Готельна і ресторанна справа (Магістр)

Підготовка фахівців у галузі знань
24 «Сфера обслуговування»
освітнього ступеня «магістр»
за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа»
та освітньою програмою «Готельна і ресторанна справа»

У професійній підготовці магістрів за спеціалізацією «Готельна і ресторанна справа» університет ставить за мету забезпечити якісно новий рівень підготовки на основі компетентного підходу; підготувати фахівців новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача. Університет здійснює підготовку фахівців, які вивчають сучасні принципи ведення готельно-ресторанного бізнесу; інноваційні технології ресторанного господарства; прогресивні форми організації виробництва та обслуговування; сучасні технологічні підходи на підприємствах готельного господарства; бізнес-планування підприємств готельного господарства та закладів ресторанного господарства; діючу законодавчо-нормативну базу з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги; проектування та дизайн закладів готельного і ресторанного господарства.

Закріплення отриманих теоретичних знань та набуття практичних навичок передбачено під час проходження практики у найсучасніших підприємствах готельно-ресторанного господарства, зокрема у м. Києві: «InterContinental», «Premier Palace Hotel», «Hyatt Regency», «Fairmont Grand Hotel», «Hilton Kyiv», «Holiday Inn Kiev», «President Hotel», «Radisson Blu Hotel», «Опера», «Національний», «Поділ Плаза», «Алфавіто», мережі закладів ресторанного господарства «Козирна карта» та «Мирова карта».

Магістерська підготовка за спеціалізацією «Готельна і ресторанна справа» базується на проведенні наукових досліджень і орієнтована на підготовку фахівців для науково-дослідної і педагогічної роботи, а також роботи у готельно-ресторанному бізнесі.

Підготовку магістрів зі спеціалізації «Готельна і ресторанна справа» завершує виконання та захист дипломного магістерського проекту, який присвячений проектуванню закладу готельного господарства з впровадженням готельних і ресторанних інновацій.

Об’єктом діяльності випускників є організація виробництва і реалізації готельно-ресторанних послуг, санаторно-курортного та спеціалізованого обслуговування; розроблення та впровадження перспективних напрямків розвитку підприємств індустрії гостинності; проектування нових та реконструювання діючих закладів готельного господарства; управління якістю і конкурентоспроможністю послуг гостинності.

Наші випускники можуть займати посади: керівник готельного підприємства (туристичного готелю, конгрес-готелю, курортного готелю, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, санаторію); генеральний директор готельного або туристичного комплексу; топ-менеджер закладу готельно-ресторанного господарства; готельєр; ресторатор; керівник департаменту підприємства готельного господарства (фінансів, маркетингу, логістики, управління персоналом); спеціаліст з адміністративної роботи (головний адміністратор служби прийому та розміщення у готелі, менеджер, адміністратор); спеціаліст зі стандартизації, сертифікації та якості готельних і ресторанних послуг; фахівець з гостинності, ресторанного обслуговування, спеціалізованого обслуговування, конференц-сервісу, організації дозвілля і санаторно-курортної справи; викладач закладу вищої освіти.

Магістри з готельної і ресторанної справа – цілеспрямовані, мотивовані професіонали, які здатні швидко адаптуватися до запитів ринку і постійно зростаючих вимог споживачів, зможуть реалізувати себе в престижній та високооплачуваній сфері.