Слово декана факультету ГРТБ

Віктор Федорович Доценко
декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу запрошує на навчання енергійних, цілеспрямованих, комунікабельних людей, бажаючих опанувати престижні спеціальності сьогодення і стати фахівцями з готельно-ресторанної справи та туризму.

Готельно-ресторанний і туристичний бізнес завжди асоціюється з приємним відпочинком та новими враженнями, а сама сфера гостинності – одна з найприбутковіших у світі.

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – один з наймолодших в університеті, на якому навчається понад 1700 студентів денної та заочної форм навчання за трьома спеціальностями та чотирма спеціалізаціями. До складу факультету входять дві випускові кафедри та дві загальноосвітні: кафедра іноземних мов професійного спрямування та безпеки життєдіяльності.

Випускова кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу здійснює підготовку бакалаврів за спеціальностями «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа», магістрів і спеціалістів за спеціалізаціями «Технології в ресторанному господарстві», «Технології харчування» та «Готельна і ресторанна справа».

Випускова кафедра туристичного та готельного бізнесу здійснює підготовку бакалаврів за спеціальністю «Туризм» і магістрів за спеціалізацією «Туризмознавство».

Наші випускники – успішні керівники готелів, ресторанів, туристичних компаній; готельєри, ресторатори, туризмознавці; топ-менеджери і менеджери; технологи; фахівці з гостинності, ресторанної справи, туристичної безпеки, організації дозвілля, санаторно-курортної справи, розвитку гастрономічного, винного та міжнародного туризму.

Навчальний процес забезпечує висококваліфікований науково-педагогічний колектив факультету, 90 % якого мають наукові ступені та вчені звання. Студенти закріплюють теоретичні знання та набувають практичних навиків в інноваційно обладнаних навчальних аудиторіях – лабораторії-ресторані, технологічних лабораторіях, лабораторії барної справи, науково-дослідній міні-броварні, комп’ютерних класах з сучасним програмним забезпеченням для управління готельно-ресторанним та туристичним бізнесом, а також під час виїзних занять в умовах кращих готелів, ресторанів та туристичних агенцій м. Києва.

Для стимулювання пізнавальної діяльності студентів проводяться професійні конкурси, майстер-класи від фахівців України і світу з кулінарного та кондитерського мистецтва, молекулярної гастрономії, інноваційних ресторанних, готельних, туристичних технологій.

Студенти можуть займатися науковою роботою, брати участь у міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях, олімпіадах, виставках, наукових форумах, присвячених розвитку індустрії гостинності, з публікацією наукових праць у фахових виданнях. Кращі студенти рекомендуються до вступу в аспірантуру.

Факультет першим серед вітчизняних навчальних закладів розпочав підготовку спеціалістів з винного туризму та виступив співзасновником Асоціації сприяння розвитку винного та гастрономічного туризму в Україні. Для забезпечення академічної мобільності передбачено обов’язкове поглиблене вивчення студентами двох іноземних мов на вибір (англійська, французька, німецька), підготовка бакалаврів спеціальності «Туризм» з 100% викладанням дисциплін англійською мовою за бажанням та започатковано програму отримання подвійного магістерського диплому.

Практичний досвід наші студенти отримують під час проходження практики у кращих вітчизняних підприємствах індустрії гостинності: «InterContinental», «Premier Palace Hotel», «Hyatt Regency», «President Hotel», «Radisson Blu Hotel», «Fairmont Grand Hotel», «Holiday Inn Kiev», «Дніпро», «Братислава», «Київ», «Турист», мережі ресторанів «Козирна карта» та «Мирова карта». Крім того, студенти мають можливість проходити практику за кордоном (Польща, Болгарія, США, Німеччина, Туреччина, Греція).

Успішне навчання, плідну наукову роботу студенти вдало поєднують з активною участю у масштабних факультетських та університетських заходах, спортивних змаганнях міського, державного та міжнародного рівня, таких як: Всесвітній день туризму, День першокурсника, День факультету, Фестиваль української пісні, КВН, Міс та Містер НУХТ, Кубок Ректора з футзалу, Кубок НУХТ з баскетболу, волейболу тощо.

В інфраструктурі університету є гуртожитки, поруч з якими знаходиться сучасний спортивний комплекс з басейном і тренажерними залами, що робить студентське життя ще цікавішим.

За вiдмiнне навчання, особливі успіхи в науковій роботі, активну участь у громадському життi факультету і університету наші студенти вiдзначаються Стипендіями Президента України, Верховної Ради України, Подяками Ректора та iншими нагородами.

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу орієнтується на новітні методики навчання та розширює зв’язки з підприємствами готельно-ресторанної та туристичної сфери, створюючи умови для професійного, творчого та особистісного зростання студентів, виховуючи лідерів-новаторів для індустрії гостинності!

Запрошуємо випускників шкіл, технікумів та коледжів стати студентами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу!