному ринку – ТОВ «Аквапласт» (ТМ «Фрутс») з м. Дніпропетровськ,  українська дочірня компанія PepsiCo – ТОВ «Сандора» у Миколаївській області, Дніпропетровське ПП Агенція «Малбі», що входить до складу торгівельно-промислової групи Rainford.

Технології спирту, дріжджів і лікеро-горілчаних напоїв. Знаходячись в авангарді науково-технічного прогресу, викладачі нашої кафедри проводять масштабні дослідження в технологіях бродильних виробництв, зокрема, в технології виробництва етилового спирту різного цільового призначення.

Всі алкогольні напої, що виробляються в Україні в тому числі найякісніша продукція відомих брендів, виготовляється виключно з використанням спирту, виробленого за технологіями, що використовують інноваційні розробки фахівців кафедри.

Лікеро-горілчана галузь представлена такими найбільшими підприємствами:

Національна горілчана компанія (м. Черкаси), Львівський лікеро-горілчаний завод (ЛГЗ), Львівський ЛГЗ « Гетьман» (м. Львів); ТОВ «Нові напої» (м. Жашків); ЛГ комбінат «Nemiroff» (м. Немирів); ЛГЗ « Златогор» (м. Золотоноша); ЛГЗ «Карат» (м. Дніпропетровськ); Івано-Франківський ЛГЗ; Станіславська горілчана компанія (м. Івано-Франківськ); ЛГЗ «Хортиця» (м. Запоріжжя).

Окреме місце в науковій роботі наших вчених займає проблема організації виробництва біоетанолу – спирту призначеного до використання в якості палива. Широкомасштабне виробництво та використання біоетанолу дозволяє вирішити одну із основних проблем держави – зменшити залежність від імпорту енергоносіїв, а в перспективі здійснювати їх експорт. Паралельно з цим виробництво біоетанолу дає змогу зменшити «парниковий ефект» за рахунок зниження кількості викидів двоокису вуглецю, в першу чергу, транспортним сектором.

З 1992 року кафедра розпочала підготовку фахівців із підспеціалізації «Технології вина».

Технології вина. Випускники нашої кафедри є бажаними спеціалістами на підприємствах галузі виноробства: ЗАО "Измаильский винзавод»; "Таврія" (м. Нова Каховка), винзавод "Фриззант" (с. Музичі, Київська обл.), винзавод «Коблево» (Миколаївська область) та заводів шампанських вин - Київський "Столичний", "Новий Світ" (АР Крим) та Артемівський (Донецька область). При цьому також слід відмітити, що заробітна плата фахівців даних підприємствах значно перевищує середні показники на підприємствах інших галузей народного господарства.

Модернізація підприємств бродильної промисловості, будівництво поряд з великими підприємствами міні-заводів і заводів невеликої потужності  веде до їх модернізації  і розширення  та екологізації асортименту напоїв. Це  вимагає гнучкої організації проектних робіт з урахуванням досягнень світової практики, впровадження нових технологічних процесів і устаткування, що вимагає у свою чергу притоку нових кваліфікованих фахівців.

Для стабільної роботи та розвитку підприємства бродильної галузі  потребують притоку кваліфікованих фахівців, які можуть створювати нове прогресивне обладнання, проектувати технологічні лінії, цехи та заводи, експлуатувати обладнання, займатись науковими дослідженнями, створювати сучасні наукоємні технології.

Магістранти спеціальних дисциплін додатково вивчають математико-статистичні методи досліджень, інтелектуальна власність, біологічно-активні речовини в харчових технологіях, оптимізація технологічних процесів галузі, чинники успішного працевлаштування за фахом.

Підготовка магістрів передбачає отримання навиків, які дозволяють аналізувати, оцінювати та порівнювати альтернативи, подавати оригінальні ідеї, вирішувати завдання в новому, широкому міждисциплінарному контексті, вирішувати складні завдання в умовах неповної інформації, проводити сучасними методами проведення наукових досліджень, чітко і аргументовано доводити до аудиторії фахівців наукову інформацію. Результати досліджень магістранти представляють на наукових конференціях та публікують в наукових виданнях як в Україні, так і за кордоном.

Студенти з відмінними рейтингами в навчанні мають можливість проходження практики та стажування на закордонних підприємствах бродильної галузі промисловості.

В результаті одержання відповідних знань випускники за освітньою програмою  "Технологія бродильних виробництв і виноробства" будуть спроможні успішно працювати на солодових, пивоварних, спиртових, лікеро-горілчаних, виноробних та дріжджових заводах, в науково-виробничих об'єднаннях, конструкторських, проектних і науково-дослідних організаціях, контрольно-виробничих лабораторіях, галузевих міністерствах і відомствах, кращих фірмах, вищих і середніх навчальних закладах відповідного профілю, займаючи посади директора підприємства, головного технолога, головного пивовара, майстра цеху, завідуючого виробництвом, начальника зміни, завідуючого лабораторією, начальника відділу технічного контролю, начальника цеху, наукового співробітника, інженера проектних організацій, науково-дослідних інститутів, начальника цеху, зміни,  викладача у закладах усіх рівнів акредитації.

Завдяки універсальності отриманої освіти випускники мають більшу можливість працевлаштування та можуть успішно працювати на керівних посадах в інших галузях промисловості та економіки, а саме, на підприємствах харчової промисловості, машинобудування, хімічної і легкої промисловості, комунального господарства; менеджерами-консультантами з продажу технологічного обладнання.

mobilbahis, mobilbahis giriş, tipobet, artemisbet, youwin, sekabet, bymavi, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
r57 shell