Інститути післядипломної освіти

Інститут післядипломної освіти створено на базі колишнього Інституту підвищення кваліфікації і перепідготовки керівних працівників і спеціалістів харчової і переробної промисловості та його Одеського філіалу (утворені наказом Мінхарчопрому УРСР від 25.08.1969 р. № 339на виконання Постанови Ради Міністрів УРСР від 08.08.1969 р. № 472). Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.11.2000 р. № 436-р ІПК було передано до сфери управління Міністерства освіти і науки України, яке своїм наказом від 14.06.2001 р. № 458 реорганізувало Інститут та інтегрувало його до структури Національного університету харчових технологій як два самостійних навчальних заклади – Інститути післядипломної освіти НУХТ в містах Києві та Одесі.

Інститути здійснюють підвищення кваліфікації керівників, професіоналів і фахівців підприємств харчової та переробної промисловості за такими формами:

  • спеціалізація (понад 500 год.);
  • довгострокове підвищення кваліфікації (72-500 год.);
  • короткострокове підвищення кваліфікації (до 72 год.);

Інститути спеціалізуються у наданні освітніх послуг для основних галузей харчової та переробної промисловості (цукрова, спиртова, лікеро-горілчана, пивобезалкогольна, виноробна, хлібопекарська, кондитерська, макаронна, молочна, м’ясна, олієжирова, плодоконсервна, соляна, тютюнова тощо).

Довгострокове підвищення кваліфікації і спеціалізація здійснюється за освітньо-професійними програмами для таких категорій працівників як керівники підприємств, технічні, фінансові, комерційні директори, головні інженери, головні бухгалтери, головні технологи, головні механіки, начальники ТЕЦ і головні енергетики, завідувачі лабораторій, начальники цехів і змін, майстри, бухгалтери, економісти, маркетологи, інженери-хіміки, технологи, механіки, енергетики, зав. майстернями, керівники, професіонали і фахівці відділів охорони праці, агрономи (насінництво, виноградарство, буряківництво), конструктори, наукові працівники галузевих науково-дослідних і проектних установ тощо. Після успішного опанування програми спеціалізації слухачам видається Диплом про перепідготовку, програми підвищення кваліфікації – відповідне Свідоцтво державного зразка.

Короткострокове підвищення кваліфікації відбувається переважно у вигляді тематичних семінарів з актуальних для промисловості проблем бухгалтерського обліку, оподаткування, фінансового менеджменту, нормативно-правового забезпечення, асортименту продукції, лабораторного контролю безпеки і якості сировини та готової продукції, дегустації, новітніх розробок у галузі технології та обладнання, комп’ютерних технологій, енергозбереження, безпеки праці тощо. Після успішного опанування програми семінару слухачам видається Сертифікат навчального закладу.

Контакти

ІПДО НУХТ (м. Київ): 03190 Київ, вул. Естонська, 8а
сайт: www.ipdo.kiev.ua
приймальна: тел./факс: (044) 449–12–33

в.о. директора Баранов Володимир Іванович

кандидат технічних наук, доцент



ДЗО ОІПДО НУХТ: 65110 Одеса, вул. Балківська, 54
сайт: www.oipdo.odessa.ua
приймальна: тел./факс: (0487) 32-41-57
електронна пошта: oipdo
@eurocom.ua

в.о. директора Іващенко Катерина Юріївна

кандидат технічних наук, доцент