Виробництво пінистого напою

1 грудня 2017

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Роман Кириленко разом зі студентами третього курсу, які навчаються за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства», відвідали міні-пивоварню «Lisopylka», що знаходиться у м. Києві.

Для майбутніх фахівців бродильної галузі важливо побачити на власні очі виробництво пінистого напою. Тому метою цього заняття було ознайомлення з обладнанням міні-пивоварні, особливостями технології виготовлення пива.

Зауважимо, що технологи міні-пивоварні й лаборант-мікробіолог є випускниками кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства.

Студенти дізналися, що на цьому підприємстві використовують високоякісний солод і дріжджі верхового бродіння для приготування пива. Пиво не пастеризується, проте сепарується, тому досить довго зберігає свої властивості. Власне цим воно принципово і відрізняється від пива більшості ресторанних міні-пивоварень, які найчастіше продають «дріжджове» пиво з характерною мутністю.

На сьогоднішній день на міні-пивоварні «Lisopylkа» випускають близько 12 сортів пива, серед них: AMERICAN WHEAT, GOLDEN ALE, MILK STOUT, DRY STOUT, DOPPELSTICKE, CLOUDY, CAPTAIN SALT, SAMURAI'S DAUGHTER, CHERRY TWINS, CARIBBEAN DREAM, APA CALLISTА.

На дегустацію студентам і викладачам запропонували чотири сорти пива. Усі зійшлися на тому, що основною відмінністю від пива інших вітчизняних виробників  є  більш виражений смак приємної гіркоти.

Перший зразок  Golden ale – світле пиво у бельгійському стилі, в якому цитрусово-тропічна хмелева гіркота балансує зі щільним солодовим тілом, OG 21%;  ABV 6,8%;  IBU 30.

Другий зразок  «Milk stout» - пиво з розкішним шоколадним смаком із ледь відчутним натяком на гіркоту, завдяки використанню вівсяного, житнього, карамельного і добряче смаженого ячмінного солодів, OG 18%;  ABV 4,7%;  IBU 19.

Третій зразок «BlueYellowSub IIIPA» – пиво потрійного охмелення, має приємну ароматну цитрусовість, відверту гіркоту, аромат хвої та карамельний присмак, OG 20%;  ABV 7,5%;  IBU 80.

Четвертий зразок «Caribbean Dream» – кокосовий портер, зварений спільно з переможцем конкурсу пивоварів, у цьому пиві присутні палені нотки, кокосовий, шоколадний і кавовий смак, OG 15%;  ABV; 6,4%;  IBU 27.

Майбутні спеціалісти залишились задоволені виїзним заняттям – вони побачили на власні очі усі технологічні процеси та апарати, ознайомились із історією розвитку крафтової пивоварні, отримали хороші враження від проведення дегустації смачних сортів пива.

    СТРІЧКА НОВИН

    mobilbahis, mobilbahis giriş, tipobet, artemisbet, youwin, sekabet, bymavi, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
    r57 shell