Спеціальності кафедри готельно-ресторанної справи

Спеціальність «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

 

СТУПІНЬ / ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ РІВЕНЬ (ОКР)

СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ

ТЕРМІН НАВЧАННЯ

Денна форма

Заочна форма

Ступінь «БАКАЛАВР»

4 роки

4,5 роки

Ступінь «МАГІСТР»

ГОТЕЛЬНА І РЕСТОРАННА СПРАВА

1,5 роки

1,5 роки

 

 

Проводиться навчання за програмою англомовного проекту для магістрів за спеціалізацією «Готельна і ресторанна справа».

Випускники технікумів і коледжів, які отримали ступінь «МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР» даного напряму підготовки, здобувають ступінь «БАКАЛАВР» за скороченим терміном: 2 роки – на денній формі; 2,5 роки – на заочній.

 

ОБЛАСТЬ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Основними напрямами професійної діяльності є освоєння сучасних принципів ведення готельно-ресторанного бізнесу, управлінських та організаційних навичок, інноваційних технологій ресторанного господарства, прогресивних форм організації виробництва та обслуговування, сучасних технологічних підходів на підприємствах готельного господарства, вивчення сучасного стану ринку та потреб бізнесу у сфері HORECA, створенні та бізнес-плануванні підприємства готельного господарства, закладу ресторанного господарства; опануванні діючої законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги; плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу.

 

ПЕРСПЕКТИВИ МАЙБУТНЬОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Випускники можуть працювати на посадах:

·     керівник готельного підприємства (туристичного готелю, конгрес-готелю, курортного готелю, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, бази відпочинку, санаторію тощо);

·     генеральний директор готельного або туристичного комплексу;

·     топ-менеджер закладу готельно-ресторанного господарства;

·     готельєр;

·     ресторатор;

·     спеціаліст з адміністративної роботи (головний адміністратор служби прийому та розміщення у готелі, менеджер, адміністратор, метрдотель у готелі та ресторані);

·     фахівець з гостинності, конференц-сервісу, санаторно-курортної справи;

·     науковий співробітник, викладач вищого навчального закладу.