З власного досвіду

10 жовтня 2017

У Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ традиційно на початку жовтня розпочинається декада циклової комісії технологічних дисциплін.

Першими розпочали декаду відкритим заходом «Моя професія – моя гордість» викладачі Лілія Ткач та Ольга Дмитренко. Метою заходу було ознайомлення першокурсників  спеціальності «Виробництво харчової продукції» з майбутньою професією, кваліфікаційними характеристиками техніків-технологів у закладах громадського харчування, завданнями та обов’язками кухарів, кухарів-технологів, кондитерів-технологів.

На захід запросили колишніх випускників коледжу, а сьогодні – власників суші-бару «Азія» Павла Кульченка та Анастасію Карпову. Вони розповіли про значення професії в житті людини з власного досвіду, а також поспілкувалися з присутніми щодо тенденцій сучасної кулінарії; сезонності страв у меню; використання локальних продуктів; компактності меню; переваг і недоліків напівфабрикатів; харчових концентратів на професійній кухні; ф’южну та переосмислення класичних рецептів; кухонь народів світу; обладнання, його функцій.

Крім того, гості провели майстер-клас із приготування ролів і пригостили всіх бажаючих.

Директор коледжу Віктор Федорів нагородив Павла та Анастасію почесними грамотами, а також відзначив і нагородив організаторів заходу.

    СТРІЧКА НОВИН